No tak z, szczególnie sutków ale chociaż sobie popatrząTeż nie do końca
najwyżej to sobie może popatrzeć bo o miętoleniu to może zapomnieć bo bolą
reklama
Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na usg I lekarz stwierdził że chyba dziewczynka, wcześniej inny stwierdził że chłopiec ten z dziś stwierdził że "za mały ten dzieciak, żeby wiedzieć co tam ma" więc nadal czekam w niepewnosci
Czasami czuję takie bulgotanie i zastanawiam się czy to są te ruchy mojego dzidziusia, ale potem zawsze tłumaczę sobie ze to raczej jedzenie mi bulgocze a jestem już w 15 +6tc (wg usg) i 16+3tc (wg miesiączki)
Mi biust urósł już na samym początku dość sporo, mąż też się cieszy, ale za wiele nie podziała, bo mamy celibat założony przez lekarza
Brzuszek mam podobnej wielkości jak dziewczyny, za to mam napady głodu późnymi wieczorami a w dzień wstręt do jedzenia. Nadal nie mogę nawet patrzeć na mięso i ryby i sery które wcześniej lubiłam, jem głównie zupy, ziemniaki i owoce, zwłaszcza winogrona - wręcz masowo.
No i dobre wieści są takie (byle nie zapeszać) że chyba powoli mijają mi mdłości! Nadal jestem na lekach przeciwwymiotnych, ale przynajmniej teraz działają i coś tam mogę jeść
No i dzisiaj pierwszy raz byłam w sklepie z artykułami dla dzieci i jeszcze nic nie kupiłam (planuję rozpisać i albo polować na promocję, z tym co się da, albo kupować dopiero po 20 tygodniu) ale dodało mi to dziś takiej energii
Oby więcej takich dni przede mną
Czasami czuję takie bulgotanie i zastanawiam się czy to są te ruchy mojego dzidziusia, ale potem zawsze tłumaczę sobie ze to raczej jedzenie mi bulgocze a jestem już w 15 +6tc (wg usg) i 16+3tc (wg miesiączki)
Mi biust urósł już na samym początku dość sporo, mąż też się cieszy, ale za wiele nie podziała, bo mamy celibat założony przez lekarza
Brzuszek mam podobnej wielkości jak dziewczyny, za to mam napady głodu późnymi wieczorami a w dzień wstręt do jedzenia. Nadal nie mogę nawet patrzeć na mięso i ryby i sery które wcześniej lubiłam, jem głównie zupy, ziemniaki i owoce, zwłaszcza winogrona - wręcz masowo.
No i dobre wieści są takie (byle nie zapeszać) że chyba powoli mijają mi mdłości! Nadal jestem na lekach przeciwwymiotnych, ale przynajmniej teraz działają i coś tam mogę jeść
No i dzisiaj pierwszy raz byłam w sklepie z artykułami dla dzieci i jeszcze nic nie kupiłam (planuję rozpisać i albo polować na promocję, z tym co się da, albo kupować dopiero po 20 tygodniu) ale dodało mi to dziś takiej energii
Jeśli to już 16 tc to jak najbardziej mogą być ruchy dziecka, bardzo podobne do pracy jelit ja też już powoli oglądam rzeczy dla niemowląt, chociaż większość mam po starszym synku to parę artykułów muszę dokupić. Jak już mdłości przeszły to już raczej nie wrócą także korzystan i ciesz się tym pięknym stanemCześć dziewczyny, dzisiaj byłam na usg I lekarz stwierdził że chyba dziewczynka, wcześniej inny stwierdził że chłopiec ten z dziś stwierdził że "za mały ten dzieciak, żeby wiedzieć co tam ma" więc nadal czekam w niepewnosci
Madzia86G
Fanka BB :)
Ja jeszcze z zakupami czekam.
18.02 mam mieć II prenatalne i ewentualnie potem właśnie zacznę powoli wszystko kompletować bo to moja 1 ciąża więc nic nie mam , ale też część rzeczy mam dostać od paru osób gdzie dzieciaczki już podrosły.
18.02 mam mieć II prenatalne i ewentualnie potem właśnie zacznę powoli wszystko kompletować bo to moja 1 ciąża więc nic nie mam , ale też część rzeczy mam dostać od paru osób gdzie dzieciaczki już podrosły.
Patrycja Ilo
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na usg I lekarz stwierdził że chyba dziewczynka, wcześniej inny stwierdził że chłopiec ten z dziś stwierdził że "za mały ten dzieciak, żeby wiedzieć co tam ma" więc nadal czekam w niepewnosci
Hej ! Cudownie czytać update o maleństwie
A Twoim zDaniem - który lekarz ma lepszy sprzęt ? Ja wybrałam sobie lekarza z dobrym sprzętem i liczę, że może uda mi się poznać płeć w 15 tyg ciąży
Oczywiście wszystko zależy jak maleństwo się ułoży i tym podobne... ale dobry sprzęt również dużo daje
Właśnie bulgotanie jest takim wczesnym objawem, ze maleństwo się rusza postukaj lekko w brzuszek i nasłuchuj bulgotanie, to już może być dzidzia reagująca na Twoje stukanie
Lekarz przepisał Ci lekarstwa przeciwwymiotne? A to miałaś może tzw niepowsciagliwe wymioty? Pytam, ponieważ mnie ostatnio bardzo męczą a wkraczam w drugi trymestr... wcześniej nie miałam problemów...ostatnio bardzo się nasilają gdy gwałtownie się schylę lub jak są jakieś mocne zapachy ... jak to jest u Ciebie ?
Tak samo jak Ty nie daje rady zjeść mięsa lub ryb za to tak samo winogrona hurtowo szczególnie z lidla bo są bez pestek
warzywa plus banany czy kiwi czy mrożone truskawki
Polecam stworzyć sobie wyprawkę, można tez zacząć od kupowania takich drobnych rzeczy a to smoczusie a to skarpeteczki ja zaczęłam od ciuszków na Vinted w gorącej wodzie kąpana... oczywiście w neutralnych kolorkach niedługo zacznę właśnie od kupowania ogólnych rzeczy czy to kocyk czy ręczniczek czy wanienka... takie drobiazgi do pielęgnacji
Miłość do Twojego maleństwa dała Ci energii oby jak najczesciej Kochana !!!
Witam wszystkich :-)
Jestem w 13 tygodniu, termin na koniec lipca. Ostatnio bylam u mojego ginekologa robil usg powiedzial ze wszystko jest ok. Dostalam wydruk, potem wyczytalam tetno i to mnie troche zaczelo zastanawiac bo jeden pomiar byl 145ud/ min a drugi 83. Ten 83 wydaje mi sie nieprawidlowy ale tez moze jak pozostale sa w nirmie to nie ma nad czyms sie zastanawiac??
Jestem w 13 tygodniu, termin na koniec lipca. Ostatnio bylam u mojego ginekologa robil usg powiedzial ze wszystko jest ok. Dostalam wydruk, potem wyczytalam tetno i to mnie troche zaczelo zastanawiac bo jeden pomiar byl 145ud/ min a drugi 83. Ten 83 wydaje mi sie nieprawidlowy ale tez moze jak pozostale sa w nirmie to nie ma nad czyms sie zastanawiac??
Hej ! Cudownie czytać update o maleństwie
A Twoim zDaniem - który lekarz ma lepszy sprzęt ? Ja wybrałam sobie lekarza z dobrym sprzętem i liczę, że może uda mi się poznać płeć w 15 tyg ciąży
Oczywiście wszystko zależy jak maleństwo się ułoży i tym podobne... ale dobry sprzęt również dużo daje
Właśnie bulgotanie jest takim wczesnym objawem, ze maleństwo się rusza postukaj lekko w brzuszek i nasłuchuj bulgotanie, to już może być dzidzia reagująca na Twoje stukanie
Lekarz przepisał Ci lekarstwa przeciwwymiotne? A to miałaś może tzw niepowsciagliwe wymioty? Pytam, ponieważ mnie ostatnio bardzo męczą a wkraczam w drugi trymestr... wcześniej nie miałam problemów...ostatnio bardzo się nasilają gdy gwałtownie się schylę lub jak są jakieś mocne zapachy ... jak to jest u Ciebie ?
Tak samo jak Ty nie daje rady zjeść mięsa lub ryb za to tak samo winogrona hurtowo szczególnie z lidla bo są bez pestek
warzywa plus banany czy kiwi czy mrożone truskawki
Polecam stworzyć sobie wyprawkę, można tez zacząć od kupowania takich drobnych rzeczy a to smoczusie a to skarpeteczki ja zaczęłam od ciuszków na Vinted w gorącej wodzie kąpana... oczywiście w neutralnych kolorkach niedługo zacznę właśnie od kupowania ogólnych rzeczy czy to kocyk czy ręczniczek czy wanienka... takie drobiazgi do pielęgnacji
Miłość do Twojego maleństwa dała Ci energii oby jak najczesciej Kochana !!!
Ja dostałam leki przeciwwymiotne od prawie początku bo wymiotowałam po 6-7 razy dziennie, raz wylądowałam na SORze bo już byłam tak odwodniona i do tego prawdopodobnie dorobiłam się przepukliny przełyku, na sorze dostałam też awaryjnie czopki, skierowanie na gastroskopię i ostatecznie stwierdzono właśnie niepowściągliwe wymioty, dostałam też kroplówki przeciwwymiotne i od tego czasu wymiotuję troszkę mniej. Ale zapachy są najczęstszym powodem. Niestety działam jak detektor np papierosów. Ledwo wyczuję i momentalnie mam odruch wymiotny. Ostatnio mijałam sąsiada na klatce i musiałam biec do domu i ledwo się udało
Patrycja Ilo
Zaciekawiona BB
O Paaaaani , współczujęJa dostałam leki przeciwwymiotne od prawie początku bo wymiotowałam po 6-7 razy dziennie, raz wylądowałam na SORze bo już byłam tak odwodniona i do tego prawdopodobnie dorobiłam się przepukliny przełyku, na sorze dostałam też awaryjnie czopki, skierowanie na gastroskopię i ostatecznie stwierdzono właśnie niepowściągliwe wymioty, dostałam też kroplówki przeciwwymiotne i od tego czasu wymiotuję troszkę mniej. Ale zapachy są najczęstszym powodem. Niestety działam jak detektor np papierosów. Ledwo wyczuję i momentalnie mam odruch wymiotny. Ostatnio mijałam sąsiada na klatce i musiałam biec do domu i ledwo się udało
Całe szczęście, ze już mijają Ci mdłości oby było coraz lepiej
wikoosia
Fanka BB :)
Hej ja też mimo że już 16+0 nadal jestem na lekach przeciwwymiotnych i czopkach od początku mam takie same problemy jak Ty i jestem juz wykonczona. Mozesz mi napisac co bierzesz mozemy na priv pogadac jak woliszJa dostałam leki przeciwwymiotne od prawie początku bo wymiotowałam po 6-7 razy dziennie, raz wylądowałam na SORze bo już byłam tak odwodniona i do tego prawdopodobnie dorobiłam się przepukliny przełyku, na sorze dostałam też awaryjnie czopki, skierowanie na gastroskopię i ostatecznie stwierdzono właśnie niepowściągliwe wymioty, dostałam też kroplówki przeciwwymiotne i od tego czasu wymiotuję troszkę mniej. Ale zapachy są najczęstszym powodem. Niestety działam jak detektor np papierosów. Ledwo wyczuję i momentalnie mam odruch wymiotny. Ostatnio mijałam sąsiada na klatce i musiałam biec do domu i ledwo się udało
reklama