reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Wróciłam!!! Poślizg prawie 2h. Ale warto było czekać. Wg usg 6+0 (wg om 6+6),
jest zarodek i ❤
Karta ciąży założona. Kolejna wizyta za 3 tygodnie jeśli nic się nie będzie działo.
Niewiem czy pamiętacie ale byłam równo tydzień temu i był sam pusty pęcherzyk. A dzisiaj już wszystko😍
2 grudnia muszę iść do mojego gina na nfz odebrać wyniki badań, ale zostaję przy tym prywatnym. Niestety zdjęcia nie dostałam, ale przy następnej wizycie wezmę napewno🙂

reklama
@BalbinaKwiat nie no błaaagam 😭😭😭
No jak tak można ! U mnie kebab jest ale 2km ode mnie a pieszo nie pójdę bo teraz takie zadymienie że masakra. A z dowozem nie da rady bo płatność gotówką a ja tylko na karcie.
Wytrzymam 😤😤😤

@Majaga no to jak będzie np zdjęcie USG to nic nie mówcie tylko połóżcie gdzieś gdzie na bank zauważą. Pomysłów jest wiele.
Ja w ostatnich dniach siedziałam na youtubie i widziałam parę sposobów na powiadomienie rodziny.
Np gdy ,,mamusia,, siedzi sobie a wszystko za nią robi małżonek: kochanie ty sobie spokojnie siedź a ja się wszystkim zajmę, podać ci coś do picia?, nie jest ci za gorąco?, przynieść ci poduszkę?- no raczej nie ma bata żeby się ktoś nie skapnął.
Ja np chciałam na urodziny teścia przynieść balony błękitne i jasnoróżowe ale u mnie wyszło inaczej.
A u was pewnie też wyjdzie po waszemu 😊😊😊
Ja do kebabowni mam 10 km 😄 ale miałam kogo wysłać 😉 za to teraz jest mi ciężko i chce mi się pić 😋 cierpię z obżarstwa 😅

Cześć dziewczyny! Przeczytałam wszystkie 352 strony i miałam dołączyć do Was 1.12, ale potrzebuję takiego codziennego wsparcia! Mam na imię Karolina, mam 36 lat i obecnie jestem w 3 ciąży, ale mamą nie jestem. Oba poronienia to poronienia zatrzymane na przełomie 6/7/8 tydzień. Ostatnie w lipcu. Ta ciąża jest dużym zaskoczeniem, ponieważ czekaliśmy z mężem na wyniki kariotypów.
Ostatnia miesiączka 20.10 z aplikacji termin wychodzi 26 lipca.
Pierwsza beta: 15.11 - 123 (dzień przed spodziewaną@)
Druga beta 17.11 - 215 / progesteron 40
I tu była moja pierwsza wizyta u lekarza po leki - biorę encorton/neoparin/cyclogest/euthyrox
Na usg nic nie było widać, ale był to pierwszy dzień po @.
Trzecia beta 19.11 - 505
Czwarta 22.11 - 1658 / progesteron 40
I więcej nie robię:) wizytę mam 01.12 będzie wtedy 6t1d. Z objawów mam lekkie młodości, ociężałość piersi, wrażliwość na zapachy:) ale czuje się zupełnie inaczej niż w 2 poprzednich nieudanych ciążach. Mam nadzieję, że uda mi się z Wami zostać do końca❤️
Witamy w Lipcoweczkach. Zyczymy ci aby tym razem bylo inaczej i bejbik zostal na cale 9mcy.

Do wizyty juz kilka dni wiec kciuki zacisniete 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞👍👍👍👍🤞🤞🤞

To ja też się pochwalę moim szczęściem z wczorajszej wizyty ☺️

Załączniki

• 20211124_122053_HDR.jpg
    20211124_122053_HDR.jpg
    840,9 KB · Wyświetleń: 87
Wróciłam!!! Poślizg prawie 2h. Ale warto było czekać. Wg usg 6+0 (wg om 6+6),
jest zarodek i ❤
Karta ciąży założona. Kolejna wizyta za 3 tygodnie jeśli nic się nie będzie działo.
Niewiem czy pamiętacie ale byłam równo tydzień temu i był sam pusty pęcherzyk. A dzisiaj już wszystko😍
2 grudnia muszę iść do mojego gina na nfz odebrać wyniki badań, ale zostaję przy tym prywatnym. Niestety zdjęcia nie dostałam, ale przy następnej wizycie wezmę napewno🙂
Liczę za tydzień na zarodek ! Chyba dałaś mi nadzieje :) trzymam kciuki !

Cześć dziewczyny! Przeczytałam wszystkie 352 strony i miałam dołączyć do Was 1.12, ale potrzebuję takiego codziennego wsparcia! Mam na imię Karolina, mam 36 lat i obecnie jestem w 3 ciąży, ale mamą nie jestem. Oba poronienia to poronienia zatrzymane na przełomie 6/7/8 tydzień. Ostatnie w lipcu. Ta ciąża jest dużym zaskoczeniem, ponieważ czekaliśmy z mężem na wyniki kariotypów.
Ostatnia miesiączka 20.10 z aplikacji termin wychodzi 26 lipca.
Pierwsza beta: 15.11 - 123 (dzień przed spodziewaną@)
Druga beta 17.11 - 215 / progesteron 40
I tu była moja pierwsza wizyta u lekarza po leki - biorę encorton/neoparin/cyclogest/euthyrox
Na usg nic nie było widać, ale był to pierwszy dzień po @.
Trzecia beta 19.11 - 505
Czwarta 22.11 - 1658 / progesteron 40
I więcej nie robię:) wizytę mam 01.12 będzie wtedy 6t1d. Z objawów mam lekkie młodości, ociężałość piersi, wrażliwość na zapachy:) ale czuje się zupełnie inaczej niż w 2 poprzednich nieudanych ciążach. Mam nadzieję, że uda mi się z Wami zostać do końca❤️
Witaj!
Jestem po podobnych przejściach, jak Twoje, więc doskonale Cię rozumiem. Ja również zaopatrzona w tonę leków i wiarę, że tym razem będzie dobrze, walczę z całych sił o to aby dotrwać do końca!
Damy radę 💪🍀

reklama
Do góry