reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Izabelka- wspołczuję konfliktu z mężem:no: Powinniscie może jasno określić swoje obowiązki;-)
Mój M. w zasadzie bez szemrania robi to, o co go poproszę... Problem czasem tkwi w tym, że odkłada na poźniej! Ale ja mam często wyrzuty i zamiast go wykorzystywać na maksa, sama dużo robię:-D A prawda jest taka, że robię lepiej i szybciej;-)
Najczęściej ja wstaję rano do małej, bo i tak spać nie mogę, nawet gdy M. zabiera ją do dużego pokoju. Jak się już obudzę to koniec:baffled:, więc zabieram mała, by przynajmniej M. się wyspał. Ale to na weekend, bo w tygodniu wstaję o 5:30:wściekła/y:
Impreza komunijna udana... Mała szalała, nas wymęczyła... Dobrze, że co jakiś czas ktoś się nia zajmował, bo padlibysmy... Nowe miejsce, wszystko ją interesowalo:tak: Weszla po 8 schodach (oczywiście z asekuracją, choć nie tracila równowagi), otwierała szuflady, wspinała sie gdzie tylko mogła... Urwalismy się koło 19. Powiedzielismy, że dziecko bardzo zmęczone, a Zosia w tym momencie uciekła na przedpokój, potem zademonstrowała ładnie brawo, brawo, powiedziałam bach, więc za mna powtórzyła ba i rzucila butelka (z 2 metry), poraczkowała do kontaktu, zrobiła awanturę, gdy jej zabronilam, a gdy wzięłam ją pod paszki jak szalona machała nóżkami i raczkami... Na zmeczone dziecko to nie wygladalo:-D Zero współpracy:wściekła/y: Ale z M. stwierdziliśmy, że czeka nas, oj czeka, wycisk gdy mała zacznie chodzić! Ale może schudnę:-D Ciągle mam przed oczami moją kuzynkę, która nawet na minute nie mogła usiąść:no: Jej synek biegał ja opetany, nie patrzył gdzie i po co. Ale jaka ona chuda:tak:

reklama
Helo babeczki:-)
dzisiaj pierwsza po masakrycznej nocy:wściekła/y::wściekła/y:Myślałam że jak dziecko zmęczone to będzie spało a tu co??!!!guzik budził się jak nigdy chyba co godzinę i nie umiał zasnąć:-(przyplątał się znowu jakiś katar i kaszel tez słyszałam rano:baffled:dopiero co skonczył brać leki i jako tako był zdrowy:-(
Izabelka ja nie oglądałam eurowizji rzeczywiście piosenka fajna wpada w ucho:tak:
KATE, Beaa, Izabelka, Kasia no niby dobrze że jest taka czepliwa tylko jest też roztrzepana i nie potrafi usiąść i od 1 do ostatniej strony mi tego sprawdzić bo zawsze coś ją goni:angry:już jej powiedziałam że w środę wchodzę pierwsza i chce to już mieć sprawdzone:tak:mi samej się wydaje że są tam błędy więc wiadome dlaczego mi tak zależy:dry:
Izabelka ja też zmieniałam temat:-Dpromotora nie bo nie miałam odwagi:zawstydzona/y:ale przynajmniej piszę o czymś mało oklepanym:tak:

Dzień dobry:tak: U nas nocka niby dobra, ale ja się co rusz budzę przez to wędrowanie Florki po łóżku... znowu ją znalazłam w nogach łóżka:baffled: Teraz śpi w jakiejś karkołomnej pozycji, a jak wstanie to zaczynamy naszą ulubioną zabawę w sikanie do pojemniczka:-p Chciałabym się szybko uwinąć, bo na dziś jakieś deszcze i burze zapowiadają, więc żebyśmy zdążyły obrócić do laboratorium.

Kicrym, no to wygląda na to, że będziesz mieć najbardziej dopracowaną pracę w PL:-p Trzeba chyba rzeczywiście wymusić na promotorce porządne sprawdzenie raz a dobrze:tak: No i zdrówka dla Kubusia!

Izabelka, ale ciekawy temat pracy miałaś! nie dziwię się, że jesteś z niej dumna:tak: A moja mama ma 55 lat, więc czasu na robienie kariery naukowej jeszcze jej zostało:-) Ja po traumatycznych przeżyciach szkolnych mam wszelkiej zorganizowanej nauki dość na długie lata, ale kto wie, może pójdę w ślady mamy i po 50-tce mnie natchnie do nauki?;-)

Kaja, no niezłego speeda ma Zosia:-D Ale skoro mówisz, że po takim lataniu za dzieckiem się chudnie, to są jakieś korzyści;-)

Beaa, może dobrze, żeby małą raz jeszcze lekarz zobaczył? Wygląda na to, że wirus żołądkowy wyjątkowo zjadliwy ją dopadł:baffled:

Antosiu, nasz kochany Prezesie, z okazji 10 miesiaca życzymy Ci, żebyś zawsze miał powód do promiennego uśmiechu!:-)

Surv mama zdolniacha ,moja na studiach poklocila sie z wykladowca na egazminie i olala uczelnie dzis zaluje ale co ..uniosla sie duma i dupa :baffled:

Beaa idzcie moze do lekarza biedna Zainab cholerstwo powrocilo oby jak najszybciej doszla do siebie:tak:

Kicrym trzymam kciuki aby to juz byle ostatnie poprawki:tak:Kicrym kiedys czytalam ze zmeczone dziecko spi duzo gozej u nas to sie sprawdza:tak:

Kate powodzenia w pracy:tak:
Reniu zdrowka dla dziadka,oby szybko mastapila poprawa:tak:

U nas nocka Ok ale Mis wstal o 6;10 a mi sie juz tak dobrze spalo do 8;-):-DDzis na 11 ide do kumpeli ze studium na ploty mam nadzieje ze Misiek da pogadac:tak:
Pogoda paskudna wiec ze spacerku nici dobrze ze kolezanka wynajmuje mieszkanko w klatce obok:tak:
Milego dzionka:-)

Prezesso 100 lat !!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Jejku, znów popisałyście....
ja jeszcze nieprzytomna, wprawdzie przeczytałam ale nic nie pamiętam:zawstydzona/y:
Kicrym - nic się nie martw, z pracą będzie ok!
Moja do 05:00 spała super, potem już wstała o 06:30, M ją zabrał a ja do 08:00 poleżałam sobie.
Dziś jedziemy do pdiatry prywatnie, chcę żeby obejrzała młodą, pogadam z nia o tym słabym przybieraniu na wadze.....

oj już tyle??
A ja dopiero oko otwieram
młoda dopiero się budzi....
no nic
czytam dalej a jak obudzę się zupełnie t może dopiero kumanie wróci bo jakaś nietomna jestem:szok:

Cześć!
Trzecia noc przespana bez pobudek - jupiiii;-):-D
Izabelka, nie oglądałam Eurowizji, a ten zespół/pisenka kojarzy mi się z Zakopower:-D
Biedna Zainab:-( Beaa, lepiej idź z nią do lekarza
Surv, powodzenia w łapaniu siuśków:tak:
Pabla, daj znać co pwiedział podeitra
Kicrym, jeszcze troche i będzie po!

Muszę pochwalić mojego m:-p Wczoraj w rozmowie powiedział mi (całkiem nieświadomie;-)), że nie mam czego zrzucać (chodzi o kg):szok:;-):tak::-D Ale to było mile:sorry2:

Oho Lipcowe mamy zaczynają się budzić:-D
Post ja tu patrez jak oko dopiero przymknąć a ty dopiero otwierasz:-D
Surv powodzenia oby siuśki poszły dzisiaj do laboratorium:tak:
Kasia zazdroszcze nocki, a M spisał się na medal:tak:fajnie że tak myśli:tak:
Beaa może przejdź się do lekarki niech mała zobaczy, bo może to jakiś wirus:confused:
Pabla powowdzenia u pediatry, daj znać co ona twierdzi o wadze Lenki:tak:
Kuba nie chce się zdrzemnąć więc i ja nie zmruże już oka, zaraz zrobie jakieś śniadanko i lece na sklepy:-)niestety tylko po płyty CD, ale zobaczymy....:-D:-D:-D
Antosiu wszystkiego co najlepsze!

Izabelka, nie oglądałam Eurowizji, a ten zespół/pisenka kojarzy mi się z Zakopower:-D

Muszę pochwalić mojego m:-p Wczoraj w rozmowie powiedział mi (całkiem nieświadomie;-)), że nie mam czego zrzucać (chodzi o kg):szok:;-):tak::-D Ale to było mile:sorry2:
Kasiu mialam takie samo skojarzenie:-)
Kasiu ogladajac Twoje zdjecia nie zauwazylam nawet 0.5 nadprogramowego kilograma:tak:
Misiek spi ja pomalowalam oko aby kupeli nie przestraszyc;-)
Ciekawe co sie dzieje z Madzia:confused::confused:

Aha wiecie co dziewczyny wczoraj po 22 przyszla do mnia sasiadka starsza o rok i mowi abym kurki w lazience pozakrecala bo telewizji ogladac nie moze albo inaczej wode do wanny puszczala:szok::szok: Najlpesze ze wszytsko bylo pozakrecene...

Ostatnia edycja:
reklama
i ja się witam:-) U nas jak na razie śliczne sloneczko i podobno ma być 26 stop:szok:
Julia, Wiktoria spóźnione życzonka pięknym kwiatuszkom!!!
Prezesie rośnij zdrowo i kolorowo :-):-):-):-)
Surv jestem pod wrażeniem Twojej mamy:tak: Aż mi się głupio zrobilo, bo ja zaczęłam doktorat i po dwoch latach przerwałam:baffled: znalazły się rzeczy "ważniejsze" i troszkę lenistwo się wkradło:dry: i wiecie, że cały czas mam do siebie o to pretensje:-:)zawstydzona/y: i możliwe, że w wieku mamy Surv wkoncu dorobię się przed nazwiskiem dr:-p
Renia zdróweczka dla dziadka!! Wszystko będzie dobrze:tak:
Izabelka nie ogladałam eurowizji ale rzeczywiscie jestem pod wrażeniem piosenki i piosenkarza:-p
Kicrym nie daj się i rzeczywiście walcz w środę, trzymamy kciuki:tak: i zdrówka dla Kubusia!!!
Andula ale masz temperamentną mamę;-) no i fajnie, ze masz z kim na psióty chodzić:-p
Pabla trzymam kciuki u lekarza:tak: I jak ja Ciebie doskonale rozumiem:tak: obydwie na tym samym wózku jedziemy:-(
Kasiu to fajosko!! A u mnie odkąd mała cycuje od wielkiego dzwonu to tez nocki sie poprawily:tak: wstaje tylko raz na soczek:szok: no i M jaki dyplomata, zresztą ma rację- ja niewiem z czego ty byś chciala sie odchudzać??:confused:

dziewczyny powiedzcie mi czy ja bym mogla z malą wyjsć na spacerek jak jest dzisiaj tak ładnie?? mój M mówi, zebym dzisiaj poczekala, bo w końcu w piątek dr stwierdziła zapalenie oskrzeli, bierze antybiotyk i kaszle. Ale z drugiej strony nie ma gorączki:confused: więc niewiem co zrobić?

Do góry