reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja dzis 10+5 i również czuję się lepiej niż wcześniej, chociaż bardzo silnych objawów ciążowych nie mialam 🙂 staram się być spokojna, ale wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem jak przetrwam do tego czasu, tym bardziej że pomiędzy wizytami mam około miesięczną przerwę 🙂
Dziewczyny, czy używacie pasów bezpieczeństwa w samochodzie? może macie jakieś adaptery?

reklama
Dziewczyny nie stresujemy się i nie nakręcamy negatywnie.
Ja bym w ogóle nie porównywała, bo jak widzimy przebieg każdej ciąży wygląda inaczej. Ja ze swojej strony powiem, że mi od wczoraj chce się znowu pić kawe, a dopiero co byłam na usg i wiem, że wszystko jest super!
😀
Ja bym Piła kawę wiadrami a wiem ze nie mogę 😭😅

Nie używam jeszcze, ale mam z poprzedniej ciąży adapter besafe
Ja dzis 10+5 i również czuję się lepiej niż wcześniej, chociaż bardzo silnych objawów ciążowych nie mialam [emoji846] staram się być spokojna, ale wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem jak przetrwam do tego czasu, tym bardziej że pomiędzy wizytami mam około miesięczną przerwę [emoji846]
Dziewczyny, czy używacie pasów bezpieczeństwa w samochodzie? może macie jakieś adaptery?

A co masz na skierowaniu? Ja też mam 34 i dr mi dał na nfz ale napisał mi że podejrzenie wad, nic nie ma ale mówi że piszę żeby to przeszło No i poronienie w tamtym roku. Też nie wiem czy przejdzie. Jeżeli nie to zrobię tylko usg bo pappa mi nie zależy, robiłam nifty
Ja w pierwszej ciąży mialam na NFZ, mimo tego, że miałam 25 lat jak urodziłam.. po prostu wypisał mi wszystkie jakieś tam moje choroby i zaburzenia hormonalne i powiedział, że wystarczy.
Teraz jest u nas na Opolszczyźnie program i i tak są darmowe.

Dziewczyny ja to chyba jestem jakaś pechowa 😅 odebrałam wyniki z krwi, przeglądam i nigdzie nie mogę znaleźć wyniku glukozy, więc jadę do ośrodka a pielęgniarka mówi, że nie było na zleceniu, a przecież to ona spisywała jakie miałam zlecone badania a tam glukoza jest. Mówię no trudno, każdy mógł przeoczyć, także muszę iść jeszcze raz na pobranie, tyle że u nas pobierają tylko we wtorki a w środę mam wizytę rano i raczej wyniku nie będzie. Pomyślałam, że napewno lekarz znów zleci jakieś wyniki, więc może zrobię wszystko razem? Czy ta glukoza jest taka ważna? W pierwszej ciąży miałam ją zawsze ok. Czy jechać do miasta i zrobić szybciej na tą wizytę? Pomóżcie 😄
Jak masz możliwość kontaktu z lekarzem po wizycie, żeby wysłać mu wyniki, to może zrób później. Ale jednak to jest ważne badanie, ja mam lekko podwyższony i muszę powtórzyć na kolejna wizytę.

reklama
Do góry