Byłam dziś kilka godzin w szpitalu, autentycznie myślałam, że dziś umrę. Wymiotowalam 10 razy w niecałe 3 godziny w tym żółcią i krwią (A wymiotuje już codziennie od 7 tygodni), dostałam strasznych drgawek. Dostałam dozylnie lek na wymioty plus 1,5 l kroplowki. Lekarz powiedział że w sumie nic nie muszę jeść żeby utrzymać ciążę, tylko pić a jak z tym będzie problem to przeżyje na kroplowkach do końca ciąży generalnie wszyscy otoczyli mnie opieką, zachęcali do powrotu na kroplowki. Ściskam mocno Was, w szczególności te rzygające!
reklama
W mojej rodzinie są same dziewczynki, a w rodzinie męża sami chłopcy wszyscy czekają, bo dla jednej lub drugiej będzie to nowa płećU mnie moi rodzice już wiedzą. Teściowa jeszcze nie ale to będzie 12 wnuk także wiecie ale w środę mówimy córka, już się doczekać nie mogę. Myślę dać zdj z usg a potem ubranko zapakowane, jeżeli już będzie płeć wiadoma to w danym kolorze
Mnie nic nie boli, nie wymiotuje, czuje się normalnie i wszystko jest ok.Kurde piersi przestały bolec czuje się za dobrze coś, obawiam się…. Ma któraś z was tez podobnie ? ;(((( masakra
Mom2B
Fanka BB :)
U mnie 8+3: miałam straszny bol głowy i żołądka a dziś przeszło i zamiast się cieszyć to już mam schizy heheSpokojnie, mnie raz bolą raz nie. Ostatnio nie bolały przez parę dni a od wczoraj bolą nawet jak chodzę po schodach... One też muszą trochę odpocząć od wzrostu po za tym nie wiem jak u Ciebie ale u mnie już 11 tydzień i mam teraz więcej energii i coraz lepiej się czuję, tylko nie które zapachy mnie drażnią
AnnMar88
Moderator
U mnie też przestały, a przynajmniej jest z 10% tego co 2 tyg temu.Kurde piersi przestały bolec czuje się za dobrze coś, obawiam się…. Ma któraś z was tez podobnie ? ;(((( masakra
Mój Chłop skomentował - no ileż mają rosnąć i się napełniać? W końcu muszą przestać.
Może źle napisałam dla mojej teściowej będzie to 12 wnuk czy wnuczka. Ma 5 wnuczek i 6 wnukówW mojej rodzinie są same dziewczynki, a w rodzinie męża sami chłopcy wszyscy czekają, bo dla jednej lub drugiej będzie to nowa płeć
Mnie już też nie bolą a bolały bardzo. Dotknąć nie mogłam. Ale urosly sporo.Kurde piersi przestały bolec czuje się za dobrze coś, obawiam się…. Ma któraś z was tez podobnie ? ;(((( masakra
malgorzatadomagala957
U mnie też z piersiami różnie, ale ze tak powiem macam codziennie czy nie maleją.Spokojnie, mnie raz bolą raz nie. Ostatnio nie bolały przez parę dni a od wczoraj bolą nawet jak chodzę po schodach... One też muszą trochę odpocząć od wzrostu po za tym nie wiem jak u Ciebie ale u mnie już 11 tydzień i mam teraz więcej energii i coraz lepiej się czuję, tylko nie które zapachy mnie drażnią
U mnie też już 11 tydzień ale niestety z energia klapa. Wczoraj nawet na zakupach że mnie flak był i połowy rzeczy nie kupiłam, bo myślałam tylko o tym, żeby już wyjść że sklepu. Potem standardowo mdlosci, senność i pół dnia w łóżku. Tak więc z utęsknieniem czekam na obiecywany przypływ energii.
malgorzatadomagala957
Trzymaj się i dużo zdrówka! nie chcieli Cie zatrzymać na dłużej? Nawodnili kroplówkami i lekiem i tyle ?Byłam dziś kilka godzin w szpitalu, autentycznie myślałam, że dziś umrę. Wymiotowalam 10 razy w niecałe 3 godziny w tym żółcią i krwią (A wymiotuje już codziennie od 7 tygodni), dostałam strasznych drgawek. Dostałam dozylnie lek na wymioty plus 1,5 l kroplowki. Lekarz powiedział że w sumie nic nie muszę jeść żeby utrzymać ciążę, tylko pić a jak z tym będzie problem to przeżyje na kroplowkach do końca ciąży generalnie wszyscy otoczyli mnie opieką, zachęcali do powrotu na kroplowki. Ściskam mocno Was, w szczególności te rzygające!
Dobrze wiedzieć, że odpowiednie nawodnienie wystarczy, bo u mnie z jedzeniem kiepsko właśnie przez mdłości i wymioty ale pic staram się dużo. Cieszę się, że napisałaś to tutaj, bo to nieźle pocieszenie ☺
reklama
Madzia86G
Dzień dobry
dla tych co się dobrze czuja i nic ich nie boli: luzik, ja tak średnio przez 2-3 dni mam że kompletnie nic mnie nie boli, ani piersi, ani jakakolwiek część brzucha, czuję się normalnie... potem po tych 2-3 dniach przychodzi taki jeden gdy nagle cycków znowu dotknąć nie mogę, kłuje mnie podbrzusze albo z jednej strony ( czasami aż się skulę gdy zakłuje mocniej ale to trwa ledwie parę sekund takie mocniejsze ukłucie ) , głowa mnie boli albo łapią mnie nagłe zmiany temperatury- na zmianę dreszcze z zimna i nagłe uderzenia gorąca a potem znowu cisza i spokój.
powoli się przyzwyczajam.
Ja dziś fajne sny miałam: w zdrapce tysiąc zł wygrałam, a dzidzia tak mocno kopała że przez brzuch było widać dosłownie dwie malutkie stópki
dla tych co się dobrze czuja i nic ich nie boli: luzik, ja tak średnio przez 2-3 dni mam że kompletnie nic mnie nie boli, ani piersi, ani jakakolwiek część brzucha, czuję się normalnie... potem po tych 2-3 dniach przychodzi taki jeden gdy nagle cycków znowu dotknąć nie mogę, kłuje mnie podbrzusze albo z jednej strony ( czasami aż się skulę gdy zakłuje mocniej ale to trwa ledwie parę sekund takie mocniejsze ukłucie ) , głowa mnie boli albo łapią mnie nagłe zmiany temperatury- na zmianę dreszcze z zimna i nagłe uderzenia gorąca a potem znowu cisza i spokój.
powoli się przyzwyczajam.
Ja dziś fajne sny miałam: w zdrapce tysiąc zł wygrałam, a dzidzia tak mocno kopała że przez brzuch było widać dosłownie dwie malutkie stópki