reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

W trzecim miesiącu kaszką? Heh może od razu parówkę w dłoń. Rozkładają mnie na łopatki tacy lekarze. Mój synek jest od początku 10-25 centyl i nigdy pediatra nie kazała mi dokarmiac. Zresztą ja bym się nie posluchala :p

reklama
Papagena bliźniaki u ciebie?
Ja swoje karmilam piersią do prawie 2 lat... A cycuchy małe miałam. 2 razy odciagacz był potrzebny bo mleka miałam że hoho... Prawie od razu po 100ml odciagalam, więc ja musze kupić... Teraz zainwestuje w pojemniki do przechowywania mleka.
U mnie Ochraniacze odpadły bo mam turystyczne łóżeczko....

Papagena bliźniaki u ciebie?
Ja swoje karmilam piersią do prawie 2 lat... A cycuchy małe miałam. 2 razy odciagacz był potrzebny bo mleka miałam że hoho... Prawie od razu po 100ml odciagalam, więc ja musze kupić... Teraz zainwestuje w pojemniki do przechowywania mleka.
U mnie Ochraniacze odpadły bo mam turystyczne łóżeczko....
Ooo ja też...i muszę więcej poczytać o mrożenie pokarmu.
Dlatego ja kupię buteleczki.
Co do l aktatora to ja nie kupiłam przed porodem i to był błąd wręcz klęska... mąż w żadnej aptece nie mógł kupić fajnego tylko jakieś badziejw.
Dopiero zamowilam jak wyszłam ze szpitala.

Dziewczyny, dzięki za rady, super, że jesteście i dzielicie się doświadczeniem! ;)
Faktycznie musiałam się nasłuchać głupot od ludzi, którzy nie do końca wiedzieli co mówią. Ale jak to przeanalizowałam, to często te opinie o niemożliwości wykarmienia piersią pochodziły od osób, które na wiadomość o bliźniakach reagowały tekstem "nie wiemy czy wam gratulować czy współczuć" :D Więc od razu powinnam podejrzewać, że może nie do końca należy im wierzyć. Także jestem dobrej myśli dzięki Wam.

Mam pytanie odnośnie laktatorów: miałyście taki, który ściąga z obu piersi jednocześnie, czy tylko z jednej? Zastanawiam się nad tym podwójnym, bo wtedy od razu do dwóch butelek można, ale nie wiem czy jest sens, a doświadczenie u mnie zerowe.
I jeszcze jedno pytanie: czy faktycznie podgrzewacz się przydaje, czy da się podobny efekt uzyskać mikrofalą? Nie mam ani jednego ani drugiego (odkąd mikrofala mi się zepsuła odzwyczaiłam się od używania i kompletnie mi nie brakuje), ale w coś muszę zainwestować.

Malinka1984 masakra co? Wyobraz sobie ze do tej pediatry przyszla by jakas niedoswiadczona kobieta ktora ufa lekarzom... dziecku uklad pakarmowy mogla by tym uszkodzic...

Papagena w sprawie laktatorow nie pomoge ale nie wolno podgrzewac jedzenia, melka dla dziecka w mikrofali! Od tego jest albo podgrzewacz albo dajesz jedzonko, mleko do garnuszka z goraca woda by sie zagrzalo.

Papagena kochana- spokojnie można wykarmić bliźniaki tylko piersią :-) :). Zresztą dziewczyny już Ci napisały. Z mlekiem mamy jest tak, że dostosowuje się do potrzeb dziecka/dzieci , tylko nie daj sobie wkręcić żadnych głupot, że je zagłodzisz lub coś. Ważne, żeby przystawiać maluchy. Zresztą Veniccee dała Ci super przykład, że sama karmiła swoje do dwóch lat :)

Julita cudne te kocyki, muszę mieć :-) :)

Margeritta tak karmię jeszcze młodszą córcię, ale jesteśmy już na finiszu bo już tylko jedno karmienie na dobę, myślę, że jeszcze m-c i odstawimy całkiem.. Starszą karmiłam 2 lata 2 miesiące.

Kochane któraś z Was nie jestem pewna ale Julita chyba pisała i wstawiała zdjęcie w brzuszkach, leginsów w h&m. Patrzyłam na stronie i nie mogę znaleźć w mordę jeża . To było w sklepie stacjonarnym?

Papagena kochana- spokojnie można wykarmić bliźniaki tylko piersią :-) :). Zresztą dziewczyny już Ci napisały. Z mlekiem mamy jest tak, że dostosowuje się do potrzeb dziecka/dzieci , tylko nie daj sobie wkręcić żadnych głupot, że je zagłodzisz lub coś. Ważne, żeby przystawiać maluchy. Zresztą Veniccee dała Ci super przykład, że sama karmiła swoje do dwóch lat :)

Julita cudne te kocyki, muszę mieć :-) :)

Margeritta tak karmię jeszcze młodszą córcię, ale jesteśmy już na finiszu bo już tylko jedno karmienie na dobę, myślę, że jeszcze m-c i odstawimy całkiem.. Starszą karmiłam 2 lata 2 miesiące.

Kochane któraś z Was nie jestem pewna ale Julita chyba pisała i wstawiała zdjęcie w brzuszkach, leginsów w h&m. Patrzyłam na stronie i nie mogę znaleźć w mordę jeża . To było w sklepie stacjonarnym?
Ja zamawialam z ich strony z wyprzedaży więc może ich na stronie nie być już..
Dziś czekam na tunika mam nadzieję że fajna.
Muszę kupić grube rajstopy ciążowe.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry