reklama
Majaga
Fanka BB :)
U mnie też wjedzie acard - ale teraz niby rekomendacje są po 11 tygodniu i nie 75 jak brałam przy synu tylko 150 [emoji848]
Mam ten sam zestaw, ja heparyne biorę rano ok 7 a acard na noc. Lekarz kazał pilnować tego acardu żeby wieczorem był.
Mom2B
Ja 87 i 1Ja 87 i drugie dziecko
Acard podobno powinno brać się na noc. Więc biorę ok. 21 a heparynę ok. 9 ranoU mnie było podobnie. Synek miał 12tc jak zatrzymało się serduszko.
Też wyszła mi mutacja PAI . Mam ten sam zestaw leków. O której godzinie robisz zastrzyk? Ja ok. 21. Nigdzie nie wyczytałam o jakiej porze należy go robić .
G
gosc198
Gość
.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja acard ze względu na mutację bralam od pierwszego dnia cyklu, bo może pozytywnie wpłynąć na zagnieżdżenie. W moim przypadku 75 czyli tę dawkę "profilaktyczną".U mnie też wjedzie acard - ale teraz niby rekomendacje są po 11 tygodniu i nie 75 jak brałam przy synu tylko 150 [emoji848]
Wer-ka
Ja też
Ja jestem '91 i to moja pierwsza ciąża
Pytanie co będzie jak od 1 stycznia wejdzie rejestracja ciąż już sąsiedzi mogą nie być tacy przychylniPodpytam jeszcze lekarza. Dzięki! Oczywiście, każda z nas ma wybór. Nikogo do niczego nie namawiam. I nie chce dyskusji po co to robić albo nie Bo znowu nie od tego jest to forum. Ja osobiście mając możliwość zbadania tylu chorób genetycznych (papp-a to statystyki obarczone błędem i dot. zaledwie kilku chorób, w nie kilkudziesięciu mutacji), chce to zrobić i spać spokojniej. I zarówno mój mąż i nasi rodzice są zdania, ze skoro medycyna daje możliwości to mamy z nich korzystać. Ale to tylko moje zdanie. Wiem, ze w mniejszych miastach niektórzy ginekolodzy nawet pacjentek o tej opcji nie informują. Moja koleżanka miała skierowanie na amniopunkcję, dziecko miało mieć zespół downa i jeszcze coś, mowi, ze przeżyła koszmar nie wiedząc co robić, dopiero jedna lekarka wskazała jej na nifty zamiast amniopunkcji i je zrobiła. % wyszły takie, ze dziecko zdrowe jak ryba i tak faktycznie było. Dzisiaj ma już 5 lat Każda z nas robi co chce Ponadto to, ze w naszym chorym kraju coś jest nielegalne: po 1 wcale nie oznacza, ze tego się nie robi, po 2 mamy normalniejszych sąsiadów, i każdy ciagle ma wybór. Na szczęście! Ale absolutnie nie dopuszczam złych myśli, każda urodzi wspaniale i zdrowe dzieci!!!
A co to miałoby do rzeczy? Sąsiadom dalej nic grozić nie będzie. Przecież nasz kraj nie może ukarać lekarza w innym kraju który działa w granicach prawa tamtego kraju. Jego obowiązuje tamto prawo.Pytanie co będzie jak od 1 stycznia wejdzie rejestracja ciąż już sąsiedzi mogą nie być tacy przychylni
Ja też się planuje zdecydować na te badania. Dla własnego spokoju ducha, skoro mam taką możliwość. Skłaniam się obecnie na Sanco z uwagi na jednak 300 zł niższą cenę, podobny zakres, a poza tym krótszy okres badań więc mogłabym na ten test pójść kilka dni później.
reklama
KarolinaNowa
Początkująca w BB
Również biorę taki zestaw i mi lekarz kazał brać ok 20 i żeby najlepiej już nic nie jeść, żeby się dobrze wchłonęło. Biorę ok 21 bo z pracy wracam zwykle po 20.U mnie było podobnie. Synek miał 12tc jak zatrzymało się serduszko.
Też wyszła mi mutacja PAI . Mam ten sam zestaw leków. O której godzinie robisz zastrzyk? Ja ok. 21. Nigdzie nie wyczytałam o jakiej porze należy go robić .