reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy Warszawa

Praski, dobre ma opinie, odremontowany i mój lekarz tam pracuje. Ale skąd jesteś bab? Bo jak my z całej Polski zaczniemy pisać szpitale to raczej mało pomożemy ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone mamy ten sam termin, może jednak przejdziesz do praskiego? ;) może nawet byśmy razem leżały :)

Kasiulka a jak twoja opinia i wrazenia z Karowej? Mocno sie nad tym szpitalem zastanawiam, jeszcze nad solcem a ostatnio to mi polecali woloska i praski haha. No i mam metlik w glowie :)

Bab w praskim jest bardzo mało porodów 3-4 na dobę, bo jest duża selekcja przy przyjęciu- donoszona, bez cukrzycy, bez zakrzepicy itd. Jeśli masz zdrową ciążę to bardzo polecany szpital, tym bardziej że mają odremontowany oddzial, dużo nowego sprzętu, a do tego wybór 3 dan na obiad w tym jedno wegetariańskie. (maja własną kuchnię) W czasie porodu w sali masz drabinki, piłkę, takie dziwne coś podwieszone do sufitu i przez to ze to zdrowe ciążę są to zachęcają do korzystania z tych przyrządów.

Często jak nie ma miejsc w innych szpitalach a zdrowa ciężarna pojechała np na karowa to odsylaja do praskiego, bo jest po prostu I referencyjnosci. I dużo pozytywnych opinii jest w internecie na temat personelu. Informacje o zzo, nacieciu krocza masz na rodzicpoludzku.pl

Emol, dwóch moich lekarzy pracuje na Żelaznej, do tego mam tam 5 min samochodem. A praski to druga strona Wisły, no nie ma szans [emoji6] chociaż fajnie byłoby leżeć razem [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol dzięki za relację. U mnie kwestia tego czy potwierdzi się nadciśnienie czy też nie. Jeśli tak to tylko parę szpitali mnie przyjmie w tym z tych bliższych to Madalińskiego (gdzie nie bardzo chce trafić) lub Karowa.
W Praskim moja siostra miała operację ginekologiczną i też była bardzo zadowolona z personelu :)

reklama
Bab z Karowa znamy sie jak lyse konie. Od moich studenckich czasow kiedy lezalam na ginekologii
To juz byl moj 3 porod. Hmm nie wiem co Ci pisac. Porodowka jest bardzo spoko. Ale to tasma. Personel przemiły. Na temat sprzetu to wiadomo tu sa najtrudniejsze patologie i przypadki wczesniactwa. Po porodzie czasami trzeba odczekac zeby zwolnilo sie miejsce na poloznictwie.
Na poloznictwie personel super, w tym roku ro juz bylam na maksa zaskoczona podejsciem. Baaardzo wspierane jest kp, a przez to nie tak latwe jest dokarmianie mm. Raczej nie jest to dobrze widziane zeby sobie samemu wziac mm. Ale doradztwo i wsparcie Kp jest cudowne. Na oddziale sa doradcy laktacyjni, proponuja rozne metody sciagania i podawania mleka mamy jak sa problemy.
Sale sa male i jest dusznawo. Jedzenie wydaje mi sie rowniez bardzo ok.
Co tam wiecej. Nie ma zupelnie problemu ze znieczuleniem. Wrecz sami mowia zeby podejsc kiedy bedzie potrzebne. O ile jest mozliwe chca chronic krocze tj nie nacinac.
Jak jeszcze cos nie napisalam to pytaj
A no i trzeba pamietac ze to szpital kliniczny, czyli sa studenci i musisz wyrazic zgode zeby byli. Ale ja uwazam ze to wielki plus. Teraz ich nie miałam bo rodzilam w niedziele. Ale w pierwszym porodzie byla ze mna caly czas dziewczyna. Bardzo sie wczuwala i tlumaczyla

Ostatnia edycja:
Do góry