reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy Warszawa

Bab jeśli chodzi o starynkiewicza to:
1.jest to też szpital kliniczny o 3 stopniu referencyjnosci. Są studenci, dla mnie to plus, dobrzy specjaliści i naprawdę dobry sprzęt.
2. Jest mniejszy niż karowa i jest kameralnie, za to warunki średnie bo jest to szpital przed remontem. Sale porodowej nawet ok. Nowe łóżka.
Ja tam chodzę do przychodni i tam się umówiłam na czwartek to ci mogę w przyszłym tygodniu więcej napisać od strony praktycznej.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiulka, pamiętasz może jak nazywali się lekarz i położna, którzy odbierali poród?

Bab ja stawiam na Solec, bo tam pracuje moja gin, może warunki są takie sobie w porównaniu do Madalińskiego czy Żelaznej, ale dużym plusem jest kameralność. Gin mówiła że na Solcu np, nie ma czegoś takiego jak płacenie położnej, bo jest ich taka ilość w stosunku do porodów, że te które są na dyżurze dają radę bez problemu. Koleżanka rodziła tam 2 tyg temu przez cc i jest zadowolona, podobno tylko jedzenie takie sobie ;-). Byłam raz na ip na Solcu i pomimo że mojek doktor nie było, to zajęli się mną bardzo szybko i czułam się w pełni "zaopiekowana"

Na 9 lipca, ale akurat wtedy jadę na ktg do Orłowskiego bo tam moja gin ma dyżur, jeśli młody się nie pospieszy to kolejne ktg 12.07 na Solcu :-) a Ty Bab na kiedy masz?

eee a już myślałam, że moe się spotkamy ale w takim razie bez szans. Ja mam na 27.07 ale ostatnio przesuneli mi na 3.08 a jeszcze powiedzieli ze urodze po terminie pewnie i lekarz nie wróży mi aby dziecko wcześniej opuściło lokum także pewnie w polowie sierpnia haha

W taim razie będę wdzięczna za relację jak juz będziesz po bo rozumiem, że pisałać o solcu solcu a nie o Orłowskim w poprzednim poście?

Tak chcę rodzić na Solcu, a ten Orłowski to tylko w niedziele ide do gin na dyżur na ktg, ale jak coś wyjdzie to będę chciała się raczej przenieść, bo ona sama mówiła że Orłowski ma bardzo kiepskie warunki...
Dam znać już dziś jakie wrażenie po Solcu wstępnie, bo od wczoraj mam różową wydzieline, w nocy spać nie mogłam i jadę na IP sprawdzić czy wszystko ok...

Byłam, wróciłam:-) wrażenie bardzo dobre, położne miłe, nie miały żadnych pretensji że na ktg nie zapisał się żaden skurcz, raczej jeszcze tłumaczyły jak odróżnić przepowiadające od tych właściwych, doktor która mnie badała też mega sympatyczna i młodziutka, do tego jak leżałam pod ktg to wpadła chyba ordynator i też chwilę ze mną porozmawiała.

reklama
Do góry