reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Każda ilość alkoholu może zaszkodzić dziecku, porcja wątróbki, czy krem na twarzy nic dziecku nie zrobi.
Screenshot_20211129_204116.jpg

Czyżby? 100g to wcale nie za dużo, nawet gdyby przyjąć że kobieta zje mniej np. 50g to i tak wartość jest przerażająco wysoka.

Jak mnie przyciśnie to nie będę wybrzydzać ... chociaż ja tam uwielbiam te surowe wersje.
Tak jak tatar- tego się nie da podmienić 😂
A jadłaś tatar z łososia :p ? Co do wędzonych ryb też zdania podzielone, ale mi lekarka w poprzedniej ciąży mówiła, że taką pakowaną rybę ze sklepu można zjeść byleby nie w jakiś kolosalnych ilościach.

Tak ma wit A, jest to udowodnione naukowo, że retinol szkodzi płodowi, dlatego też zrezygnowałam i wymieniłam też kosmetyki ponieważ miałam wiele kremów z retinolem właśnie. Wolę nie ryzykować i nie jeść w ogóle.
Uważaj, przesada też szkodzi. Ja w pierwszej ciazy na WSZYSTKO uważałam i tez nie wyszło mi to na dobre. 😉 Chociaż wątróbki teraz też nie bede jadła, bo nie potrafię zjeść parę kawałków, jak dopadnę się do tego dania to mogę zjeść całą patelnie 🤣 a to już chyba przesada 😉

Może tak luźno zaproponuję utworzenie drugiego wątku np. lipcowe mamy- o wszystkim? Odnoszę wrażenie, że stworzył się podział, a wydaje mi się, że kompromis tutaj będzie zawsze z krzywdą dla którejś ze stron. Dziewczyny ktore są po przejsciach wchodzą na forum szukając zrozumienia i pocieszenia, więc nie mogąc o tym pisac przestaną w ogole. Z drugiej strony mamy dziewczyny ktore nie chcą czytać o trudnych rzeczach i się tym stresować - one tez przestaną wchodzic na forum. Moze warto pomysleć o wątku gdzie będą wchodziły przyszle mamy ktorym nie przeszkadzają smutniejsze tematy? Jak myslicie dziewczyny?

reklama
Cześć dziewczyny,

ja z pytaniem czy któraś z Was tez ma problemy z zaparciami/wzdeciami?
Staram się naprawdę uważać na to co jem a mimo wszystko co wieczór mam brzuch jak balon i ten dyskomfort :|
Czy używacie jakiś lekarstw? Czytałam ze niby można brać espumisan, a jednak babka w aptece mi mowi ze najlepiej to nie brać :/
Ja mam. [emoji17] Ale nie pomogę, bo nie wiem sama jak sobie z tym radzić. Jem przeważnie zdrowo, odrzucałam gazowane,soki i nic.. więc jak ktoś to zwalczył i ma jakiś pomysł to też chętnie skradne..

Do góry