reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ogólnie z suplementów polecam Pueria, mają bardzo dobry skład, nie mają wypełniaczy konserwantów itd ale niestety mają kwas foliowy + folian co w moim przypadku odpada bo mam mutacje MTHFR.
a w pregna start nie ma kwasu foliowego ?
Jak patrzę porownanie to jeśli chodzi o kwas foliowy i folian jest ten sam :

reklama
Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi :)

Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi.

a w pregna start nie ma kwasu foliowego ?
Jak patrzę porownanie to jeśli chodzi o kwas foliowy i folian jest ten sam :
W pregna start są tylko foliany ale jest to nowa wersja pregna start, jakoś od pół roku jest na rynku. W starej było pół na pół kwas foliowy i folian

Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi.
Takie uroki ciąży 😅 ja też się denerwuje, i chyba każda z nas żyje w ciągłym stresie, tak mi się wydaje. Najlepiej to nie czytać Internetu tylko konsultować ewentualne nieprawidłowości z lekarzem. Bo często w Internecie jakiś problem rozdmuchują na skalę tragedii a u lekarza się okazuje że jednak nie wiem połowa ciężarnych ma ten problem.
Jesteś młoda, trzeba dbać o siebie chodzić na badania i jakoś nie myśleć za dużo ☺️

Takie uroki ciąży 😅 ja też się denerwuje, i chyba każda z nas żyje w ciągłym stresie, tak mi się wydaje. Najlepiej to nie czytać Internetu tylko konsultować ewentualne nieprawidłowości z lekarzem. Bo często w Internecie jakiś problem rozdmuchują na skalę tragedii a u lekarza się okazuje że jednak nie wiem połowa ciężarnych ma ten problem.
Jesteś młoda, trzeba dbać o siebie chodzić na badania i jakoś nie myśleć za dużo ☺️
to prawda, sam lekarz powiedział omijać czytanie internetu... No ale u mnie np wujek Google to już taki odruch niekontrolowany... 😅 samo się 🤷‍♀️🤷‍♀️

Nie da się nie stresować ale dlaczego zakładasz że coś ma pójść nie tak. Nie miałaś problemów z zajściem w ciążę więc powinnaś się tym cieszyć. Głowa do góry. Lekarz zobaczy coś na usg dopiero przy becie 1000.
A na objawy to raczej za wcześnie 😊

Sprawdziłam teraz i zakres cenowy tych tabletek aktualnie to 70 zł - 125 zł
( za 20 tabl.)
Cena to nie problem o ile będą działać… miałam nie iść do pracy dzisiaj, ale muszę załatwić trochę spraw i siedzę właśnie z colą bezkofeinową i umieram 😔 Byle do 12.30

reklama
Do góry