reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ponoć im później tym więcej przeciwciał przekazuje się dziecku - nie wiem ile a tym prawdy, ale nie zaszkodzi się tego trzymać [emoji6] ginekolog, który prowadził mi ciążę z synem apropo trzeciej dawki na covid dał mi radę aby zbadać poziom przeciwciał - jak jest powyżej 300 to można czekać że szczepieniem, jak jest poniżej to szczepić od razu po organogenezie.
Jak ponawiam pytanie, to sorry [emoji51] ale nie wchodziłam od wczoraj i nie nadrobię [emoji6] Dlaczego bliżej końca drugie trymestru? Mam teraz 12+5, a już mnie pali kiedy będę mogła doszczepic się [emoji848] 3 dawke planowałam jakoś w styczniu, zaraz po 15 t.c., no i tak trochę zaczęłam zastanawiać się dlaczego chcesz akurat pod koniec 2 trymestru.

Ponoć im później tym więcej przeciwciał przekazuje się dziecku - nie wiem ile a tym prawdy, ale nie zaszkodzi się tego trzymać [emoji6] ginekolog, który prowadził mi ciążę z synem apropo trzeciej dawki na covid dał mi radę aby zbadać poziom przeciwciał - jak jest powyżej 300 to można czekać że szczepieniem, jak jest poniżej to szczepić od razu po organogenezie.
Ok. Teraz to chyba też zbadam przeciwciała 🤭 Miałam nastawienie, że jak bedzie można to idę od razu, w 15 t.c. będę 7 miesiecy po 2 dawce.. 🙄 Z grypa tez będziesz czekać, bo już właściwie wchodzimy w sezon?

Tak przy pierwszej córce nawet położna polecała jakby co to jezzcze kupował w saszetkach slod jeczmenny i jadłam z jogurtem
Nazywało się to Folmatiker - czy jakoś w ten deseń.. nie moglam już na to patrzeć 😅 ale fakt faktem, slod jeczmienny + laktator co 2 h i po zapaleniu piersi (z antybiotykiem i gorączka 40 st przez 3 dni) rozbujałam tak laktacje, że później nie moglam poradzić sobie z nadmiarem mleka i zastojami 🙈

Nazywało się to Folmatiker - czy jakoś w ten deseń.. nie moglam już na to patrzeć 😅 ale fakt faktem, slod jeczmienny + laktator co 2 h i po zapaleniu piersi (z antybiotykiem i gorączka 40 st przez 3 dni) rozbujałam tak laktacje, że później nie moglam poradzić sobie z nadmiarem mleka i zastojami 🙈
Ja teraz będę musiała elektryczny kupić bo wtedy ręczny mialam to tragedia teraz będę mądrzejsza. Zresztą wiele rzeczy zrobię inaczej

reklama
Z takich "zakazanych" rzeczy to ja na początku ciąży wypiłam piwo bezalkoholowe, a później się zorientowałam że ma 0,5% 😂
Trzeba na to patrzeć, bo można przez przypadek wypić jak ja!
Wczoraj znajomi byli w odwiedziny i pili piwka, a dla mnie mieli bezalkoholowe tylko że znowu 0,5% wypiłam tylko kilka łyków 😂
Jakoś w ogóle nie mam smaka na piwo, chociaż kiedyś piłam jako kierowca te bezalki.
A jak jest u Was pijecie tylko 0.00% czy te 0.5% też?
Ja przed ciąża piłam te 0 desperadosy i lechy. Teraz mi się pozmieniało i nie mam chęci na to 🙈

Do góry