Chętnie, może faktycznie razem się na UCK spotkamy, ale świat jest mały!!! HihiJa w pierwszej kolejnosci UCK, a jak wyrzucą to zaspa bo na zaspie nie mają zzo no to zostańmy w kontakcie haha
reklama
Olgik
Początkująca w BB
Asia ja jestem w ciąży bliźniaczej z terminem na 6.07. ale będziemy rozwiązywać ciążę 3-4 tyg wcześniej. Pierwsze chyba ruchy poczułam dopiero w 18tyg a później nic.. teraz mam 19+2 i chyba dalej niewiele czuje może kilka razy i się martwię bo ostatnie usg miałam 18.01 ale kolejne już we wtorek
Asiaxz
Fanka BB :)
To trzymam kciuki na pewno będzie wszystko dobrzeAsia ja jestem w ciąży bliźniaczej z terminem na 6.07. ale będziemy rozwiązywać ciążę 3-4 tyg wcześniej. Pierwsze chyba ruchy poczułam dopiero w 18tyg a później nic.. teraz mam 19+2 i chyba dalej niewiele czuje może kilka razy i się martwię bo ostatnie usg miałam 18.01 ale kolejne już we wtorek
Ja zaczęłam w tym tygodniu zajęcia w Supermama na Przymorzu. Jest tam świetna położna (takie sprawia wrażenie, taka konkretna) zajęcia teoretyczne są online co 2 tygodnie, ćwiczenia 3x w tyg. Też online, do tego co tydzień webinary z różną tematyką od laktacji przez chustowanie i inne cuda No i co drugi tydzień zajęcia praktyczne online. Mówię oczywiście o pakiecie na NFZ.Dzien dobry!
Jestem z Gdańska. Mam 31lat
O ciąże staraliśmy się dłuższy czas, ale w końcu się udało!
Jest to moja pierwsza ciąża, termin na 22 lipca.
Z własnej woli zrobiłam testy NIPT, spodziewamy sie chłopczyka
Chodzę do lekarza w Medicover.
Chetnie dowiem się o zajęciach dla przszłych mam w Gdańsku!
Wydaje mi sie, ze zaczynam czuć ruchy dziecka, cudowne uczucie!
Pozdrawiam
Co skłania was do wyboru UCK? Ja zastanawiałam się właśnie nad Zaspą, ale właśnie ta położna dużo opowiada o UCK i się zaczęłam nad tym zastanawiać
Cześć ja poczułam ok 19 tygodnia. To moja pierwsza ciąża.I jeszcze mam pytanie kiedy poczułyscie pierwsze ruchy waszych maluszków?
Czekam w takim razie na recenzję po pierwszych kilku zajęciach czy wartoJa zaczęłam w tym tygodniu zajęcia w Supermama na Przymorzu. Jest tam świetna położna (takie sprawia wrażenie, taka konkretna) zajęcia teoretyczne są online co 2 tygodnie, ćwiczenia 3x w tyg. Też online, do tego co tydzień webinary z różną tematyką od laktacji przez chustowanie i inne cuda No i co drugi tydzień zajęcia praktyczne online. Mówię oczywiście o pakiecie na NFZ.
Co skłania was do wyboru UCK? Ja zastanawiałam się właśnie nad Zaspą, ale właśnie ta położna dużo opowiada o UCK i się zaczęłam nad tym zastanawiać
UCK dla mnie jest najbliżej, zresztą miałam tam już badania i polowkowe też tam robię za 3 tygodnie, także dla mnie to najbardziej naturalny wybór
RudyLisek89
Początkująca w BB
Hejka!Ja zaczęłam w tym tygodniu zajęcia w Supermama na Przymorzu. Jest tam świetna położna (takie sprawia wrażenie, taka konkretna) zajęcia teoretyczne są online co 2 tygodnie, ćwiczenia 3x w tyg. Też online, do tego co tydzień webinary z różną tematyką od laktacji przez chustowanie i inne cuda No i co drugi tydzień zajęcia praktyczne online. Mówię oczywiście o pakiecie na NFZ.
O dziekuje Ci za info, zobacze co to za supermama na przymorzu
W uck porodówka jest świeżym oddziałem, bardzo nowoczesne sale ( tam przenieśli szpital kliniczna). Oraz mają tam znieczulenie ZZO.
Z kolei na zaspie, na porodówce wciąż funkcjonują dwa oddziały. Jeden również nowy, a drugi stary - nie wiesz gdzie trafisz. Na starym oddziale wyposażenie jest bardzo stare, toalety dopiero aż na korytażu - ponoc niełatwo tam dojsc po porodzie.
Oraz nie mają tam znieczulenia ZZO.
W obu szpitalach opieka bardzo dobra, duzo osób chwaliło.
Wszystkie te informacje wyczytalam na grupie na fb " gdzie rodzic trojmiasto"
Pozdrawiam na kiedy termin?
Dzięki za wszystkie informacje. Nie wiedziałam że na zaspie nie mają zzo. Co do tego oddziału to właśnie dowiedziałam się o tym na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia.Hejka!
O dziekuje Ci za info, zobacze co to za supermama na przymorzu
W uck porodówka jest świeżym oddziałem, bardzo nowoczesne sale ( tam przenieśli szpital kliniczna). Oraz mają tam znieczulenie ZZO.
Z kolei na zaspie, na porodówce wciąż funkcjonują dwa oddziały. Jeden również nowy, a drugi stary - nie wiesz gdzie trafisz. Na starym oddziale wyposażenie jest bardzo stare, toalety dopiero aż na korytażu - ponoc niełatwo tam dojsc po porodzie.
Oraz nie mają tam znieczulenia ZZO.
W obu szpitalach opieka bardzo dobra, duzo osób chwaliło.
Wszystkie te informacje wyczytalam na grupie na fb " gdzie rodzic trojmiasto"
Pozdrawiam na kiedy termin?
Muszę poczytać jeszcze o tym Uck i dokładnie wypytac mojej położnej. Najchętniej to bym się przeniosła do lekarza który tam pracuje na porodówce, czułabym się pewniej wiedząc, że kogoś tam znam.
Ja mam termin na 7.7 jutro zaczynam 20 tydzień
reklama
malgorzatadomagala957
Fanka BB :)
Ja też straciłam 5 kg w pierwszym trymestrze a nawet jeszcze w 4 miesiącu... dzisiaj 19+3 i powoli zaczynam odrabiać. Już tylko 3 kg na minusie. A Ty który masz tydzień?