reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

I ja już po wizycie 🙂 jeden z moich pęcherzyków się wchłonął (na pierwszym usg były 2 pęcherzyki ciążowe), więc nie będzie już bliźniaków... lekarz powiedział że to bezpieczniej i często tak się zdarza, tamten był dużo mniejszy. A wracając do wizyty, moja kruszynka ma 43 mm i serduszko już bije ❤ nawet je usłyszałam! Nie mogłam powstrzymać łez 😭 tak się cieszę... 😃

Załączniki

• 1638216987025812164979853321311.jpg
    1638216987025812164979853321311.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 47
reklama
Wg mnie to bez sensu. Dopiero wtedy stworzą się dwie osobne grupy - a chyba jesteśmy tu wszystkie razem aby się wspierać i w tych dobrych i tych złych chwilach ?
Może tak luźno zaproponuję utworzenie drugiego wątku np. lipcowe mamy- o wszystkim? Odnoszę wrażenie, że stworzył się podział, a wydaje mi się, że kompromis tutaj będzie zawsze z krzywdą dla którejś ze stron. Dziewczyny ktore są po przejsciach wchodzą na forum szukając zrozumienia i pocieszenia, więc nie mogąc o tym pisac przestaną w ogole. Z drugiej strony mamy dziewczyny ktore nie chcą czytać o trudnych rzeczach i się tym stresować - one tez przestaną wchodzic na forum. Moze warto pomysleć o wątku gdzie będą wchodziły przyszle mamy ktorym nie przeszkadzają smutniejsze tematy? Jak myslicie dziewczyny?

Zobacz załącznik 1341707
Czyżby? 100g to wcale nie za dużo, nawet gdyby przyjąć że kobieta zje mniej np. 50g to i tak wartość jest przerażająco wysoka.
Tu jest b ogólnie napisane. Powinien być raczej podział na gatunki. Swego czasu szukałam np źródeł żelaza i wit b12 I w samej watrobce wołowej, a drobiowej była kolosalna różnica. Wydaje mi się to zbyt ogólnikowe. No chyba, że na wit A nie ma wpływu gatunek..

Wg mnie to bez sensu. Dopiero wtedy stworzą się dwie osobne grupy - a chyba jesteśmy tu wszystkie razem aby się wspierać i w tych dobrych i tych złych chwilach ?
Lużna propozycja, aczkolwiwk podział jak dla mnie juz jest, po prostu będzie selekcjq naturalna, odejdą dziewczyny, ktore muszą się mocno cenzurować.

Hej hej miłego dnia dziewczyny życzę.
Mi dzisiaj dentysta odwołał wizytę a ginekolog przełożył z 12.40 na 11.00 jutro także troszke wcześniej. Już doczekać się nie mogę dodatkowo stres mam.
Córkę do przedszkola mąż zawiózł a ja spać poszłam dalej ja to się nadaje ostatnio tylko do spania.

Nie dziwie ci się też jakas tąpnieta masakra ciekawe ile takie samopoczucie będzie u nas trwało jeszcze.
Mam cichą nadzieję, że połowa stycznia (początek drugiego trymestru) to będzie moment ulgi 😂 narazie jestem dzielna ale wymiotuje 2-3 razy dziennie, mdli mnie prawie non stop i w ogóle taka do dupy jestem 🤦 ale wytrzymam, niech tylko rośnie 🙈

Tu jest b ogólnie napisane. Powinien być raczej podział na gatunki. Swego czasu szukałam np źródeł żelaza i wit b12 I w samej watrobce wołowej, a drobiowej była kolosalna różnica. Wydaje mi się to zbyt ogólnikowe. No chyba, że na wit A nie ma wpływu gatunek..
Tak masz rację, są przecież różne: kacze, gęsie, baranie, wołowe 😉 Akurat odnosiłam się do tej którą jadłam przed ciążą. W sumie nigdy innej nie próbowałam 🤔😁 Trzeba spróbować po ciąży

Mam cichą nadzieję, że połowa stycznia (początek drugiego trymestru) to będzie moment ulgi 😂 narazie jestem dzielna ale wymiotuje 2-3 razy dziennie, mdli mnie prawie non stop i w ogóle taka do dupy jestem 🤦 ale wytrzymam, niech tylko rośnie 🙈
Ja mam nadzieję, że za tydzień będzie już dobrze 😄 jutro będę mieć 10+0 i mówię, że został mi jeszcze tydzień i zaczynam znowu normalnie żyć 😃 o innej opcji nie chce słyszeć 🙉 .. gdzie tam męczyć się do połowy stycznia 😉

I ja już po wizycie 🙂 jeden z moich pęcherzyków się wchłonął (na pierwszym usg były 2 pęcherzyki ciążowe), więc nie będzie już bliźniaków... lekarz powiedział że to bezpieczniej i często tak się zdarza, tamten był dużo mniejszy. A wracając do wizyty, moja kruszynka ma 43 mm i serduszko już bije ❤ nawet je usłyszałam! Nie mogłam powstrzymać łez 😭 tak się cieszę... 😃
Bardzo się cieszę że wszystko ok. Ale jednocześnie mi źle bo czuje się jakby to było przeze mnie. Życzę ci dużo zdrowia. Niech maluszek zdrowo rośnie. Cały dzień o tobie myślałam.

reklama
Bardzo się cieszę że wszystko ok. Ale jednocześnie mi źle bo czuje się jakby to było przeze mnie. Życzę ci dużo zdrowia. Niech maluszek zdrowo rośnie. Cały dzień o tobie myślałam.
Daj spokój, są rzeczy na które nie mamy wpływu chociaz bardzo byśmy chcieli i to nie jest nikogo wina🙂 ja bardzo się cieszę z tego co teraz mam. Rośnie we mnie mały człowiek, usłyszałam jak bije jego małe, kruche serduszko. Nigdy nie zapomnę tego momentu. Oby teraz było wszystko dobrze ❤ kolejna wizyta 20 grudnia.

Do góry