reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
No jak to! Planowałam w sobotę robić! To przez witaminę A? Ja coś kojarzę, że sporadycznie można w małej ilości bo pamiętam, że to było zagadnienie w pierwszej ciąży :p ja wyjątkowo lubię wątróbkę. Chyba ta z indyka była bardziej zalecana jak już musi być.
Ja tam jestem trochę strachajło i wolę nie ryzykować, tak samo z alkoholem ani jednego łyczka nie wezmę etc. Tak po prostu dla mojego świętego spokoju 😉😁

Ja tam jestem trochę strachajło i wolę nie ryzykować, tak samo z alkoholem ani jednego łyczka nie wezmę etc. Tak po prostu dla mojego świętego spokoju 😉😁
Tylko wiesz, witamina A też jest jednocześnie potrzebna w ciąży. Trzeba uważać żeby jej nie przedawkować, ale wyłączenie jej zupełnie z diety też nie będzie zdrowe. Wszystko z umiarem. No poza alkoholem w ciąży. Szczególnie, że mamy tyyyyle zamienników teraz :) No i papierosów też nie umiem zrozumieć w ciąży ale to pewnie dlatego, że nigdy ich nie rozumiałam :) więc po prostu ten stan niezrozumienia u mnie się potęguje ;P

Dziewczyny właśnie wyczytałam, że nie możemy jeść wątróbki...Szkoda a miałam smaka 😁
Tam faktycznie chodzi o duże ilości witA. W ciąży max ilość witA na dobę to 3000mcg ( jednostka miary ) Problem polega na tym że zaledwie 100g wątróbki ma jej znacznie znacznie znacznie więcej.

Za mną np chodzi sushi a to surowa rybka więc kicha 😫 i tu ryzykować też nie będę bo akurat ten jeden raz się zatruję i co ?

Tam faktycznie chodzi o duże ilości witA. W ciąży max ilość witA na dobę to 3000mcg ( jednostka miary ) Problem polega na tym że zaledwie 100g wątróbki ma jej znacznie znacznie znacznie więcej.

Za mną np chodzi sushi a to surowa rybka więc kicha 😫 i tu ryzykować też nie będę bo akurat ten jeden raz się zatruję i co ?
Ciężki Nasz los 😅 mój mąż ostatnio mówił mi, że na spotkaniu jadł najpyszniejszego tatara ever i że by mi smakował 🤤

Ale są wersje z rybą grillowaną (taką jutro planuję z synem :) ) więc jakieś zamienniki też są :)

reklama
Do góry