Hej dziewczyny. Dołączam tak późno bo chciałam być pewna, że jest w miarę bezpiecznie. U mnie dziś 11plus3 dni. Jestem mama dwóch rozbrykanych chłopców :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojej No właśnie dlatego w tych pierwszych tygodniach wszystko jeszcze może się zmienić a u Ciebie lekarz sugerował dziewczynkę na 1 prenatalnych? Dziecko się zasłanialo czy tak jak u mnie, nie było widać narządów męskich?Ja też się nie znam na zdjęciach USG ale u mnie do 20 tc miała być dziewczynka a na prenatalnych Franek pokazał swoją męskość na pierwszym planie ;-)
DziękujęMajka04 raczej babeczka jest na tym usg:-)
W pierwszej ciąży nie robiłam tych pierwszych prenatalnych, moja lekarka sugerowała że będzie dziewczynka bo nie widziała narządów męskich. Podobno często zdarza się, że z "dziewczynek robią się chłopcy" bone drugą stronę trudniej się pomylić :-)Ojej No właśnie dlatego w tych pierwszych tygodniach wszystko jeszcze może się zmienić a u Ciebie lekarz sugerował dziewczynkę na 1 prenatalnych? Dziecko się zasłanialo czy tak jak u mnie, nie było widać narządów męskich?
Moja szwagierka miała łożysko przodujące i nie miała żadnych problemów poza tym, że musiała rodzić przez CCŁożysko przodujące - u którejś stwierdzono? Jest się czego obawiać?
Ja miałam do tej pory 4 lipca a teraz przesunął się na 7 lipca@majka04 mnie po dzisiejszej wizycie też powiedział termin 2-4 lipca
na samym początku był 6. , potem oscylował między ostatnimi dniami czerwca a pierwszymi lipca , no a dzisiaj już te 2-4 .
A poza tym to dzisiejsza wizyta nie wniosła nic nowego, krwiak się oczyszcza ale nadal jest więc nadal leżę ( już się niemal przyzwyczaiłam ... ) póki co kolejne 2tygodnie ale nie wyklucza dla pewności jeszcze kolejnych dwóch
Dzidziolek wyjątkowo był bardzo wstydliwy, zawsze pokazywał się w pełnej krasie a dzisiaj ech... tyle co serce wybadał po uderzeniach.