reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja mam Prenatal Uno. Jeszcze na wizycie przed ciążą miałam nakaz od mojej Pani Doktor na ten konkretny preparat. Powiedziała, że mają najbardziej dostosowany skład do aktualnych zaleceń i najlepsza wchłanialność 😅
ja stosuje puerie uno + jeszcze dodatkowo dha

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
używałam Palmers STRETCH MARKS, nie mam rozstępów, ale nie wiem czy to magicznie zadziałało czy po prostu geny.

To mi daje nadzieję! Ja chce pracować, a takie samopoczucie wyklucza to całkowicie…
nie ma co się męczyć, uprzedzę że tabletki do tanich nie należa. Warto też pytać o ceny w aptekach bo różnią się nawet o 20 zl .
Mam nadzieję że tym razem mnie ominą i wymioty i mdłości.

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
Ja stosowałam linie do rozstępów od phlov, miałam oleje i krem, smarowałam się codziennie rano i wieczorem i rozstępy mi wyszły kilka dni przed porodem 😅 ale ogólnie polecam bo przytyłam 30 kg a myślę że dzięki smarowaniu trochę pomogłam skórze wrocic do normalności

Ogólnie z suplementów polecam Pueria, mają bardzo dobry skład, nie mają wypełniaczy konserwantów itd ale niestety mają kwas foliowy + folian co w moim przypadku odpada bo mam mutacje MTHFR.

reklama
Sprawdziłam teraz i zakres cenowy tych tabletek aktualnie to 70 zł - 125 zł
( za 20 tabl.)

Do góry