reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja tylko pregna plus i gin i endo mi to polecali. Nie patrzę na skład ufam dr. Powiem wam że ja ciążę z córkami prowadziłam prywatnie u bardzo cenionego profesora, jest ordynatorem i on mi mówił żadnych Wit. Tylko kwas foliowy 3 mce, jeżeli badania ok, jest warzywa i owoce i nie łykać tabsow.
Ciekawe

reklama
Co do tsh, mi skakało między 4,2 a 3,5.
Dostałam euthyrox na zbicie za darmo. Na wizycie byłam 4 tygodnie temu, więc to jeszcze było przed wizytą u gina. Ale wzięłam ze sobą wynik bhcg i to wystarczyło. Wrzucam co jest napisane na recepcie😉
Ja nie mogłam zajść i dostałam właśnie ten euthyrox w dawce zmiennej raz 50 raz 70. I za dwa miesiące zobaczyłam pozytywny test. 😀

Co do TSH, to od 10 lat leczę się na gravesa basedowa (autoimmunologiczna choroba tarczycy u mnie w fazie nadczynności). Tsh i ft4 muszę badać co tydzień, ostatnio "podskoczyło" mi do 1,6 i teraz jestem na euthyroxie 100/75.
Dawki euthyroxu i poziom tsh są bardzo zależne od wcześniejszej historii choroby. U "zdrowej" pacjentki ten wynik 1,6 byłby idealny, w moim przypadku już musiałam zacząć przyjmować leki, żeby poziom nie szybował dalej w górę.

Kto jest tutaj założycielem grupy? (Aplikacja.mi szwankuje i nie mogę wcześniejszych postów wczytać). Zakładamy grupę zamknięta? Nie ma sensu dłużej czekać, a zawsze można nowe osoby po czasie dopisać. Musimy stworzyć listę osób, które chcą należeć do grupy (z terminem lipcowym) i wysłać do Aniaslu z prośbą o wątek zamknięty.

Dobra, weszłam przez przeglądarkę i widze, że osoba, która założyła grupę usunęła konto i wykropkowala swoje wypowiedzi. Moderatorem (o ile dobrze rozumiem ) jest @A może by.... Czy Ty zajmujesz się tworzeniem listy osób, które chcą przejść na forum zamknięte?
Spoko :) mogę stworzyć listę. Wyślijcie mi może na priv po kolei wiadomości, mam nadzieję, że nikogo nie pominę, ja też jeszcze spojrzę ile mi się uda i postaram się do końca tygodnia wysłać ;) albo lepiej. Dawajcie like do tej wiadomości i ja sobie to spiszę później a tu będę wpisywać osoby, które widzę :) .

@Majaga
@Lauantai
@Wajfaj
@Roma123
@Coff
@NattNatt
@StaramSie
@Marta1raz
@Dreamy
@Nadzieja*
@Aaagaa
@CiagleNiewyspana
@Wer-ka
@Madzia86G
@Merlot
@Ironka
@Maarimbaa
@Mania995
@martusiagajda
@Modena.
@Helenka36
@Jessi123
@Minka92!
@Alicjaaa85
@Malgos123
@StKarolina
@ana_banana
@natala123456
@jazz_joanna
@Iwona121
@Hanaśmietana
@katrine
@JnaKoa
@Paw2021
@roxxi
@Miazolinka
@Majka92
@justyska89
@daariaa9
@Ewelina-elf
@AnnMar88
@Justyna85.12
@Ewelina&
@Aksamitka28
@Alicjaaa85
@Monia9301
@Andziulka30+
@KarolinaNowa
@AnnMar88
@Minka92!
@Jessi123
@Helenka36
@Modena.
@martusiagajda
@marta021993
@truskawkowa_
@Melisa8
@Aurora84
@Gryfin
@blondynka28
@Alia119
@PregnantOla2022
@AgnieszkaGda
@HappyBabyMama
@Malgos123
@Miazolinka
@Roma123
@Herdzix
@Minona
@Wintera92

Ostatnia edycja:
Słuchajcie czy te co biorą PregnaPlus bierzecie coś wiecej?

Wyczytałam, ze jest w 1 tabletce 50 MG, a zapotrzebowanie dzienne 200 MG
Biorę pregne plus bez żelaza. Wyszłam z założenia, że jeżeli to suplementy rekomendowane przez polskie towarzystwo ginekologów i położników to nie będę się czepiać ;p moja ginekolog też mi to poleciła i nie wspominała o koniecznej suplementacji DHA. Wydaje mi się, że styknie to co jest w dziennej dawce ;)

Hej dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań. Czy wszystkie które mam zlecone są tak bardzo potrzebne ? Któraś miała podobny zestaw? Boje się ze zapłacę 500zl za te badania 😩 czy pojemnik do ogólnego badania moczu to ten większy w aptece? Bo wiem ze jest jeszcze taka mała fiolka. do tego mam sprawdzać często tsh bo mi skacze mimo leków pół wypłaty na lekarza i badania 🙈
Wydaje mi się, że to notmalny zestaw badan. Ja również takie robiłam i zapłaciłam 250zl w lomie
Ja odradzam. Często nie można złapać tętna a to nie znaczy ze go nie ma. Ogolnie więcej szkody niż pożytku.
Ja również odradzam. W pierwszej ciąży małą małpka tak się ukryła, że nawet położne po 30 tygodniu nie umiały złapać jej detektorem. Gdybym sama pribowala w domu to bym zwariowała, że coś jest nie tak i tylkoczesciej się latala do ginekologa.
To jak już jesteśmy przy badaniach wczoraj pierwszy raz robiłam TSH i wyszło mi 3,454 - wydaje mi się, że trochę za dużo?
Dziewczyny które miały podobne wyniki, co Wam na to powiedzieli lekarze?
Za dużo, powinnaś mieć poniżej 2,5, a najlepiej żeby nie było powyżej 1,5.
Ja mialam powyżej i dostałam eurhyrox 50. Teraz trzyma mi się w okolicach 1

reklama
Dziewczyny które robiły badanie mocz. Wyszły Wam jakieś bakterie ? Bo mi tak,dzwoniłam do gin A on mówi że to nic takiego, natomiast w necie już przeczytałam że może być to niebezpieczne. Kupiłam sok z żurawiny.

Do góry