reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Zdrówka dla Misia!
Tosika, ja teraz przyjęłabym kredki woskowe w każdej ilości, kredki, pisaki i ... blok do rysowania:-p
Właśnie wróciłam od mechanika i Olga oglądając Olinka w ogóle nie zauważyła, że przyszłam:szok::-) Ale wiesz, może być tak jak z Teletubisiami - jedne dzieci uwielbiają a moje, ani jedno ani drugie w ogóle sie nimi nie fascynują:sorry2:

reklama
Tosika...ja też kredki, może zegar na ścianę??? kalendarz...takie coś co logo na dłużej zostanie:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
domino???
aaa piłeczka fajna rzecz...taka dmuchana to krzywdy nie da się zrobić...,my taką się bawimy nieustająco :)
jeeeej
poczytaam i czas sie skończył. Ika stoi nade mną ze śpiochami i bodziakiem Cinka,,,chyba daje mi do zrozumienia że czas mu kąpiel zrobić:-D:-D:-D:-D
dobra lecę
wybaczcie:confused:

Tosika no ja tez obstawiam na kredki (koniecznie świecowe:-p:tak::-D) może byc tez piłka taka dmuchana:tak:takie małe bloczki (wielkośc a5) i na kazdej kartce wasze logo sklepu jakby za mgłą:happy2:
Kasia może spróbujemy z tym olinkiem, dzieki za linka:tak:
Post no co za córcie punktualna masz;-):-D
Andula zdrówka dla Misia!
spokojnej nocki!

Witam, czytam Was codziennie, ale jakoś weny do pisania brak:zawstydzona/y: poza tym M doprowadzał mnie do szału, więc po tym już nic kompletnie mi sie nie chciało:baffled:
Andula zdrówka dla Misiaka i dobrze pisze Dorka - bądź twarda i nie daj się złapać na jakieś kolacyjki:-p;-)
Tosika Ty to jednak agenciara Jesteś:-):-):-) z tą kolędą niezły numer:-p a co do gadżetów to ja również myślę, że kredki, blok lub piłka plażowa to świetny pomysł:-)
Kasia fajny ten Olinek, ale u nas na tapecie są Teletubisie i Flinstonowie a zwłaszcza Fred i Dino - na tego ostatniego Antoś z wielką radością woła kaka:-D:-D:-D
Post ale ta Twoja Córcia to punktualana co Ty byś bez Niej zrobiła?;-) u nas Antek jak chce sie kąpać to ciągnie nas za rękę do łazienki i pokazuje na wannę:-p
Kamu świetna ta Wasza impreza, normalnie zazdroszczę bo na mojej wsi to nie ma szans na takie atrakcje:baffled: a fotki z imprezy zjefajne - widziałam na NK;-)
to tyle co zapamiętałam:-p u mnie samopoczucie średnie, a jutro do pracy na rano:baffled: Mały coś kaszle i nie wiem czy nie będzie trzeba się udać do pano doktor:wściekła/y: na razie podaje syropki i witaminki, ale aż się boje czy to znowu nie będzie zapalenie oskrzeli:zawstydzona/y: wracając do mojego samopoczucia świta mi po głowie myśl czy czasem nie dołącze do Haszi bo niby okres mam za trzy dni, ale czuje się podejrzanie:baffled: no nic wszystko wyjaśni się w tym tygodniu, a ewentualna panika włączy mi się za tydzień:-p lecę poczytać inne wątki bo zaraz trza iść spać;-) miłej i spokojnej nocy:-)

dziewczyny czy ja Wam już pisałam, że bez Was bym zginęła?;-):-) dziękuje kochane, dzieki Waszym podpowiedziom nie wyrzucę piniedzy w błoto:tak:
Andula zdróweczka dla Miśka i bądź twarda i nieugięta:tak: i pamiętaj najważniejsze jest to, co dyktuje Tobie serce:tak:
Madzia a tak sobie pomyślałam, ze jak Macio chodzi to przedszkola prywatnego, za które placicie duze pieniadze, czy nie mozesz zaproponować paniom, ze chciałabys przywozic synka o pare minut wcześniej:tak: bo w obecnej sytuacji masz duże utrudnienie czasowe i nie wiesz czy w zwiazku z tym nie przeniesiesz go do innego żłobka - co prawda dalej od Was, ale wcześniej otwieranego (oczywiście to będzie blef:-p) i zobaczysz co one na to;-)
Kasia a Olga potrafi dlugo skupić swoją uwage na bajce? bo moja to 5min max, przerwa (15min) i poxniej kątem oka obserwacja:dry:
Post nie no, ja od początku byłam zdania, iż Ika jest niesamowitym dzieckiem, ale w tym wieku być aż tak rezolutnym i ułożonym? :-p nie no Wy to musieliście wcześniej zapunktować tam u góry i to bardzo;-) w wakacje wysyłam Wam na przeszkolenie swoje dzieciorki;-)
Kate:szok::szok::szok::szok: tak z cichacza nas zaskakujesz normalnie:-p:baffled: takie nieplanowane najlepiej podobno wychodzą:cool2: a M ? z przymrózeniem oka na niego spójrz i wiesz co sobie pomyśl jak on będzie miał jazdy? że wszystkie chlopy mają zawsze jakies ale, czy to większe czy mmniejsze ale zawsze:sorry2: i wiesz co, tylko my kobiety jesteśmy idealne:-p
a ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa, ponieważ moje dziecko wreszcie zlapalo niekapek;-) miałam wczesniej aventu to tak od wielkiego dzwonu, i bardzo lubila pić ze slomki no i kiedyś Madzia pokazla taki fajny niekapek z rurką i bąbalina dzisiaj cały dzien z niego piła i co istotne bardzo go polubila:tak: a powiem Wam, ze ta moja dziewczyna jest slodziutka ale ma takie potwornicki charakterek:szok: uparciuch i indywidualistka w każdym calu:baffled: ciekawe po kim?:sorry2::-p i nie moze być, ze coś nam się podoba, po prostu jeej musi to podejść;-)
idę ogladać Sherloka;-)

heloł:-)
ale mam zjazd;-)
byłam na aerobiku i powiem Wam, że wymiękam - kondycja zerowa
normalnie jak emerytka, tyle, że bez legitymacji na zniżki;-)
a co zapamiętałam z tego co przeczytałam to BLIŹNIAKI - kurcze ja bym tak chciała teraz zaciążyć bliźniaczo:tak: ale gunt to zaciążyć i oby zdrowo:tak:
Kamu imprezka musiała być boska - super pomysł
Tosika no to z tym czekaniem na księżulka niezły ubaw, pewnie z mniejszym entuzjazmem przyjmiecie go 23go;-)
Dorka to Misia nieźle szalała na parkiecie - 0.30:-) normalnie mistrzyni, no i zdrówka dla Seby
Andula kochana bądź twarda - kurde łatwo się mówi - ale trzymamy tu kciuki za to żebys była szczęśliwa, no i oczywiście zdrówka dla Fisiunia:tak:
Kic na słowację niedaleko więc jak coś to wrócicie, ale zobaczysz, że Kubuś da radę bez was:cool:
Suv grunt, że przemeblowanie zrobione, teraz sie godzić i akurat wrzesień będzie;-):happy2:
ok spadam ogarnąć kuchnię i wezmę gorącą kąpiel bo zakwasy mi jutro chodzić nie pozwolą:dry:

Cześć dziewczynki!

Nie chcę Wam smucić,chociaż wiem,że by mi ulzyło,ale zacznę pisać i sie nakręcać,a nie chcę,bo już mi trochę przeszło:tak:

Tosika ja tez obstawiam kredki i takie małe bloczki z logo,piłka też fajna by była.Pluszaki bym sobie odpuściła,bo dzieci przewaznie się tym nie bawią i pewnie wylądował by gdzieś w kącie.Raczej takie praktyczne rzeczy są fajne,o np kalendarz też dobry pomysł:tak: Co do żłobka to dobry pomysł masz,ale u nas w mieście prywatnych jest aż 2,więc nie ma czym straszyć:sorry2:Jedyne co to pogadać z dyrektorką,to może i by sie zgodziła o 6.30 otwierać.Narazie jednak mamy system taki,że K jedzie młodego odwieźć teścia autem,potem wraca i kolega go zabiera spod domu do pracy,tylko,że o 7 musi być już pod domem,bo teściu jedzie odwieźć teściową.Jakos chyba damy rade tym systemem,ale mam nadzieję,że szybko nam auto naprawią,bo to drugie,którym ja jeżdżę chcemy w końcu dać do przeróbki,bo ciągle mamy kierownicę po prawej stronie,a całkiem bez auta nie możemy zostać:sorry2:
I fajny ten bidonik,nie? Maciek się z nim nie rozstaje :-D

Andula zdrówka dla Miśka i nie daj się namowom R.Ty też sie jakos trzymaj:-)

Kate olej humory m,bo to już chyba u niego standard;-)I daj nam znać co tam się dzieje w sensie fasolkuje.A jak tam prawko? I zdrówka dla Antonia

Post ty to masz poukładane dzieci,pozazdrościć:-D

Kasia dzieki za linka,może i my się skusimy.

Witam1 Dziś znowu pobudka o 4, ale zrezygnowałam z zapędów wychowawczych, wziełam małą do nas i dzięki temu jeszcze trochę do 6 pospaliśmy:-p

Mała już w żłobku, a ja próbuję się dobudzić. W żłobku, odpukać, nadal świetnie - od kiedy Flora przychodzi pierwsza, czuje się jak we własnym domu, w którym łaskawie wita kolejne przychodzące dzieci:-D Skutek uboczny, to spora niegrzeczność po powrocie, chyba potrzebuje odreagować żłobkowy stresior, ale te 7 godzin bez niej - bezcenne:-p:-)

Madzia, może jednak uda się coś wynegocjować? Nawet jak żłobków u Was mało, to klientów też pewnie nie jakieś nieprzebrane rzesze, więc powinno im zależeć na zatrzymaniu tych, co już mają. A co do nerwówek domowych...to po prostu pamiętaj, że już niedługo się wyprowadzacie i będziesz w końcu u siebie:tak:

Renia, tak czy inaczej wielki szacun, że w ogóle chodzisz na aerobik:tak: Mnie sam dojazd na zajęcia przy obecnej kondycji by zabił:-D Ale chyba dojrzałam do Dukana...zacznę po urodzinach, żeby móc jeszcze ostatni raz najeść się jak górnik po szychcie:-p

Andula, dużo zdrówka dla małego, a dla Ciebie wytrwałości! Ty wiesz najlepiej, czego Ci potrzeba a czego nei chcesz i nie ma co się dawać skręcać na puste gesty:-p

Kate, no to teraz będziemy czekać w napięciu co się u Was wykręci:-) My to raczej w tym temacie niekoniecznie, bo jakoś zajść nie mogę:-p Może za małą motywację mam, albo za wielkiego stracha:zawstydzona/y: Tak czy inaczej obecnie prześladuje mnie myśl niespodziewanego zaciążenia po 40-tce:-p:-p:-p

Dorka, Kamu - aleście się wybawiły! Troche zazdroszczę, ale pewnie z moją kondycją i tak bym nie dała rady tak szaleć:-p

Dobra, dosć plotkowania, wstrętne zlecenie czeka...wczoraj je olałam w zamian szyjąc spódniczkę dla małej, więc dziś trzeba nadrabiać..:baffled: Miłego dnia!

A i jeszcze zdjęcie legendarnego regału...niestety R jak zwykle nie pomyślał o oczyszczeniu przedpola, więc jest z bałaganem w tle;)

Załączniki

• regał.jpg
    regał.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Małż dzisiaj Pysia zawiózł do przedszkola, więc się wylegujemy.
Znaczy ja się wyleguje (oj pożałuje tego) a młody dewastuje.

kate aaaaa nic nie napisze:-)
renia MATKO nie strasz. Jak by mi się teraz bliźniaki trafiły.....
tosika popieram piłeczkę. Taką porządną- raz z nami piłeczka nivei kilka lat wytrzymała. No i logo duże. I na plaży albo gdzieś widzi je więcej osób.
O, albo pływaczki.:-) Mniej medialne ale jakie fajne :-D
Tyle pisania, musimy iść szybkooo na śniadanie bo młody głodny a mnie mdłości biorą.

Do góry