reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
U nas też termin na 23 lipca :) ja też nieraz zastanawiam się jak to wszystko ogarnę, na pokładzie 2,5 latek, strasznie "mamowy" ale damy radę :) u mnie mdłości ustały jak tylko wkroczyłam w drugi trymestr także miodowy czas się zaczął :)

No właśnie przez tą drugą grupę jest tu czasem cichutko i ja też nie wchodzę codziennie :( no ale może dziewczyny ożywimy ten wątek :)
Czyli mamy bardzo podobna sytuację i pewnie podobne obawy. Moja córeczka też jest totalnie mamusiowa. Do tego jest bardzo trudnym dzieckiem, diagnozujemy ją właśnie pod kątem zaburzeń ze spektrum autyzmu. Wiele czasu jej poświęcamy i boje się, że po porodzie nie będę miała dla niej tyle czasu i energii 🙁

A co do wagi...
Zaprawdę powiadam wam , jeśli waga wam stoi albo przybyło ,,tylko" 3kg to nie wiem nad czym tu płakać .
Ja mam swoją ciążę na etapie 20+2 , jem serio głównie warzywa , owoce , obiady na parowarze, unikam fastfoodow ..m a na liczniku dzisiaj wybiło mi +11 kg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg, co przy mojej drobnej sylwetce sprawiło, że wyglądałam jak krzyżówka słonia z wielorybem. Dwa tygodnie po porodzie ważyłam już 3kg mniej niż przed ciążą. Wszystko to była woda, którą gromadziłam przez hormony. Po porodzie dosłownie woda ze mnie wypływała każdym porem skóry 😆🤭

Dzień dobry w ten jakże paskudny poranek 😆

Babeczki a takie pytanko : czy któreś z was miałyby ochotę dołączyć w razie czego do tej grupy zamkniętej ?
Ja mam czas odpisywać na posty może raz w tygodniu, więc pewnie będzie mi trudno wbić się w rozmowy. Już to przerabiałam w poprzedniej ciąży.

@Nusik Kiedy wyniki amnio? Dla pocieszenia powiem, że testy pappa bardzo często wprowadzają niepotrzebny strach. Dlatego już drugi raz się na nie nie zdecydowałam. Miałam możliwość zrobić test sanco i wybrałam ta opcję. Co do pappa, dużo moich koleżanek miało złe wyniki i rodziły zdrowe dzieci. Tutaj nawet wiek odgrywa dużą rolę w wyliczaniu ryzyka. Tylko krew "popsuła" Ci wynik, czy na USG też dopatrzyli się jakiś nieprawidłowości?

reklama
Do góry