reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ogólnie z suplementów polecam Pueria, mają bardzo dobry skład, nie mają wypełniaczy konserwantów itd ale niestety mają kwas foliowy + folian co w moim przypadku odpada bo mam mutacje MTHFR.
a w pregna start nie ma kwasu foliowego ?
Jak patrzę porownanie to jeśli chodzi o kwas foliowy i folian jest ten sam :

reklama
Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi :)

Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi.

a w pregna start nie ma kwasu foliowego ?
Jak patrzę porownanie to jeśli chodzi o kwas foliowy i folian jest ten sam :
W pregna start są tylko foliany ale jest to nowa wersja pregna start, jakoś od pół roku jest na rynku. W starej było pół na pół kwas foliowy i folian

Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi.
Takie uroki ciąży 😅 ja też się denerwuje, i chyba każda z nas żyje w ciągłym stresie, tak mi się wydaje. Najlepiej to nie czytać Internetu tylko konsultować ewentualne nieprawidłowości z lekarzem. Bo często w Internecie jakiś problem rozdmuchują na skalę tragedii a u lekarza się okazuje że jednak nie wiem połowa ciężarnych ma ten problem.
Jesteś młoda, trzeba dbać o siebie chodzić na badania i jakoś nie myśleć za dużo ☺️

Takie uroki ciąży 😅 ja też się denerwuje, i chyba każda z nas żyje w ciągłym stresie, tak mi się wydaje. Najlepiej to nie czytać Internetu tylko konsultować ewentualne nieprawidłowości z lekarzem. Bo często w Internecie jakiś problem rozdmuchują na skalę tragedii a u lekarza się okazuje że jednak nie wiem połowa ciężarnych ma ten problem.
Jesteś młoda, trzeba dbać o siebie chodzić na badania i jakoś nie myśleć za dużo ☺️
to prawda, sam lekarz powiedział omijać czytanie internetu... No ale u mnie np wujek Google to już taki odruch niekontrolowany... 😅 samo się 🤷‍♀️🤷‍♀️

Nie da się nie stresować ale dlaczego zakładasz że coś ma pójść nie tak. Nie miałaś problemów z zajściem w ciążę więc powinnaś się tym cieszyć. Głowa do góry. Lekarz zobaczy coś na usg dopiero przy becie 1000.
A na objawy to raczej za wcześnie 😊

Sprawdziłam teraz i zakres cenowy tych tabletek aktualnie to 70 zł - 125 zł
( za 20 tabl.)
Cena to nie problem o ile będą działać… miałam nie iść do pracy dzisiaj, ale muszę załatwić trochę spraw i siedzę właśnie z colą bezkofeinową i umieram 😔 Byle do 12.30

reklama
Do góry