reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam rankiem:)
Oliwka jeszcze śpi, Kuba oczywiście od 6.45 nie:crazy:
Pabla no to rzeczywiście już długo nie sypia, ale patrzę na suwaczek a to już prawie 2 miesiące:szok:jeju jak ten czas leci, no ale moja Liwcia już prawie 2 tygodnie ma:tak::-)
Tosika no niestety niektóre produkty są dużo droższe,ale ja np swój wózek kupiłam taniej a jeszcze punkty gratisowe dostałam za które wzieliśmy przewijak:tak:także trzeba się orientować:happy:a jak tam Twoja emma sprzedana??teraz wychodzi nowość emmy (scooter s. ) i jest cuuuuudna!oj gdybym miała maszynkę z pieniędzmi to bym zaszalała wózkowo:-p:-D

A my nadal nie zarejestrowaliśmy Oliwki, bo w sumie nie wiem jak ją nazwać:-pja za miast Oliwia chciałabym Liwia:tak:M kręci nosem,ale podoba mi się jak do niej mówię Liwcia, Liwuś:-)M twierdzi że do Oliwi też se tak mogę mówić ale Liwia to już nie to same oklepane imię:-pw sumie Kuba już przyzwyczajony do Oliwki, ale i jemu czasami się zdarza mówić "dzidzia":happy:mam problemy, nie;-):-)
No i nie zapeszając u nas wychodzi słońce, oby po południu była pogoda, bo do południa zawsze jakoś szybko ten czas zleci,a potem jakoś nudno się robi:cool2:
miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Kicrym, ja glosuję za Liwią, bo Oliwek jest sporo, a Liwii niewiele:tak: Tylko terminu rejestracji nie przegapcie, bo Wam ją z urzędu Esmeraldą nazwą:-D A co do wstawania Kuby, to w sumie potem do przedszkola i tak trzeba rano wstawać, to może lepiej tak, niż pałować się z budzeniem, jak ja z Flo?;-)

U nas też słońce jakby nieśmiało przebija, ale ja już w to lato nie wierzę...czuć jesień w powietrzu i tyle:-p

Tosika, no to trzymam kciuki, choć bez czarów to nie iem, czy skutkują:tak:

Apropos zakupów jeszcze, to odkryłam niedawno, że sklepy sprzedające też na allegro na swoich stronach mają taniej:szok: znalazłam R koszulkę na urodziny na Allegro drogawą dość, więc poszukałam jeszcze na ceneo i się okazało, że ten sam sklep na swojej stronie sprzedaje 10 zł taniej, tak samo z laptopem, w sumie kupiłam parę stów taniej w sklepie internetowym niż na Allegro, więc warto szukać i kombinować.

Jakaś nieogarnięta jestem, R miał wieczorny wyjazd wrócił o północy, musieliśmy jeszcze omówić klopoty z parkowaniem i takie tam i poszliśmy spać po 1, po czym do 3 kot szału dostawał...normalnie bije futrzakowi w dekiel, specjalnie wynajduje najbardziej szeleszczące miejsca w domu i się demonstracyjnie mości, jak go przeganiamy to potrafi demonstracyjnie walnąć tyłek na środek klawiatury, albo pójść młodą obudzić:szok: Doczeka się drań...kupię dom, nic mu nie powiem jak życie na dworze wygląda tylko puszczę luzem....i wylewu na widok świerszcza dostanie:-D

Nic, zmykam, bo robota czeka i jeszcze po dodatki do prezentu dla pań żłobkowych muszę kupić a w tym celu trzeba by się chociaż ubrać, o uczesaniu nie wspominając:-p

aaaa...Madzia, zdjęcia wrzuciłaś? I fajnie żeście odpoczęli, należało się Wam, a Tobie zwłaszcza:tak:

Survivor zawsze mnie z rana rozbawisz swoimi postami:-D ja tez zawału dostaję na widok świerszcza,a z tym kotem to i tak was podziwiam,ze tyle wytrzymujecie,bo myśmy na wczasach byli z kotem rodziców i ta kanalia(jak go maciek nazwał) po nocach spać nie dawała wcale,już pomijajc fakt,ze mam alergię na koty.
Tosika no to moze i m ma rację ,bo u nas juz dzisiaj grzeje :-) co do cen,to ja też obczaiłam ,ze np w Euro AGD mają taniej pralki w sklepie internetowym niż w stacjonarnym i tak też kupiłam i teraz zawsze sprawdzam.
Kicrym mi sie i Oliwia i Liwia podoba,to zbytnio nie doradzę,ale w sumie jak ma jest za Oliwią to tak bym nazwała,w końcu ty mozesz mówić Liwcia i jest wilk syty i owca cała.Ja tm się nie przejmuję czy takich teraz dużo czy mało,u nas będzie Maja chociaż Maj to teraz jak nasrał,a mi się od dawna podoba i tak będzie:-pMaciek też miał być Mają:-)

Młody juz podbija żłobek ;-) nawet wcześniej dzisiaj wstał,jak już się doczekać nie mógł.Pozabierał swoje Tomki i pojechał z K.Ja dalej z praniem walczę i trzeba by było w końcu chatę ogdruzować z tych walizek i toreb nie do końca rozpakowanych.

Ostatnia edycja:
Surv, jesteś boska!:-DHmmm, chyba trafiłoby mnie z takim futrzakiem. Czasami mój mnie wkurza - nie mości się i nie szeleści tylko jak sie liże w nocy, to mnie trafia - no takie mlaskanie, że szok:wściekła/y:
Kic, ja też i to zdecydowanie jestem za Liwią:tak:Zdrobnienie Oliwka zupełnie do mnie nie przemawia:sorry:No ale to nie moja królewna, tylko Twoja:-)
Madzia, Maja faktycznie popularne teraz imię. Z resztą moja chrzesnica jest Maja:-)Ja też nie patrzyłam jakie imię jest popularne, ale mój m juz tak:sorry:
U nas też słoneczko!!! Wreszcie!!!

Hejka:)
Na reszcie jest słońce, chociaż nie za ciepło :)
No już zarejestrowaliśmy jednak Oliwia Krystyna Kicrym :)-p:cool2:) o mały włos a byłaby Julia:-pNie chciałam niepotrzebnych negocjacji z M, więc będę sobie "wołać" Liwcia, a M Oliwia:-p
Madzia no Maja to teraz bardzo popularne,ale co tam, Tobie ma się podobać. Ja mam zboczenie zawodowe i chciałam takie imię którego nie miałam w przedszkolu:-pdlatego też Julka była skreślona od razu. Oliwii nie miałam więc mogło zostać tak jak Kuba wymyślił.:-)
SUrv jesteś nie możliwa, kupuj ten dom i pisz tą książkę!!:tak::-D:-D:-D
My już nie mamy zwierzaka więc mamy spokój:-pM bardzo by chciał psa,ale ja już nie chcę, twierdzę że mam już dwa szczeniaczki w domu i to mi starczy:cool2:
Kuba szaleje z babcią na ogródku, Liwcia :)-p;-)) coś skrzeczy w łóżeczku, a ja się zabieram za mielone:tak::-)
Miłego popołudnia!

Moja jednak zasnęła, więc mam chwilkę.
zrobiłam dziś leczo, M już zjadł i uciekł do pracy, mama do mnie przyjechała ( a tak naprawdę do fryzjera i zrobić sobie brwi - makijaż pernamentny:-) ).
Tosika - moje rzęsy się jeszcze trzymają, pewnie za jakieś 2 tyg skoczę na uzupełnienie. A czy Ty robiłaś sobie kreskę na powiece? bo tak myślę o tym i myślę....i nie wiem co myśleć:sorry:
Surv - niezła jazda z tym kotem! ja mam alergię na kocią sierść więc takie zwierzę u mnie odpada stanowczo.
Madziu - Maja bardzo ładnie, u mnie na placu zabaw nie znam żadnej Mai, więc spoko, nie wszędzie tak nazywają. Moja przyjaciółka za 2 tyg rodzi i będzie miała dziewczynkę - Mila:-) tak im się podoba więc jest ok.
u nas też słoneczko, po południu pójdziemy po Lenkę z babcią, babcia zostaje na noc, więc wieczorem mam pomoc. Chociaż ostatnio ładnie ograniam moje dziewczyny i ładnie nam mijają wieczorki, bez problemów:-) i taka jestem dumna jak obie już śpią w swoich łóżeczkach:-D

Hej hej
Niby mnie nie ma a jestem:-)
conieco podczytam i potem pędzę dalej.
PAbla..no to super, nie ma to jak złapać rytm
Kic..no ja też chciałam za Liwcia zagłosować ale nie zdążyłam:szok:,
Madzia, fajnie ze wypoczęci, zdjęcia są???
U nas dzisiaj też słoneczko świeciło, wybraliśmy się nawet na dłuuugi spacer do lasu, dzieciaki szczęśliwe że można z domu nos wyściubić,
ja dzisiaj wkońcu dowóc odebrałam...rejestracyjny, niby odbór i byłam przed otwarciem lokalu, znaczy 7:20:-D ale i tak musiałam czekać 40 min:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ciut się na angielski spóźniłam, cóż trudno
aa i wczoraj byliśmy na szczepieniu z Cinkiem, miał zaległą ostatnią dawkę pentaximu bo panie zapomniały mi wypisać , wcześniej, tj 2 tygodnie temu szczepiliśmy na meningo
potem we wrześniu Cinek ma przypominającą na pneumo i mamy spokój ze szczepieniami na czas jakiś uffff:-), muszę powiedzieć że Cinek wczoraj nawet się nie zająknąl przy szczepieniu, fakt ładna pielęgniarka była i patrzył jej tymi ślepkami w oczy:-):-):-), nie muszę pisać ze Pani zachwycona:-D:-D:-D och te chłopy
On zresztą ma sposób, jak na niego np nakrzyczę i on wie że zbroił albo jak mu źle, to chodzi za mną, oczka maślane i mammmoooo ....bądź człowiekiem...przytul Cinka...
mówię mu wtedy Cinek wogóle mnie nie bierze ten bajer , on potem obiecuje że będzie grzeczny ...:-D
no nic listę zakupów zrobiłam na imprezę,,,,tylko kurna zapowiadają deszcz na niedzielę jak na złość.
aaaaa.jutro ostatni dzień do pracy i uuuuuuuuuuuuuuuurlop jupppi juppppi

Post, Cinek tak do Ciebie mówi? "Bądź człowiekiem"?:szok::-D Zuch chłopczyk. Ja mam w tym roku szczepienie Mikołaja i sama jestem chora na sama myśl, bo mój to nie bohater:sorry:
Kic, musze Ci powiedzieć, że wybrałaś europejskie imię. Dziś wyczytałam, że Olivia, to najpopularniejsze imie żeńskie w Angli 2010 roku:tak:;-):-)
No i u nas juz dzisiaj słonka nie ma:-(Mam nadzieję, że padać nie będzie

reklama
Hej Witam już z domu, dotarliśmy już w poniedziałek, ale do dziś był mój tata, więc i czasu na komp mało.
Dziękujemy z Wikusią za karteczki Flo, Oldze i Mikołajowi, Misi, Tymusiowi, Kubusiowi, Dominisi i Cinkowi (cud karteczka) i rodzicom. :tak::-)
Poczytałam, ale nie wiem co pisać, zaraz zabieram się za jakieś porządki,bo jutro małż będzie.
Miłego dnia i bez deszczu ;-):-D

Do góry