reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dokładnie, ja tak samo proszę o zdrówko i żeby prawidłowo się rozwijał 😊🤗 wszyscy pytają czy nie wolałabym dziewczynki bo już w domu mamy 2,5 letniego synka ale co to za różnica czy synek czy córeczka? Dla mnie żadna, byle zdrówko dopisało 😊 ojj chyba będą "imprezki" w naszych brzuchach jak smyki podrosną ❤️😍
Dokładnie, ja tak samo proszę o zdrówko i żeby prawidłowo się rozwijał 😊🤗 wszyscy pytają czy nie wolałabym dziewczynki bo już w domu mamy 2,5 letniego synka ale co to za różnica czy synek czy córeczka? Dla mnie żadna, byle zdrówko dopisało 😊 ojj chyba będą "imprezki" w naszych brzuchach jak smyki podrosną ❤️😍

Najważniejsze, ze maluszki zdrowe :) to Twoj drugi dzidziuś- jak słodko :) u mnie akurat pierwsze dzieciątko:)
Nie mogę doczekać się pierwszych wyczuwalnych ruchów :) a Ty??? :) już to przeżyłaś, opowiedz proooosze jakie to uczucie :)

Mi często bulgocze w brzuszku i czasami mam wrażenie ze coś mnie łaskocze wieczorem jak leżę spokojnie i aż odrywa mnie od czytania tego forum 😅 ale to dopiero 13 tydzień wiec się nie nakręcam, ze to już dzidziuś bo jest maleńki :)

reklama
Coś Ty, wcale nie jestem szczupła, to była wyjątkowo rozciągliwa sukienka 😉🤣 mam naprawdę spory biust i on potęguje moje rozmiary i graniczy z cudem żeby dobrać koszulę

Najważniejsze ze utarlas mężowi nosa 😂
A odczuwasz bolesność piersi ? U mnie trochę się powiększyły , nawet pociemniały sutki.
Bolą i chodzę jak tylko mogę bez biustonosza 😞

Najważniejsze, ze maluszki zdrowe :) to Twoj drugi dzidziuś- jak słodko :) u mnie akurat pierwsze dzieciątko:)
Nie mogę doczekać się pierwszych wyczuwalnych ruchów :) a Ty??? :) już to przeżyłaś, opowiedz proooosze jakie to uczucie :)

Mi często bulgocze w brzuszku i czasami mam wrażenie ze coś mnie łaskocze wieczorem jak leżę spokojnie i aż odrywa mnie od czytania tego forum 😅 ale to dopiero 13 tydzień wiec się nie nakręcam, ze to już dzidziuś bo jest maleńki :)
Powiem Ci, że druga ciąża ale wszystko przeżywam tak emocjonalnie jak przy pierwszej 😉😁a ruchy dziecka to jest coś niesamowitego, na początku to takie trzepotanie motylka w brzuchu raz za czas a potem to wręcz czeka się (po położeniu do łóżka) aż zaczną się harce 😍 pod koniec ciąży natomiast kopniaki czasem bolą i jest prawdziwa rewolucja w brzuch 😁 zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz mam łożysko na tylnej ścianie więc te ruchy wyczuwa się wcześniej, ale 13 TC to jeszcze zbyt wcześnie, myślę że tak ok 16-17 tygodnia będziesz już coś czuła 😊

Powiem Ci, że druga ciąża ale wszystko przeżywam tak emocjonalnie jak przy pierwszej 😉😁a ruchy dziecka to jest coś niesamowitego, na początku to takie trzepotanie motylka w brzuchu raz za czas a potem to wręcz czeka się (po położeniu do łóżka) aż zaczną się harce 😍 pod koniec ciąży natomiast kopniaki czasem bolą i jest prawdziwa rewolucja w brzuch 😁 zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz mam łożysko na tylnej ścianie więc te ruchy wyczuwa się wcześniej, ale 13 TC to jeszcze zbyt wcześnie, myślę że tak ok 16-17 tygodnia będziesz już coś czuła 😊

Ah to musi być cudowne :) wiele kobiet właśnie tak to opisuje :)
cieszę się ze niedługo tego doświadczę :)

Podziwiam kobiety w ciąży mające już dzieci. Naprawdę! ponieważ dochodzą u większości kłopoty ze zmęczeniem i nudnościami i innymi przypadłościami a tu jeszcze trzeba się opiekować dzieciątkiem lub większą gromadką:)
Szacun dla mamusiek :)

Sama w pierwszych tygodniach spałam prawie całe dnie... 😫

Musimy przetrwać :) mimo wszystko -nie ma nic piękniejszego niż macierzyństwo 🌸
Dzieci dają tyle radości ❤️ dla mni ciąża i macierzyństwo to najpiękniejszy czas dla kobiety 😊 nie powiem, bo czasem bywa ciężko gdy zmęczenie albo złe samopoczucie daje w kość a starszak za nic nie chce położyć się spać ale my kobietki jesteśmy silne i zawsze sobie poradzimy 😊

Ojej mnie też okropnie bolą, wieczorami jak ściągam biustonosz to są ciężkie jak kamienie...
Najważniejsze ze utarlas mężowi nosa 😂
A odczuwasz bolesność piersi ? U mnie trochę się powiększyły , nawet pociemniały sutki.
Bolą i chodzę jak tylko mogę bez biustonosza 😞
Ja chodzę bez, tak bolą najmniej. Gdy noszę stanik ( sportowy bo inne odpadają ) i on mi podtrzymuje piersi, a potem go zdejmuję ... to to jest taki ból ... że wolę chodzić bez.

Mnie z rozmiaru D urosły już do F.
Mąż zachwycony jak świnka w deszcz 🤪

Ja chodzę bez, tak bolą najmniej. Gdy noszę stanik ( sportowy bo inne odpadają ) i on mi podtrzymuje piersi, a potem go zdejmuję ... to to jest taki ból ... że wolę chodzić bez.

Mnie z rozmiaru D urosły już do F.
Mąż zachwycony jak świnka w deszcz 🤪
Kurczę ja nie dam rady chodzić cały czas bez sensu stanika... Ale może sportowy to jest wyjście 😊 haha dobra czasy dla naszych mężów 🤣😉

reklama
Do góry