reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Cudownie [emoji3590] też mam nadzieję na łożysko tym razem na tylniej ścianie [emoji28]
No to byłam na swojej przyspieszonej wizycie. Dziś 6+3 z om, 6+2 z usg, pięknie zagnieżdżona kropeczka, serduszko bije, tym razem tylna ściana, więc może q tej ciąży poczuje jakieś większe ruchy;)
Dziewczyny o co chodzi z tą tylna ściana? Mi lekarz nic nie mówił czy przednia, czy tylna 🤷

Dziewczyny podpowidzcie mi w 5+2tc to już powinno być widać pęcherzyk z zarodkiem? Bo jak bylam w 3+5tc to jeszcze nic nie było. Już nie mogę się doczekać. Dziś jest 4+3 i cały czas w głowie siedzi ten obraz niczego z USG. 😞
W 4 tyg widać pęcherzyk, od 6 widać kropkę, a od 7-8 można zobaczyć bijące serducho. Z tego co czytałam :)

Hej kochane ale Wam zazdroSzcze tym które są już po 1 wizycie widziały kropka i słyszały serduszko [emoji3590] Ja odliczam dni do wizyty. Mam takie wachania nastroju że szok raz płacze i nie wiem dlaczego raz sie smieje, za chwile smutna potem wesoła i tak w kółko, kłoce się z mężem o pierdoły aż mu współczuje co on ze mną ma. Też tak sie dziwnie zachowujecie [emoji3]?
Ojjjj tak. Mój mąż ma w tej ciąży 'przesrane' biedny ciągle wszystkiemu winny i ciągle krzyczę [emoji1745] a jak jestem sama to ryczę[emoji1751] sama siebie się boję czasami.[emoji23]

Dziewczyny o co chodzi z tą tylna ściana? Mi lekarz nic nie mówił czy przednia, czy tylna 🤷
Miejsce w którym " wgryzł" sie zarodek. Jak na przedniej ścianie to później rozwija się tam łożysko. Przy takim ułożeniu bardzo długo nie czuję się ruchów płodu i nawet jak czuje sie to raczej mało wyraźnie.

Dziewczyny czy którąś z Was w 5 tyg, a dokładnie 5+4 nadal nie bolały piersi? Bo u mnie to nie jest nawet tak, że przestały czy coś tylko nawet nie zaczęły i nie wiem czy to normalne czy się martwić, że coś jest nie tak? 🤯

reklama
Miejsce w którym " wgryzł" sie zarodek. Jak na przedniej ścianie to później rozwija się tam łożysko. Przy takim ułożeniu bardzo długo nie czuję się ruchów płodu i nawet jak czuje sie to raczej mało wyraźnie.

Niekoniecznie. W obu ciążach miałam na przedniej ścianie i faktycznie w pierwszej ruchy czułam bardzo późno, dodatkowo bardzo słabo. Za to w drugiej od 15tc i to mega intensywnie (nawet nie sądziłam, że można czuć tak wcześnie) i pod koniec to miałam już dość. Jedyna różnica jaka u mnie była to waga - pierwsza start 86kg - koniec 100kg, druga start 60kg - koniec 72kg

Do góry