reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Dziewczyny pod kombinezon dajecie pajace welurowe? Ja Marcele ubieram w rajstopy, bod z długim rękawem i sweterek na to i tak ją wrzucam w kombinezon a jak wyciagam to jest cieplutka.

reklama
Ja z rajstop zrezygnowałam. Za dużo paprania z ubieraniem. Ja dziś np. były 3 stopnie to tylko body na długi i półśpiochy i tak ją włozyłam i pod kocyk i też była cieplutka. Ale jak będzie poniżej zero to pewnie bodziak, jakieś spodenki i na to pajac i dopiero w kombinezon, ale to zobaczę

U nas górą są pół śpiochy, czasem jak wychodzimy dokładam skarpety. Za rajstopkami tez nie przepadam. W przyszłązimę napewno sie przydadza ale teraz wydaje mi sie ze byłoby Wojtkowi niewygodnie.
A na dwór mam wiecznie problem jak go ubrac, ostatnio u nas cieplej i słonko swieci wiec polarkowe spodnie body i cieplejsza bluza, wpakowany w śpiworek w foteliku, albo przykryty kocem w wózku. Bałam się ze za zimno mu będzie ale był cieplutki. Do chusty podobnie tyle ze dodatkowa warstwe na nozki ubieram. Jak jest zimniej to w kombinezonm pakuje, czase z dodatkowym sweterkiem.

Eve
to długo czekasz. Myślałam ze juz dawno doszły.

Ja lubię rajstopki, bo jak ubieram legginsy i skarpetki, to ciągle ma gołe stopy.
W rajstopach są stópki cieplejsze.
Ja zakładam bluzeczkę, ewentualnie body + rajstopy, albo legginsy i wjo do kombinezonu
Ja muszę kupić małej jakąś pościel do łóżeczka. I jeszcze jeden śpiworek.
I muszę jej jednak zmieniać pieluchę w nocy, bo nam się zrobił rytuał ciśnięcia kupska. Ehhh będzie mi się rozbudzać, ale co zrobić...

Ja chyba z tych staromodnych mam, bo Jaga w domu śmiga w body i śpiochach tak żeby jej nic brzuszka nie uciskało i żadne zapięcia nie przeszkadzały w leżeniu na brzuchu :-D
Pod kombinezon lubię pajace welurowe albo z polaru jak jest tak zimno i wtedy zez rajstopek tylko body na krótki rękaw pod spodem.

Ja nie zakładam rajstopek. Sama mam jakas traume rajstopkowa z dzieciństwa. Do dzis pamietam te gryzace rajstopy:-) Brrrrrr! Jak jest b. zimno to na spioch zakładam jeszcze półśpioszek zeby ogrzac nózki.

reklama
Dziewczyny wyczaiłam coś takiego: Product Detail | H&M PL . Powiem Wam, że u nas się genialnie sprawdza. W chłodniejsze dni w lecie je zakładałam Adzie i teraz po domku. No i pod kombinezon. Nie są obcisłe jak rajtki, łatwo się je zakłada. W zasadzie to długo myślałam że to półśpiochy, dopiero jak weszłam na stronę h&m to zobaczyłam że to jako rajstopy opisane :-D

Do góry