reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny. Ja zupełnie z innym tematem. Mam 29 lat, jestem w 8 tyg ciąży. Powoli wiem, że nie da się tego ukrywać. Niestety boję się powiedzieć moim rodzicom, i dziadką o ciąży. Z narzeczonym jesteśmy już bardzo długo. A ja mimo to tak bardzo boję się im to oznajmić. Nie wiem jak zareagują. Ukochana córka. Wnuczka. A tu dziecko... bez ślubu. Do tego mam brata 8 lat. I coś czuję że on też będzie bardzo zazdrosny. Do tej pory rozpieszczany był tylko on.
Nie przejmuj się tym. Myśl pozytywnie. Będzie dobrze 😘 a stres w naszym stanie nie jest wskazany.

reklama
Witam, chciałabym dołączyć do Waszego grona mam lipcowych. Tydzień temu na teście zobaczyłam dwie kreski. 🙂 6 tys ciąży, byłam już u lekarza, czekam na wyniki, kolejna wizyta w piątek, termin ostatnie dni lipca. W domu już 1,5 roczniak z maja 2020.
Witam. Też dzisiaj dołączyłam. Termin z USG mam na 25.07 🤗

Ooo matko w końcu was nadrobiłam 🙈 gratuluje bijących ❤ @Aaagaa to zdjęcie w 3d jest mega.
Dzisiejszy dzień był mega ciężki. A jeszcze gorsza czeka mnie rozmowa w pracy. Podpisałam dzisiaj nową umowę, ale trochę się wkurzyłam bo miała być na czas nieokreślony, a dostałam na ponad rok😤 chociaż z drugiej strony dobrze, że nie zostałam na lodzie z niczym. Czy któraś się orientuje jak to wygląda gdy umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego? Będę wdzięczna za informacje bo ja kompletnie się nie znam na tych przepisach.
Później normalnie płaci Ci ZUS jak kończy się umowa do dnia rozwiązania i wchodzisz na tzw. zasiłek macierzyński

Cześć dziewczyny. Ja zupełnie z innym tematem. Mam 29 lat, jestem w 8 tyg ciąży. Powoli wiem, że nie da się tego ukrywać. Niestety boję się powiedzieć moim rodzicom, i dziadką o ciąży. Z narzeczonym jesteśmy już bardzo długo. A ja mimo to tak bardzo boję się im to oznajmić. Nie wiem jak zareagują. Ukochana córka. Wnuczka. A tu dziecko... bez ślubu. Do tego mam brata 8 lat. I coś czuję że on też będzie bardzo zazdrosny. Do tej pory rozpieszczany był tylko on.
Czy nie za dużo masz lat na przejmowanie się takimi rzeczami? Ja też mam 29 i jestem po ślubie. Przed ślubem mama wyremontowała dom, bo przecież trzeba się sąsiadom pokazać. Załamała się jak jej powiedziałam, że nie wyjeżdżam z domu do ślubu, że ślub będzie tu gdzie mieszkam dziś, a nie mieszkałam 15 lat temu. Potem wybierała mi listę gości, atrakcje. Powiedziałam dość, mam prawie 30 chcesz mi pomóc to usiądź i mnie wysłuchaj. Wszystko było po mojej myśli mama się trochę odsunęła i dała mi w końcu żyć. To nie lat 16, to 29! Niech sobie ludzie myślą i mówią co chcą, naprawdę.

Ooo matko w końcu was nadrobiłam 🙈 gratuluje bijących ❤ @Aaagaa to zdjęcie w 3d jest mega.
Dzisiejszy dzień był mega ciężki. A jeszcze gorsza czeka mnie rozmowa w pracy. Podpisałam dzisiaj nową umowę, ale trochę się wkurzyłam bo miała być na czas nieokreślony, a dostałam na ponad rok😤 chociaż z drugiej strony dobrze, że nie zostałam na lodzie z niczym. Czy któraś się orientuje jak to wygląda gdy umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego? Będę wdzięczna za informacje bo ja kompletnie się nie znam na tych przepisach.
Też jestem ciekawa bo mnie umowa kończy się jeszcze w ciąży. Bodajze w czerwcu.

Ja syna zobaczyłam dopiero w 7t5d…
Wcześniej był pusty pęcherzyk…
A teraz ma już prawie tyle wzrostu co ja:)

Trzymam kciuki bardzo mocno żeby u Ciebie tez tak bylo😘
Dzięki, to bardzo pokrzepiające ❤️
Natomiast mnie martwi nie tyle brak zarodka, co taki słaby rozwój ciąży samej w sobie. Od ostatniej wizyty minęło 10 dni a wg usg ciąża urosla raptem o 3 dni.... 💔 lekarka nie nastawia mnie w sumie ani w tą, ani w tą. Jeszcze czekamy, ale sama nie wiem... 🥺

Wiem, że to trudne, ale musisz cierpliwie czekać na rozwój sytuacji. Tym bardziej jeżeli lekarz mówi, że nie widzi nic niepokojącego, to tego się trzymaj! Będzie dobrze ❤
Staram się, ale najbardziej flustrujace jest to ,że to ten sam tydzień co ostatnio o taki sam podbarwiony śluz. Kazał mi przyjść za 2 tygodnie. Według OM to powinien być 8+3 więc trochę słabo...
Całe szczęście w domu 5 letnia córka❤️ w ciąży z nia wszystko ok bez plamien.

@Maarimbaa jak umowa wygasa w czasie macierzyńskiego to właściwie z Twojego punktu widzenia nic się nie dzieje, wypłacane masz dalej cały macierzyński. Jedyne co to jeśli duży zakład pracy to zacznie wypłacać ZUS a nie zakład pracy.

reklama
Do góry