reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej dziewczyny! Chyba potrzebuje trochę wsparcia. Apka pokazuje 4+2 testy wyszły pozytywne już dwa dni przed miesiączka, a beta ponad 100 po zbadaniu❤️ mam 25 lat i udało nam się dosłownie od razu w drugi miesiąc po ślubie, moja pierwsza ciąża i mimo, że jestem szczęśliwa to ciągle towarzyszą mi obawy, że coś może pójść nie tak. Jak sobie radzić z takimi myślami? Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza ale tak mi się dłuży, że szok. Póki co nie mam prawie żadnych objawów czuję się dobrze, może trochę bardziej nerwowa niż zwykle no i czasem bolą mnie piersi :)
Takie myśli będą gdzieś tam z tyłu głowy cały czas :) Ale jesteś młoda, szybko się Wam udało zajść w ciążę więc nie ma co zakładać, że coś pójdzie nie tak. Polecam znaleźć jakieś zajęcie, kolorowanki, serial, książka, żeby zająć głowę. Na kiedy plus minus wychodzi Ci termin? To zapiszę Cię na pierwszej stronie :) jeśli już pisałaś to sorki, musiałam przegapić 🙈

reklama
Jej jak mi dzisiaj dziwnie, cały czas mi nie dobrze jakbym głodna była.. Jadłam normalnie śniadanie, drożdżówkę, jabłko i ciągle czuje tak jakbym do tego stopnia była głodna ze az niedobrze się robi

Wczoraj na lokalnej grupie widziałam że babeczki pisały że do mojego ginekologa są szybkie terminy- ok dwa tygodnie czekania. Zadzwoniłam dzisiaj żeby umówić wizytę i mam jutro o 18. Miałam do wyboru nawet dzisiaj xd

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
ja smarowałam olejem ze słodkich migdałów.

Ja mam Prenatal Uno. Jeszcze na wizycie przed ciążą miałam nakaz od mojej Pani Doktor na ten konkretny preparat. Powiedziała, że mają najbardziej dostosowany skład do aktualnych zaleceń i najlepsza wchłanialność 😅
też je stosuję i w poprzedniej ciąży też mi lekarz polecał :)

Ja mam wizytę na USG na dobrym sprzęcie 18.11 to będzie 7+4 (za darmo bo to medicover)
i myślę czy nie iść w sobotę 6+1 prywatnie na usg, 250 zł ale chyba warto jakbym miała się uspokoić, tylko z kolei jak nie będzie serduszka to dopiero się zestresuje, ale w 6+1 już powinno być

Ja mam wizytę na USG na dobrym sprzęcie 18.11 to będzie 7+4 (za darmo bo to medicover)
i myślę czy nie iść w sobotę 6+1 prywatnie na usg, 250 zł ale chyba warto jakbym miała się uspokoić, tylko z kolei jak nie będzie serduszka to dopiero się zestresuje, ale w 6+1 już powinno być
ja jutro mam wizytę, właśnie w medicover ( u mnie nie do końca za darmo bo opłacam pakiet premium 😂) i właśnie będę 6+1 , powinno być już serduszko i na to liczę, że się prawidłowo wszystko rozwija ♥️
W ogóle mam jakieś dziwne przeczucie, że będzie chłopak 🙈
W pierwszej ciąży, która straciłam w 22 tc czułam, że syn i był syn, z moją córką też czułam, że będzie dziewczynka już od początku…. Ciekawe czy się sprawdzi tym razem 😂
Nie mam oczekiwań, byleby zdrowe było. Druga córka wiele by natomiast ułatwiła ( ubranka, wspólny pokój itp) 🙈

Ostatnia edycja:
ja jutro mam wizytę, właśnie w medicover ( u mnie nie do końca za darmo bo opłacam pakiet premium 😂) i właśnie będę 6+1 , powinno być już serduszko i na to liczę, że się prawidłowo wszystko rozwija ♥️
W ogóle mam jakieś dziwne przeczucie, że będzie chłopak 🙈
W pierwszej ciąży, która straciłam w 22 tc czułam, że syn i był syn, z moją córką też czułam, że będzie dziewczynka już od początku…. Ciekawe czy się sprawdzi tym razem 😂
Nie mam oczekiwań, byleby zdrowe było. Druga córka wiele by natomiast ułatwiła ( ubranka, wspólny pokój itp) 🙈
Opłacasz ten pakiet za 1500 zł msc co ma poród w cenie? Czy po prostu płacisz pakiet sama bo nie masz u pracodawcy?

Ja płci w ogóle nie czuję :)
Zapisałam się na sobotę zobaczymy, będę też sprawdzać medicover może coś się zwolni, bo terminy są na dziś ale daleko i w godzinach pracy, nie mam jak dojechać. A Ty warszawa?

Opłacasz ten pakiet za 1500 zł msc co ma poród w cenie? Czy po prostu płacisz pakiet sama bo nie masz u pracodawcy?

Ja płci w ogóle nie czuję :)
Zapisałam się na sobotę zobaczymy, będę też sprawdzać medicover może coś się zwolni, bo terminy są na dziś ale daleko i w godzinach pracy, nie mam jak dojechać. A Ty warszawa?
mój pakiet nie ma porodu w cenie.
Mam u pracodawcy ale u pracodawcy jest podstawowy i dopłacam sobie do najbardziej rozszerzonej wersji.

reklama
mój pakiet nie ma porodu w cenie.
Mam u pracodawcy ale u pracodawcy jest podstawowy i dopłacam sobie do najbardziej rozszerzonej wersji.
A rozumiem, ja akurat mam bardzo zaawansowany pakiet, nie spotkałam się z badaniem którego bym nie miała w cenie.
A wlansie dowiadywałam się jaki pakiet trzeba mieć z porodem w cenie to wlansie 1500 zł 😅

Do góry