reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy Warszawa

Witam obecne i przyszle mamy z warszawy :) Poszukuje jakis aktualnych opinii o szpitalach karowa, zelazna, kasprzaka. Biore pod uwage tylko te w zasadzie bo maly po porodzie musi miec zrobione od razu echo serca. Moja pani ginekolog sugeruje karowa ale do tego szpitala mam najdalej. Mieszkam poza warszawa i jak widze te korki po drodze ktore trzeba pokonac to mam watpliwosci co do tego szpitala.

reklama
Moja gin również odradzała żelazną, nazwała ją "fabryką"...
Szwagierka leżała na patologii na Kasprzaka i źle wspomina... a nieoficjalny szpital na Banacha? Ten nowy.

A ja polecam Żelazną. Właśnie tu leżę i jest super (jeśli szpital może być super) Świetna opieka w trakcie i po porodzie. Dużo położnych, pomagają we wszystkim. Fakt, jest duże obłożenie, podobno ciężko się dostać, ale ja nie miałam z tym problemu. Jestem na prawdę bardzo zadowolona z porodu tutaj.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

To parę słów o uniwersyteckim centrum zdrowia kobiety i noworodka Wum czyli szpitalu na starynkiewicza.
1. Patologia - cześć sal odremontowana, nowe łóżka, stoliki, umywalka. Łazienki na 9 sal (2osobowe, chyba dwie 3) wc-2 obskurne, brzydkie, odpadający tynk, 4 prysznice-fuj oblesne, brak głupiego haczyka. Papier, ręczniki, mydło to luksus.
Opieka za to super, lekarze super, częste badania, położne świetne i do tego studentki na każde zawołanie.
2. Trakt porodowy- 3 salki połączone od góry, jakby podzielony pokój, słychać wszystko ale to chyba plus bo położne pod ręką. 2 położne na 3 salki. I tu chyba każda rewelacyjna. Do mnie przychodziły obie, na drugiej zmianie też super. Lekarze dobrze współpracujący z położnymi. Łazienka przy salkach bez wychodzenia na korytarz.
3. Sala operacyjna, no tu nie zwracałem uwagi za bardzo, pokazują dzidzia i pracują z nim tak żeby mama widziała. Cc robią jedne za drugim. Ogranicza ich miejsce na pop
4. POP- tu opieka cudowna, trafiłam na Pana położnego, przecudowny chłopak, skakał koło nas i naszych dzieci cała noc. Podawał wszystko, prosił lekarzy o znieczulenia dodatkowe jak ktoś wymagał, udzielał wskazówek. Cała noc pracował na 100%. Uruchomił mnie. Pomagał się ubrać no porostu och i ach. Jak będę mieć drugie cc to muszę się postarać żeby był na dyżurze.
5. Położnictwo - ci sami lekarze ginekolodzy co na patologii, ale chyba jakiś problem maja z komunikacją z położnymi tam, brak informacji ze strony położnych, po prostu niefajne. Tak samo z opieką dla dziecka, lekarze spoko, a położne no cóż...
Warunki, jak trafisz, są sale z łazienkami, a są i bez. Ja miałam bez i do tego nie elektryczne łóżko - chyba jedne z ostatnich, co po cc nie jest fajne.

Poloznice leżą jeszcze na ginekologii i patologii bo przyjmują dużo porodów. Właściwie nie odmawiają przyjęcia. Więc jakby któras odsyłali to tam powinno być miejsce.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak tylko na szybko foty wysyłam od praskiego
1499509671-aaaaaa.jpeg

1499509683-aaaaaa.jpeg

1499509690-aaaaaa.jpeg

Każda sala 2 osobowa (i na patologii i na przedporodowej i poporodowe) są dwie sale pogodowe jednoosobowe, bardzo przestronne. I każda sala ma łazienkę tak jak widać na zdjęciu, wszystko wyremontowane.
Zdjęcie za okna, widok na plan zielony za szpitalem.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedzcie mi czy na ktg to trzeba się jakos umawiać wcześniej czy po prostu jedziesz na izbę przyjęć do wybranego szpitala i mówisz, że chcesz mieć zrobione ktg bo lekarz (słownie) zalecił robienie tego badania ?

Bab w praskim po prostu przychodzą ciężarne na 10-14. Dzwonisz dzwonkiem. Położna przychodzi, spisuje imię i nazwisko i jesteś którąś w kolejce. ;)
Zawsze możesz powiedzieć że jest więcej lub mniej ruchów i chcesz to sprawdzić, a one muszą cię przyjąć na ktg.
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Na karowej jest punkt ktg tu trzeba sie wczesniej umowic osobiscie lub telefonicznie. Trzeba miec skierownie albo od lekarza albo z ip.
Na ip jak to na ip powinien byc powod dla ktorego przyjezdzasz

reklama
Ja wczoraj wjechałam windą na ip położniczą, powiedziałam że w nocy miałam bardzo bolące skurcze i wydzieline różową, później brunatną i od razu podpięły mnie pod ktg. Położne tylko wzięły do i karte ciąży, ja sobie leżałam a one wypełniały doxy. Po mnie była pani z przychodni przyszpitalnej, od razu, bez żadnego zapisu.

Do góry