reklama
madziula0234
Fanka BB :)
z tego co wiem to między 28 a 30 tygodniem ciąży się podaje ją domięśniowo i chyba nie ma jakichś skutków ubocznych zwykleKojarzycie czy ten zastrzyk może mieć jakieś skutki uboczne? W którym tygodniu musi być podany?
PregnantOla2022
Cześć, jestem Ola. Termin mamy na 28 lipiec. W domu mam już 6 miesięczną Mię
Jak się czujecie??
Jak się czujecie??
PregnantOla2022
Hej, jeszcze nie znamy, termin na 28 lipiecHej dziewczyny, znacie już płeć dziecka? Na kiedy termin?
Anuszka272
Moderator
o widzisz ja będę im jutro wysyłać zwrot tych co młodej wzięłam... Ciekawe czy nie będzie problemu z kasą żeby zwróciliDziewczyny, odebrałam dziś zamowienie z Tomi leggins :-( dostałam w ogóle co innego niż zamawiałam, zgadza się tylko spódnica, zamiast welurowych zielonych legginsów, dostałam zwykle zielone, a drugiej pary w ogóle nie dostałam…. Nawet nie odpakowywuje tego, żeby przymierzyć, bo nie wiem co mam z tym zrobić, dzwoniłam do nich, ale nikt nie odbiera, wiec napisałam maila….
Anuszka272
Moderator
oprócz błędnego badania prenetalnego które powtórzyłam u innego lekarza wszystko było ok do 30tyg wtedy też lekarz prywatnie zauważył nieprawidłowe przepływy w jednej żyle pępowiny ale lekarz prowadzący nie zezwolił na wcześniejsze rozwiązanie bo według niego dziecko przybierało na wadze więc nie było powodu do niepokoju... Po 2 tyg przestałam czuć ruchyA jeśli mogę zapytać , miałaś problemy od początku tej ciąży czy wszystko było ok ?
Anuszka272
Moderator
już nie jest płatne od 2018r jest refundowaneTo co mi lekarz mówił że jeśli kobieta ma Rh- to podawana jest immunoglobulina i jest to standardem, bo czasami kobieta podaję, że to jest ojciec a faktycznie może tak nie być Podanie immunoglobuliny na tą chwilę w Polsce jest płatne. Poprawcie jeśli się mylę
Salamatka
Jeśli masz siłę o tym mówić - czy wiadomo co spowodowało te nieprawidłowe przepływy?oprócz błędnego badania prenetalnego które powtórzyłam u innego lekarza wszystko było ok do 30tyg wtedy też lekarz prywatnie zauważył nieprawidłowe przepływy w jednej żyle pępowiny ale lekarz prowadzący nie zezwolił na wcześniejsze rozwiązanie bo według niego dziecko przybierało na wadze więc nie było powodu do niepokoju... Po 2 tyg przestałam czuć ruchy
reklama
Anuszka272
Moderator
niestety nie wiadomo oprócz zawałów łożyska wszystkie badania po porodzie wyszły prawidłoweJeśli masz siłę o tym mówić - czy wiadomo co spowodowało te nieprawidłowe przepływy?