reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Tak, jestem z Krakowa :-) kodeks pracy:
Art. 185. [Badania lekarskie w czasie ciąży]
§ 1.
Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
§ 2.
Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Z tego co czytam to jak pracodawca wie, ze jesteś w ciąży to powinien umożliwić Ci udział w wizytach i badaniach w lab :-)
swoją drogą, Dziewczyny, też jestem z Krakowa;)na razie jestem na l4 i faktycznie dużo leżę bo się kiepsko czuję (no a po przedszkolu wstaję i zajmuję się córeczką)...ale jak mi złe samopoczucie odpuści, chętnie zapytam, kto ma ochotę na herbatę albo sok w Krakowie;)

reklama
3D9F60A3-D5C3-4BAC-908F-35B40B261033.jpeg

reklama
Cześć, ja dopiero teraz piszę, ale praca dziś mnie całkowicie pochłonęła. Dodatkowo dzisiaj miałam dużo nerwów w pracy, niestety poza dziećmi rodzice też bywają problematyczni... Jakieś mam dziś negatywne myśli. Kilka mocniejszych skurczów. Stresuje się ponieważ robiłam wymaz na bakterie że względu na jakąś infekcje i nic nie wyszło... Wcześniej miałam ureoplazme, jednak myślałam że wyleczyłam ją miesięczna kuracja antybiotykami. Skoro wymaz nie wyszedl, to obawiam się że to właśnie ureoplazma wróciła, a na nią robi się inne badanie...

Do góry