U mnie jest zbyt blisko szyjki macicy. Lekarz prowadzący powiedział że będziemy to kontrolować bo póki co nie ma się czym denerwowaćŁożysko przodujące - u którejś stwierdzono? Jest się czego obawiać?
reklama
Melisa8
Fanka BB :)
U mnie gin stwierdziła, że łożysko tworzy się bardzo nisko i mam zagrożenie łożyska przodującego. Na razie obserwujemy na każdej wizycie, muszę unikać wysiłku fizycznego (w tym zakaz noszenia czegokolwiek, zakaz sprzątania itp.), zakaz współżycia, mam więcej leżeć niż siedzieć/chodzić. Ostrzegła mnie, że mogą się zdarzyć krwawienia i mam ją od razu informować jak coś się dzieje.Łożysko przodujące - u którejś stwierdzono? Jest się czego obawiać?
U Ciebie stwierdzono łożysko przodujące, tak? Co mówiła twoja gin?
dagittka
Thread 'Jesteś w ciąży? PRZECZYTAJ !!! To może uratować życie Twojego dziecka !!!' https://www.babyboom.pl/forum/temat...to-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka.19582/
Odnośnie łożyska przodującego tutaj dziewczyna porusza ważny temat. Trafiłam przypadkiem na Wasz wątek i przypomniało mi się, że coś czytałam o tym, więc wklejam. Dodatkowa wiedza. Pozdrawiam (sierpniowa przyszła mamusia).
Odnośnie łożyska przodującego tutaj dziewczyna porusza ważny temat. Trafiłam przypadkiem na Wasz wątek i przypomniało mi się, że coś czytałam o tym, więc wklejam. Dodatkowa wiedza. Pozdrawiam (sierpniowa przyszła mamusia).
Ooo to maleństwo w tym samym wieku mamy trzymam kciuki za zdrowie Twoje i dzidzi@majka04 mnie po dzisiejszej wizycie też powiedział termin 2-4 lipca
na samym początku był 6. , potem oscylował między ostatnimi dniami czerwca a pierwszymi lipca , no a dzisiaj już te 2-4 .
A poza tym to dzisiejsza wizyta nie wniosła nic nowego, krwiak się oczyszcza ale nadal jest więc nadal leżę ( już się niemal przyzwyczaiłam ... ) póki co kolejne 2tygodnie ale nie wyklucza dla pewności jeszcze kolejnych dwóch
Dzidziolek wyjątkowo był bardzo wstydliwy, zawsze pokazywał się w pełnej krasie a dzisiaj ech... tyle co serce wybadał po uderzeniach.
A jak to jest opisane na wynikach badań? Ja mam napisane: łożysko teofoblast ujście wewnętrzne. Czy to to samo co łożysko przodujące?Łożysko przodujące - u którejś stwierdzono? Jest się czego obawiać?
Łożysko przodujące - u którejś stwierdzono? Jest się czego obawiać?
Koraliki
Hej
Mam 36 lat, jestem w drugiej ciąży, 10t+4dni. Mam synka 2,5 roku. Jest niestety z niepełnosprawnością. Urodził się z przepukliną oponowo-rdzeniową. Może dlatego teraz ciąża jest pełna obaw. Wczoraj pobrałem krew na NIFTY. Za tydzień prenatalne. Bardzo się stresuję, ale mocno wierzę, że doczekam się zdrowego bobo. Synek też chciałby rodzeństwo, już go powoli przygotowujemy
Trzymajcie się
Mam 36 lat, jestem w drugiej ciąży, 10t+4dni. Mam synka 2,5 roku. Jest niestety z niepełnosprawnością. Urodził się z przepukliną oponowo-rdzeniową. Może dlatego teraz ciąża jest pełna obaw. Wczoraj pobrałem krew na NIFTY. Za tydzień prenatalne. Bardzo się stresuję, ale mocno wierzę, że doczekam się zdrowego bobo. Synek też chciałby rodzeństwo, już go powoli przygotowujemy
Trzymajcie się
Witaj :-) wszystko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli i mocno w to wierzyć :-) zdrówka dla WasHej
Trzymajcie się
Justynal91
Zaciekawiona BB
Hej, 10tc tętno 113, czy któraś z Was też miała takie niskie ale mieszczące się w normie? Czy są powody do obaw?
reklama
Melisa8
Jeśli lekarz mówił, że mieści się w normie, to bym się nie martwiła na zapasHej, 10tc tętno 113, czy któraś z Was też miała takie niskie ale mieszczące się w normie? Czy są powody do obaw?
U nas w 10tc było 180 i lekarz mówił, że jest ok, ale każda ciąża jest inna, lekarze też mają różny sprzęt. Możesz zawsze iść kontrolnie za tydzień do innego lekarza, ale tak jak mówię, póki lekarz mówi, że tętno jest w normie, to nie ma co się martwić.