reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
tzn ja kupiłam na wyprzedaży bo teraz są ostatnie dni wyprzedaży czy coś takiego;) wiec zobacz na stronie na wyprzedaży bo moim zdaniem bardzo fajne te spodnie tylko nie wiem jak jakość ;)

tzn ja kupiłam na wyprzedaży bo teraz są ostatnie dni wyprzedaży czy coś takiego;) wiec zobacz na stronie na wyprzedaży bo moim zdaniem bardzo fajne te spodnie tylko nie wiem jak jakość ;)
No na wyprzedażach w granicach 80-90 zł to w sumie żadna promocja
Ale zamowilam tylko tunika zobaczymy jaka będzie.

Papagena, z cyckami jest tak, że podaż dostosowuje się do popytu. Im więcej przystawiasz i dziecko ssie, tym więcej mleka się produkuje. A na początku nie potrzeba wiele, żeby maluszek się najadł. także myślę, że i bliźniaki da się wykarmić :)

Papagena, z cyckami jest tak, że podaż dostosowuje się do popytu. Im więcej przystawiasz i dziecko ssie, tym więcej mleka się produkuje. A na początku nie potrzeba wiele, żeby maluszek się najadł. także myślę, że i bliźniaki da się wykarmić :)
Ja to miałam tyle pokarmu ze 5rączki bym wykarmila :D

Ja Emilke też niczym nie smarowalam. Tydzień po porodzie przyszla do nas pielegniarka srodowiskowa i sama mi powiedziala, że skóra jest idealna i niczym jej nie smarować. Po porodzie kazali nam sikac pod prysznicem, żeby od razu można było podmyc się szarym mydłem które podobno wysuszczając skórę przyspiesza gojenie sie krocza.
Ochraniacz na szczebelki absolutnie nie są potrzebne a przynajmnie nie w pierwszych miesiacach. Niemowlaki nie kulają się po łóżeczku. Na pierwszej wizycie lekarka od razu zastrzegla, że kategorycznie nie wolno nic dawac bo dziecko musi miec jak najwiecej luftu. Nie na darmo mowi sie o śmierci lozeczkowej.
Mi na wyprawkę (taką ful wypas) też poszło kolo 5 tys.

Papagena to nie jest powiedziane, że nie wykarmisz bliźniaków. Tomka siostra ma 2 chłopców i dala rade na samej piersi. Co 40minut karmila jednego a po kolejnych 40 minutach drugiego. To lekarz stwierdzi czy dziecu mają prawidlowy przyrost wagi czy trzeba butelką dokarmiac.

Ja też miałam sporo pokarmu. W nocy karmilam co godzine a i tak rano wstawalam i mialam zalane przescieradlo pod sobą. W 3 miesiącu zrobił mi sie pierwszy poważny zator bo przez 3 h spałam bez przerwy na karmienie no i pojawił się kryzys laktacyjny. Ciężko mi było wyjsc z tego kryzysu i musialam wspomagac sie butelka. Pilam napar z łuski kakaowej i wszystko wróciło do normy.

reklama
Papagena moja znajoma co na blizniaki przez 4 miesiece karmila tylko piersią, pozniej jej pokarm zaczal zanikac.. jeżeli dzieciaczki beda dobrze przybierać na wadze tzn ze sie najadaja :) choc tez istnieja przypadki zr dziecko sie najadaja bi kobieta ma mnóstwo pokarmu a dziecko nie tyje (taki przypadek miała moja siostra z synkiem) zdrowy jest a nue tyje caly czas ponizej drugiego centyla jest na siatce centylowej... siostra trafiła ba jakąś walnieta pediatre która w 3 miesięcu życia malego kazała Go dokarmiać kaszka... cale szczęście siostra nie posluchala jej a wlasnego instynktu :)

Margerrita ja tym razem też sobie daruje ochroniacz na łóżeczko choc nie ukrywam ze ladnie one wygladaja ale tak jak piszesz nie o wyglad tu chodzi

Kamcia2810 gdzieś kiedyś mi sie obiło o uszy ze do śmierci lozeczkowej przyczyniły się właśnie ochraniacze

Do góry