reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Współczuję :( a dajesz rade jesc normalnie? Mnie wlasnie mega mdłości nachodzą jak zaczynam być głodna, wtedy dosłownie musze cos zjeść bo jak nie to od razu mi się potwornie zbiera na wymioty 🫣
Dzisiaj kompletnie nie, nie jadłam nic od 11, właśnie zrobiłam kaszę mannę z jabłkiem i spasowałam po połowie, a jadłam ją jakieś 15 minut. Czuję się pokonana, chyba tak źle to w życiu nie było… 😭

reklama
Dzisiaj kompletnie nie, nie jadłam nic od 11, właśnie zrobiłam kaszę mannę z jabłkiem i spasowałam po połowie, a jadłam ją jakieś 15 minut. Czuję się pokonana, chyba tak źle to w życiu nie było… 😭
Chyba są dostępne jakies tabletki na mdłości na receptę, może poproś jutro lekarza bo się zamęczysz 🙈

współczuję…mnie też zaczęły męczyć mdłości, nie wymiotuję ale mnie szarpie - czyli tak jak w poprzednich ciążach. Zaczęło mi też wszystko śmierdzieć, nawet woda w kranie… chce mi się pić a nic mi nie smakuje.
Zmieniły mi się totalnie smaki- ciągnie mnie aktualnie na kwaśne ( ogórki i kapusta już jechały) i na ostre ale tak naprawdę mam wrażenie, że nie mam na nic ochoty, tak jakby mi kubki smakowe przestały działać 🤷🏻‍♀️słodkie w ogóle może nie istnieć, kawa mi nie smakuje i w ogóle średnio się czuję, zimno mi,niedobrze cały dzień i chce mi się spać …

W poprzedniej ciąży pamiętam, że w pierwszym trymestrze jadłam praktycznie same białe bułki i żółty ser i jeden jogurt z musli z Lidla mi tylko wchodziło( dodam, że białe pieczywo dla mnie wcześniej nie istniało) u na obiad ziemniaki z marchewką i groszkiem. Jajka też mi wchodziły a teraz na samą myśl o jajku czuję już ten zapach od gotowania wody i mnie szarpie

W pierwszej ciąży do 9 tc żylam na bułce i coca coli, potem dostalam tabletki na recepte i je stosowałam do 26 tc , było po nich dużo lepiej.

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)

reklama
Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
Może olej ze słodkich migdałów?

Do góry