reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania-aneczka poducha jest długaśna, może troszkę krótsza niż kojec z motherhood (koleżanka taką ma, teraz sadza w niej córeczkę), do spania super wygodna, ja śpię podkłądając ją sobia pod głowę, dalej pod brzuch, i potem między kolana.
Doe też mam tę książkę, sąsiadka mi pożyczyła, czytam co tydzień, nawet czasem z wyprzedzeniem:)

Dziewczyny, byłam w Pepco, kupiłam bodziaki na 62 i półśpiochy. Siostra mi mówiła, że na początek potrzeba będzie trochę kaftaników wiązanych z boku albo na zatrzaski, żeby nie były to bluzki wkładane przez głowę.

reklama
Ja kaftaników nie lubię, mam tego sporo po siostrzenicy ale przy córce w ogóle nie używałam więc nawet nie będe teraz tego wyciągać, wolę body, jakiekolwiek, z zakładaniem przez głowę też nie miałam problemu. A do pepco musze sie przejść, kupić jakieś białe, bo w jakim stanie sa moje to nie wiem. Tak jak móicie plamy z oliwki, czy toksycznej kupki nie schodzą tak latwo :-D

Ja muszę wreszcie zrobić jakieś porządne ciuszkowe zakupy, odkąd jestem w czwartym miesiącu przestałam się tego tak bać. A co do "Ciężarówką przez 9 miesięcy" mam i przeczytałam już 4 razy. Świetna. Teraz męczę drugą część "Dzieciozmagania czyli z z maluchem przez pierwsze 5 lat" trochę poważniej opisany ale wciąż zabawny poradnik opieki na dzieckiem (muszę się trochę przygotować, to w końcu pierwsze dziecko;-)). Przyjemnie się czyta i mi kompletnej laiczce wyjaśnił wiele kwestii, których się obawiałam.

Ja jeszcze wrócę do tematu pościeli dla dzieci, skoro Patra się ze mną zgodziła to nie polecam tej pościeli z tej serii 17el BIAŁE ŁÓŻECZKO SZUFLADA MATERAC POŚCIEL SERCA (2057806136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jest niemiła w dotyku i ciężko ją się prasuje. To tyle w temacie. No może jeszcze dodam, że podobają mi się bardzo takie: SS Piekna POSCIEL do lozeczka ROZNE WZORY 9 el. (2070411816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , ale póki co mam po córce 2 komplety więc pewnie już nie kupię więcej.

Zuzia - ta druga bardzo fajna i jakie fajne wzory, ja na 1 komplet będe musiała się skusić, wprawdzie mam po córce, ale 3 komplety rózowe i 1 zielony. Ona jeszcze uzywa, bo nie ma dużej kołdry, ta którą ma jej wystarcza narazie. Akurat jak małe się urodzi to jej kupię nową a małe dostanie po siostrze, poduszkę tylko dokupię nową (zresztą kołdry i poduszki i tak nie używałam odrazu, więc jest sporo czasu)

Zamiast kaftaników polecam body zapinane z boku :)

Co do pościeli ja kupowałam komplety w Ikei super się piorą, nie tracą kolorów itd

A tak moja Zuzia budziła się z drzemek :) ehhh przecież to było jakby wczoraj.... i wietrzenie dupki :p

Załączniki

• 08 (74).jpg
    08 (74).jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 56
  • 09 (6).jpg
    09 (6).jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 52
  • 11 (98).jpg
    11 (98).jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 50
A ja właśnie rozmawiałam z bratówką moją i mam nie kupować wózka :-). Mają taką terenówę w świetnym stanie. Trochę wielki ten wózek, ale schodów zadnych pokonywać nie muszę, a wszędzie wertepy u mnie więc się cieszę :-). Tylko że nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy! Trochę bym poszalała, ale rozsądek bierze górę:tak:

reklama
Do góry