reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja mam bRH- , a narzeczony będzie sprawdzał, chociaż jego grupa za wiele nie wniesie.
Jak będzie miał Rh ujemne to konfliktu serologicznego nie ma

W sanco jest możliwość sprawdzenia Rh płodu wiec jak rodzice mają konflikt to warto sprawdzić dziecko. Teraz w irlandii właśnie ta opcje wybierają a nie dawanie imunoglobuliny jak nie potrzeba

reklama
Dziewczyny, odebrałam dziś zamowienie z Tomi leggins :-( dostałam w ogóle co innego niż zamawiałam, zgadza się tylko spódnica, zamiast welurowych zielonych legginsów, dostałam zwykle zielone, a drugiej pary w ogóle nie dostałam…. Nawet nie odpakowywuje tego, żeby przymierzyć, bo nie wiem co mam z tym zrobić, dzwoniłam do nich, ale nikt nie odbiera, wiec napisałam maila….
Ja dziś odebralam i są Ok.
Kupiłam te ocieplane zimowe są faktycznie ciepłe i drugie właśnie welurowe- delikatnie za duże ale myślę że się do nich dostosuje zaniedlugo :)
Dzwon jutro jeszcze i napewno jakoś to załatwisz :)

W sanco jest możliwość sprawdzenia Rh płodu wiec jak rodzice mają konflikt to warto sprawdzić dziecko. Teraz w irlandii właśnie ta opcje wybierają a nie dawanie imunoglobuliny jak nie potrzeba
No i tak bym wolała:). Aby konfliktu nie bylo 😉

ja mialam wlansie w Irlandii tak robione I mala + wiec byl zastrzyk

Cześć wszystkim
Jak to jest z tym ćwiczeniem w ciąży bliźniaczej? Niby można w "zwykłej" a z bliźniakami to już problematyczne. Nie mówię o jakichś cudach na siłowni ale jakies przysiady, wymachy rozciąganie, coś lekkiego?
Spróbuj wyszukać sobie Andzelikę Pióro .. :) ma profil na Facebooku i Instagramie. Ma kilka programów treningowych dla ciężarnych, podzielone na trymestry :)
Zazdroszczę home office, ja musze codziennie godzinę w aucie spędzić 🙃
No ja niestety też 🤭
Ja mam, ale też nic w tej karcie nie mam oprócz ciśnienia wagi grupy krwi itp

Moje wszystkie wyniki badań zostają u lekarza w karcie w przychodni 😏
Moja karta jest jakaś uboga, same wyniki krwi i waga.

ja mialam wlansie w Irlandii tak robione I mala + wiec byl zastrzyk
No właśnie też się zastanawiam jak to wygląda.. Bo skoro ja mam minus, narzeczony też załóżmy ze miałby -, ale w sumie dziecko nie wiadomo jaką grupę krwi ma, a sprawdzenie na tym etapie jest jwdnak kosztowne.

reklama
To co mi lekarz mówił że jeśli kobieta ma Rh- to podawana jest immunoglobulina i jest to standardem, bo czasami kobieta podaję, że to jest ojciec a faktycznie może tak nie być 😉 Podanie immunoglobuliny na tą chwilę w Polsce jest płatne. Poprawcie jeśli się mylę🙃

Do góry