reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja dzis 10+5 i również czuję się lepiej niż wcześniej, chociaż bardzo silnych objawów ciążowych nie mialam 🙂 staram się być spokojna, ale wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem jak przetrwam do tego czasu, tym bardziej że pomiędzy wizytami mam około miesięczną przerwę 🙂
Dziewczyny, czy używacie pasów bezpieczeństwa w samochodzie? może macie jakieś adaptery?

reklama
Dziewczyny nie stresujemy się i nie nakręcamy negatywnie.
Ja bym w ogóle nie porównywała, bo jak widzimy przebieg każdej ciąży wygląda inaczej. Ja ze swojej strony powiem, że mi od wczoraj chce się znowu pić kawe, a dopiero co byłam na usg i wiem, że wszystko jest super!
😀
Ja bym Piła kawę wiadrami a wiem ze nie mogę 😭😅

Nie używam jeszcze, ale mam z poprzedniej ciąży adapter besafe
Ja dzis 10+5 i również czuję się lepiej niż wcześniej, chociaż bardzo silnych objawów ciążowych nie mialam [emoji846] staram się być spokojna, ale wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem jak przetrwam do tego czasu, tym bardziej że pomiędzy wizytami mam około miesięczną przerwę [emoji846]
Dziewczyny, czy używacie pasów bezpieczeństwa w samochodzie? może macie jakieś adaptery?

A co masz na skierowaniu? Ja też mam 34 i dr mi dał na nfz ale napisał mi że podejrzenie wad, nic nie ma ale mówi że piszę żeby to przeszło No i poronienie w tamtym roku. Też nie wiem czy przejdzie. Jeżeli nie to zrobię tylko usg bo pappa mi nie zależy, robiłam nifty
Ja w pierwszej ciąży mialam na NFZ, mimo tego, że miałam 25 lat jak urodziłam.. po prostu wypisał mi wszystkie jakieś tam moje choroby i zaburzenia hormonalne i powiedział, że wystarczy.
Teraz jest u nas na Opolszczyźnie program i i tak są darmowe.

Dziewczyny ja to chyba jestem jakaś pechowa 😅 odebrałam wyniki z krwi, przeglądam i nigdzie nie mogę znaleźć wyniku glukozy, więc jadę do ośrodka a pielęgniarka mówi, że nie było na zleceniu, a przecież to ona spisywała jakie miałam zlecone badania a tam glukoza jest. Mówię no trudno, każdy mógł przeoczyć, także muszę iść jeszcze raz na pobranie, tyle że u nas pobierają tylko we wtorki a w środę mam wizytę rano i raczej wyniku nie będzie. Pomyślałam, że napewno lekarz znów zleci jakieś wyniki, więc może zrobię wszystko razem? Czy ta glukoza jest taka ważna? W pierwszej ciąży miałam ją zawsze ok. Czy jechać do miasta i zrobić szybciej na tą wizytę? Pomóżcie 😄
Jak masz możliwość kontaktu z lekarzem po wizycie, żeby wysłać mu wyniki, to może zrób później. Ale jednak to jest ważne badanie, ja mam lekko podwyższony i muszę powtórzyć na kolejna wizytę.

reklama
Do góry