reklama
nieufna
Fanka BB :)
a pisalam wam juz ze w uk w szpitalach nie myja dzieci po porodzie ?
U mnie w szpitalu też nie myją przez dwie doby
biapl
A u nas tylko Troche obmywaja ze krwi ale maz biała zostaje i dopiero po 10 dniach przychodzi położna do domu i jest pierwsze mycie
a pisalam wam juz ze w uk w szpitalach nie myja dzieci po porodzie ?
U nas tez nie. :/
Dzirwczyny,
Pewnie bylo juz ze sto razy ( nie wiem, nie bylo mnie na forum ) - ale generalnie kupujecie wozki raczej tradycyjne, czy nowoczesne, na nowoczesnym stelazu ?? I dlaczego?
No i kiedy jeden bedzie sie sprawdzal lepiej od drugiego?
To pytanie do bardziej doswiadczonych mam, a ja kompletnie nie wiem.
Pewnie bylo juz ze sto razy ( nie wiem, nie bylo mnie na forum ) - ale generalnie kupujecie wozki raczej tradycyjne, czy nowoczesne, na nowoczesnym stelazu ?? I dlaczego?
No i kiedy jeden bedzie sie sprawdzal lepiej od drugiego?
To pytanie do bardziej doswiadczonych mam, a ja kompletnie nie wiem.
øA u nas tylko Troche obmywaja ze krwi ale maz biała zostaje i dopiero po 10 dniach przychodzi położna do domu i jest pierwsze mycie
Bia, gdzie Wy w koncu mieszkacie? Mialam zapytac juz stol lat temu, ale wtedy potrzebowalam odpoczynku od forum i pauzy, wiec odpuscilam - mieszkacie gdzies na Polnocy DE ?
Asia28BK
Mam pytanie: jaki laktator polecacie? Planuję karmić piersią, a że to mój pierwszy raz w roli mamy, to nie wiem jak często będę go używać i na co zwrócić uwagę.
ja się bardzo dużo już naczytałam na ten temat i oglądałam też parę w sklepach,wybieram na pewno elektryczny i chyba zdecyduję się ma lovi prolactis,dobre opinie mają też te z aventu.w każdym razie polecam kupic przez internet bo przebicie cenowe w sklepach jest ogromne;-)
A u nas tylko Troche obmywaja ze krwi ale maz biała zostaje i dopiero po 10 dniach przychodzi położna do domu i jest pierwsze mycie
o kurcze to o tym jeszcze nie słyszałam;-)
najlepiej zorientowć się w szpitalu co dają, a co mieć ze sobą żeby nie ciągnąć niepotrzebnych rzeczy,pozatym jeśli rodzicie w niezbyt oddalonych szpitalach to przecież zawsze ktoś podrzuci coś co okaże się potrzebne;-)
gutka
Tak, z Krakowa. Ja jeszcze nie wiem, co z tym laktatorem dlatego pytam:-) może na szkole rodzenia się czegoś dowiemGutka z Krk jesteś?
Ja kupiłam tym razem laktator TomeeTippee no zobaczymy ...
genralnie zamykam już listę wyprawki ....prawie.
reklama
Ja kupiłam szumisia, bo przy starszaku na okrągło chodziła apka w tel. Pewnie zależy od dziecka[emoji4] ja natomiast podchodzę tak, że jeśli mogę sobie jakoś pomóc to pomogę. Dziecko ma się nauczyć samo wyciszać? I jeść regularnie i samo zasypiać? Dla mnie to głupota. Niemowle to niemowle, na dyscyplinę przyjdzie jeszcze czas[emoji4] a na razie trzeba kochać, całować, tulić, nosić itp. Ja widzę po starszaku jak ten czas leci... [emoji22]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Podziel się: