Dziewczyny ja tydzień temu z mega bólem zęba wylądowałam u dentysty który przyjmował na już.... Niestety jak powiedziałam że jestem w 10tc i poprzednim razem poroniłam to powiedział że w żadnym wypadku nic teraz nie zrobią i mam przyjść dopiero w 5msc
byłam załamana bo ból niesamowity... Jeszcze kazał brać antybiotyk
zadzwoniłam do swojej dentystki i ta powiedziała że znieczulenia są bezpieczne w ciąży ale najlepiej żebym skontaktowała się ze swoją gin... Ta mi wytłumaczyła że znieczulenie jest miejscowe więc nie zagraża dziecku... Bardziej niebezpieczna jest próchnica i stan zapalny który już wpływa na cały organizm... Tak więc moja dentystka mnie przyjęła i choć chciałam być twarda i dać radę bez znieczulenia jednak się nie udało
wyczyściła mi kanały i usunęła kawałek nerwa niestety nie mogła go skończyć bo potrzebne prześwietlenie więc tylko zaleczyla i mam pilnować opatrunku żeby mi nie wypadł... Mówiła że mam też do zrobienia ósemkę ale powiedziała że na spokojnie mam dzwonić po nowym roku... Później byłam na wizycie i z bejbikiem było wszystko oki więc idźcie za wczasy bo później ból nie miłosierny a przeciwbólowe niewskazane