reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

U mnie odwrotnie. Po ponad 1,5 roku staran boje i podswiadomie nie pozwalam sobie sie cieszyc. Pierwsza wizyta 24.11 i jesli wszystko bedzie wtedy dobrze to pewnie wreszcie troche odetchne z ulga.

Dziewczyny napiszecie w ktorym tygodniu zaczely wam sie mdlosci?
Ja miałam 3dniowe mdłości praktycznie tydz po zapłodnieniu a tydz przed dniem spodziewanej miesiączki, wiec bardzo szybko. Potem już nic.

Jedynie szybko się mecze, jestem zmęczona, czuje kołatania serducha leżąc 2 godziny. I czuje się wiecznie głodna.

reklama
A powiedzcie mi czy jak idziecie do giną prywatnie to dostajecie skierowania na krew na NFZ czy płacicie za krew w laboratorium?
Koleżanka będąc w ciąży dostała skierowanie od lekarza rodzinnego na podstawowe badania, które nie są związane z badaniami ginekologicznymi. Czyli morfologia i mocz. Zawsze to mniejsze koszta

Hej kochane ale Wam zazdroSzcze tym które są już po 1 wizycie widziały kropka i słyszały serduszko ❤️ Ja odliczam dni do wizyty. Mam takie wachania nastroju że szok raz płacze i nie wiem dlaczego raz sie smieje, za chwile smutna potem wesoła i tak w kółko, kłoce się z mężem o pierdoły aż mu współczuje co on ze mną ma. Też tak sie dziwnie zachowujecie 😀?

Oczywiście ja panikara już wykupiłam badania i jutro pędzę :) Może jeszcze wspomnę, że tsh 3,00 ft3 3,55 a ft4 1,32. Normy w lab dla kobiet w I trym to odpowiednio 4,59 3,89 1,52.
Leczę się na tarczyce 10 lat i każdy endo u którego byłam mówią że te normy można sobie do d wsadzić. Poza ciąża pisze chyba 4,2 a ja miałam ponad 3 i odrazu leki. Teraz miałam 2,4 i zwiększona dawka. W ciąży w 1 trym najlepiej 1-1,5

Leczę się na tarczyce 10 lat i każdy endo u którego byłam mówią że te normy można sobie do d wsadzić. Poza ciąża pisze chyba 4,2 a ja miałam ponad 3 i odrazu leki. Teraz miałam 2,4 i zwiększona dawka. W ciąży w 1 trym najlepiej 1-1,5
🤷‍♀️ jeździmy do kliniki leczenia niepłodności, więc mam nadzieję, że lekarz wie co robi. Niemniej, jutro powtarzam. Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale poprzednie badanie robiłam w ogromnym stresie.

reklama
Do góry