reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
aj i zapomniałam dodać,że przed minutką byliśmy na ,,domowych zakupach,, i weszliśmy na chwilę do Pepco:):) mają tam teraz super bodziaki, i półśpiochy po 5,99 i 4,99:):) całe bawełniane i w fajne paseczki takie unisex:):)polecam:) jestem już posiadaczką takich 4 szt, ale chyba skuszę się na więcej - bo tego akurat chyba nigdy mało:)

No to trzeba zajrzeć do Pepco :-D
Eve łożeczko super :-) takiego to jeszcze nie widziałam.. ale znalazłam na allegro i cena mnie rozbraja - ok 1500zł :szok:

Patra ja też miałam pościel z tej serii tyle, że paseczki były w różnych odcieniach różu i fioletu itp. Zadowolona byłaś z niej?! Mi trochę przeszkadzało w tym materiale, że był taki "szorstki i twardy" jak dlatego maluszka,a po praniu wyprasować go masakra... Szybko wymieniłam go na normalną pościel mięciutką chyba w Ikei kupiłam i jestem bardziej zadowolona.
nadalka czy Ty będziesz mieć córeczkę?! Pominęłam jakiś wpis??

Słuchajcie, pewnie głupie pytanie, ale nie wiem... rodzę w ostatnim tyg czerwca (prawdopodobnie :-p) W jakie ciuszki mam zaopatrzyć maleństwo na początek? Czy jak będzie gorąco to moge w lipcu wziąć ją na spacer w sukieneczce na krótki rękawek? Czy takiemu maleństwu jest za zimno?

Zuzia faktycznie pościel jest trochę szorstka, o prasowaniu nie wspominając. Dobrze się prasowała bardzo gorącą parą. Miałam kilka innych pościeli i tamte były lepsze. Tej rzadko używałam bo szybko się brudziła.

Mamcia synka urodziłąm w lipcu, były wtedy cholerne upały :szok: Na wyjście został ubrany przez położną w kaftanik i spiochy, no i czapeczka. Przez kilka pierwsze dni też używałam kaftaników i spiochów bądż rampersów. W najwieksze upały leżał w wózku w bodziakach lub w samym pampersie przykryty lekko peluszką tetrową. A czy dzieciaczkowi ciepło czy zimno poznasz na pewno. Spocone ciałko to że gorąco, a chłodne za zimno. Najlepiej poznać dotykając karku, na dłonie czy stopy nie zwracamy uwagi. Kacper miał stopy i dłonie zimne, a kark spocony jak było mu za goraco ;-)

reklama
Cena tego łóżeczka w sklepie była jeszcze wyższa :baffled: Na allegro chodza po 1500 zł ale te wersje do 6 m-cy. Koszt całego to chyba 3200 - to nie dla normalnych ludzi cena:/

Ostatnia edycja:
Do góry