reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
kalcha - nie mam pojęcia:eek: Tu nie widać, ale te moje mają takie kieszenie z boków, ze sukienka jest ala tulipan. Ja mam kolory szary i jasny beż.
agucha- ja nawet nie wiedziałam ile on w aptece kosztuje, dlatego zapytałam:tak:

Ostatnia edycja:
zakupki pełną parą :)

A ja mam pytanie do podwójnych mam, czy myślałyście jak rozwiążecie sprawę spacerów jak 2 dziecko się pojawi? Bo niby Zuzia będzie miała 3 latka, ale czasem jak idziemy gdzieś dalej w miasto to zabieram wózek i się tak zastanawiam nad dostawką coś mniej więcej takiego LASCAL BUGGYBOARD DOSTAWKA DO WÓZKA MINI (2051390066) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślała już któraś???

Ja właśnie przymierzam się do takiego zakupu. Moja córa będzie miała wtedy niecałe 3 latka, więc myślę, że się przyda zwłaszcza w okresie letnim. Na szczęście Alicja jest z tych "nieuciekających" :-) Koleżanka ma taka dostawkę i jest bardzo zadowolona.
A co do laktatorów to myślę, że z ich zakupem lepiej poczekać już do czasu jak nam się dzidzie urodzą i zobaczymy jak nam się z pokarmem ułoży. Zwłaszcza, że niekoniecznie jest to tani zakup. A zawsze możemy wybrać model wcześniej i w razie czego poinformować o nim męża (bo to oni zwykle po nie latają jak jest potrzeba). Ja na szczęście nie potrzebowałam. Miałam taki tani, szklany jakby co, raz spróbowałam, ale beznadzieja. Ja z zakupami czekam aż poznam płeć, ale strasznie mnie korci... Zakupiłam 1szą rzecz - cycnik już od razu z odpinaniem do karmienia, bo mi piersi nieźle już urosły, więc zaczęłam z niego korzystać. Na marginesie cieszę się z tak obfitego biustu, bo to już pewnie ostatni raz taki mam ;-) więcej dzieci nie planuję, a po karmieniu to wiadomo.....

agucha1986
user-offline.png
no troche nas ponioslo, ale dziewczyny to dlatego, ze to swietna okazja byla!!!! NAPRAWDE! Nam sie ten wozek udalo w stanie praktycznie nienaruszonym za 400 zl kupic !!!! :) Nie zastanawialam sie !:tak: Panstwo od ktorego go odkupilismy planowalo 2 dzidzie, ale juz nie wyszlo niestety... :zawstydzona/y: I wozeczek jak nowy za darmoche sprzedali, wiec tak o to trafil do nas :D

A lozeczko dziadki kupuja, wiec trzeba korzystac ;)

o, a ja nie dawno dostałam

kołderkę do wózka (juz w wózku hehe) 41zł 2.jpg

i takie a'la butki - skarpeteczki one są chyba od 0-3 lub 0-6 3,50zł za parę polecam!
i kocyk np. do noszenia na rączkach 18,50zł 1111.jpg

wszystko kupowałam u jednego sprzedawcy więc zapłaciłam za przesyłkę 12 zł i jestem bardzo zadowolona :)

anja85 ale ja nic nie mówię bardzo dobrze ;) wózek śliczny bardzo mi się kolorek podoba :) no i łózeczko też ekstra u nas jest na odwrót wózek rodzice moi nam kupują tzn dają na wózek więc trochę lżej będzie bo podwójna karetę kupić to troszkę geldów trzeba :) hehehe a łóżeczka chcę tez z tej firmy tylko nie wiem czy motyw żyrafy czy może misia zastanawiam się :)

nadalka no to mała wypraweczka już jest :) gratuluję zakupu :)

dziewczyny słodkie te wasze rzeczy!!
A co do rozstępów to ja kupiłam sobie olejek co ciała na rozstępy z rossmana BabyOne i jestem bardzo zadowolona. łatwo się smaruje, nie brudzi ubrań i fajni nawilża:)

Ostatnia edycja:
mmm boskie zakupy, ja czekam do czwartku - mam nadzieję, że poznamy już płeć i szaleństwo się zacznie:) szczególnie jak to będzie chłopak bo dla dziewczynki trochę rzeczy by się po rodzince znalazło:) jak na razie mam tylko bodziaki z H&M i buteleczki tommee pippee:)- dorwaliśmy je z mężusiem w Smyku 2 szt. za 24.99, cena nas skusiła.
Ja jak na razie do smarowania brzusia używam oliwki Bambino - milutko pachnie i super nawilża, jeżeli nic się nie będzie działo tj, nie zaatakują mnie rozstępy to przy niej zostanę:)

reklama
A ja już mialam podjętą decyzję co do wózka. Razem z w wybraliśmy jedo fyn4ds a wczoraj koncepcja mi się zburzyła. Po wymiarach wózka i paru opiniach e necie chyba jednak nie będzie się nam do auta mieścił, i znowu trzeba będzie się zastanawiać.

Co do łóżeczka, na allegro wypatzryłam cały zestaw i chyba to będzie to :)
ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE z SZUFLADĄ GRYKA MOSKITIERA+GR. (2037886431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo to :)
Ala i As - SERCA / SAFARI łóżeczko materac posciel (2038292910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry