reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny dzwoniłam do mojego ginekologa z tym TSH kazał mi wykupić euthyrox. Przy okazji się dowiedziałam, że w czwartek wizyty nie będzie, bo mój lekarz leży w szpitalu z powodu covida 😩 Może w przyszłym tygodniu będę miała wizytę, tylko że to będzie koniec 11 tc, a ja jeszcze prenatalnych nie mam umówionych, miałam w czwartek dostać skierowanie echhh

Kto jest tutaj założycielem grupy? (Aplikacja.mi szwankuje i nie mogę wcześniejszych postów wczytać). Zakładamy grupę zamknięta? Nie ma sensu dłużej czekać, a zawsze można nowe osoby po czasie dopisać. Musimy stworzyć listę osób, które chcą należeć do grupy (z terminem lipcowym) i wysłać do Aniaslu z prośbą o wątek zamknięty.

Dobra, weszłam przez przeglądarkę i widze, że osoba, która założyła grupę usunęła konto i wykropkowala swoje wypowiedzi. Moderatorem (o ile dobrze rozumiem ) jest @A może by.... Czy Ty zajmujesz się tworzeniem listy osób, które chcą przejść na forum zamknięte?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań. Czy wszystkie które mam zlecone są tak bardzo potrzebne ? Któraś miała podobny zestaw? Boje się ze zapłacę 500zl za te badania 😩 czy pojemnik do ogólnego badania moczu to ten większy w aptece? Bo wiem ze jest jeszcze taka mała fiolka. do tego mam sprawdzać często tsh bo mi skacze mimo leków pół wypłaty na lekarza i badania 🙈
Tak ja to wszystko robiłam jeszcze grupę krwi. Zapłaciłam 460 zł chyba. Pojemnik na mocz dostałam w Alab jak poszłam betę pierwszy raz zrobić.

Słuchajcie czy te co biorą PregnaPlus bierzecie coś wiecej?

Wyczytałam, ze jest w 1 tabletce 50 MG, a zapotrzebowanie dzienne 200 MG

Co do tsh, mi skakało między 4,2 a 3,5.
Dostałam euthyrox na zbicie za darmo. Na wizycie byłam 4 tygodnie temu, więc to jeszcze było przed wizytą u gina. Ale wzięłam ze sobą wynik bhcg i to wystarczyło. Wrzucam co jest napisane na recepcie😉
No własnie u mnie na recepcie też symbole R i C dlatego leki za darmo.

Załączniki

• Screenshot_20211207-195237_Acrobat for Samsung.jpg
    Screenshot_20211207-195237_Acrobat for Samsung.jpg
    81,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
DHA miałam na mysli
Ja tylko pregna plus i gin i endo mi to polecali. Nie patrzę na skład ufam dr. Powiem wam że ja ciążę z córkami prowadziłam prywatnie u bardzo cenionego profesora, jest ordynatorem i on mi mówił żadnych Wit. Tylko kwas foliowy 3 mce, jeżeli badania ok, jest warzywa i owoce i nie łykać tabsow.

Do góry