reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ruchy to bardzo indywidualna sprawa, jedna poczuje w 16tc, inna w 22tc i wszystko jest ok w normie 😃 Ja poczułam pierwsze pojedyncze kopniaczki w 16tc, a od 18tc czuję regularnie ruchy (łożysko na przedniej ścianie), a moja koleżanka przy łożysku na tylnej ścianie poczuła dopiero w 21tc 😉

Ja 16 tydzień i jedyne do czuje to takie ukłucia i czasem pobolewania w różnych miejscach, ale nie wiem czy to to, czy jednak to nie to :oops:

Dzien dobry!
Jestem z Gdańska. Mam 31lat
O ciąże staraliśmy się dłuższy czas, ale w końcu się udało!
Jest to moja pierwsza ciąża, termin na 22 lipca.
Z własnej woli zrobiłam testy NIPT, spodziewamy sie chłopczyka :)
Chodzę do lekarza w Medicover.
Chetnie dowiem się o zajęciach dla przszłych mam w Gdańsku!
Wydaje mi sie, ze zaczynam czuć ruchy dziecka, cudowne uczucie!
Pozdrawiam :)

Dzien dobry!
Jestem z Gdańska. Mam 31lat
O ciąże staraliśmy się dłuższy czas, ale w końcu się udało!
Jest to moja pierwsza ciąża, termin na 22 lipca.
Z własnej woli zrobiłam testy NIPT, spodziewamy sie chłopczyka :)
Chodzę do lekarza w Medicover.
Chetnie dowiem się o zajęciach dla przszłych mam w Gdańsku!
Wydaje mi sie, ze zaczynam czuć ruchy dziecka, cudowne uczucie!
Pozdrawiam :)
Droga Gdańszczanko :)
Ja czytałam o Supermama (akurat sprawdzałam, że mają zajęcia dosyć bogate na Chełmie) i Mama i Ja na Jabloniowej, chyba Supermama ma lepszy program, ale o tym przekonam się osobiście za miesiąc lub dwa 8-)
Mój termin na 25 lipca także baaaaardzo podobnie :D

Droga Gdańszczanko :)
Ja czytałam o Supermama (akurat sprawdzałam, że mają zajęcia dosyć bogate na Chełmie) i Mama i Ja na Jabloniowej, chyba Supermama ma lepszy program, ale o tym przekonam się osobiście za miesiąc lub dwa 8-)
Mój termin na 25 lipca także baaaaardzo podobnie :D
Dzieńdoberek!
Szkoda, ze niezbyt moje rejony, ja jestem z Zaspy :) gdzie planujesz rodzić? Może sporkamy sie na porodówce? 😎

Dzieńdoberek!
Szkoda, ze niezbyt moje rejony, ja jestem z Zaspy :) gdzie planujesz rodzić? Może sporkamy sie na porodówce? 😎
A kto wie, świat jest mały :D
Ja planuje na UCK rodzić, o ile mnie nie odeślą, różnie to bywa z tego co czytam, a Ty pewnie blisko na Zaspie planujesz? :)

reklama
Do góry