reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
co do ubranek to na pewno wezme rozek(bo bedzie mi latwiej otulic malutka zwlaszcza ze nie mam w tym doswiadczenia i przystawic do piersi) na pewno wezme pieluszki bambusowe do przykrycia jakby bylo mega goraco...na pewno wezme body z krotkim rekawkiem i skarpeteczki,na pewno wezme ze 2 pajacyki na noc moze zeby bylo jej cieplej ale pajacyki lekkie nie jakies misiowe czy ocieplane...na ramiaczkach nic nie biore aa biore czapeczki 2 i juz...skupiam sie na body krotki rekaw:)

aa i zadnych getrow tez nie biore ze wzgledu na pempuszek-nie ma to jak body:) pomyslalam, tez ze wezme jednak osobna torbe dla malutkiej w ktorej beda tylko jej rzeczy i osobna nie wielka torbe na koleczkach taka walizeczka najmniejsza dla mnie i juz:) aaa z kosmetykow dla dziecka co planujecie wziac?

dla mnie tez to pierwsze dzieciatko i kupilam laktator reczny bo nie wiem czy uda mi sie karmic piersia i czy wogole bedzie mi potrzebny. jesli po porodzie okaze sie, ze jest niezbedny to kupie wtedy i po sprawie :)

ja rowniez kupilam rozek. jestem spokojniejsza,ze go mam bo boje sie jak to bedzie z takim maluchem i chce czuc sie pewniej na poczatku. nawet jesli bedzie za goraco (w Londynie to raczej niemozliwe :p ) to nie byl to az tak duzy wydatek a czuje sie spokojniejsza no i zawsze mozna go uzywac jako kolderki.

Dokładnie, najlepiej się dowiedzieć czy w danym szpitalu ubierają czy nie. Koleżanka mi mówiła, że u nas ubierają, jak przebierzesz na swoje, biorą na kąpiel i nie oddają ciuszków, więc szkoda bardzo... ja wezmę na pewno czapeczkę, rękawiczki i body. Jak będzie zimno w dniu wyjścia to przecież mąż weźmie coś grubszego jak po nas przyjedzie, a będzie widział jaka pogoda... tak samo powiedziałam mu gdzie są maleńkie rozmiary, w razie gdyby dzidzia była bardzo mała, np. urodzona za wcześnie, wie gdzie ma w razie czego podjechać...

reklama
tez myslalam na szumisiem.
mysle, ze wybiore jakiegos przed porodem i zobacze czy bedzie wogole potrzebny. pewnie jesli mala bedzie miala problemy z kolkami lub snem to zakupie zeby sie ratowac :p
macie jakies konkretne misie na mysli bo ja znalazlam kilka i nie mam pojecia ktory lepszy...

Ja chyba kupie oryginalnego jak sie nie sprawdzi to trudno ale moze okaże sie ze ratuje nam zycie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Link do: Whisbear – Szumiący Miś (pomarańcz)
Ja kupiłam tego Szumiacego Misia Whisbear bo m się wygląd spodobał a myślałam że wszystkie mają te same efekty. A w domu okazało się że ten miś ma tylko jeden szum suszarki i będę wymieniać na tego szumisia który ma pięć różnych szumów.
Link do: SZUMIŚ maskotka chłopiec
A poza nimi są jeszcze szumisia ale takie mniejsze, albo same główki ale z tego co się orientowalam to wszystkie mają te same funkcje więc kwestia gustu☺

Do góry