reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Chyba muszę nie czytać forum dzień przed wizytą. Jak cały czas jestem spokojna to po przeczytaniu kilku postów dzisiaj prawie dostalam ataku paniki. Odkąd jestem w tej ciąży jestem całkiem spokojna nawet zawsze wiele z was starałam się uspokajać. A dzisiaj serio jestem w szoku tym co czuje. I chyba odezwę się dopiero jutro po wizycie jakoś po 10
Ja też dzisiaj mini zawal. Objawow u mnie juz sie raczej nie doszukam wiec do kolejnej wizyty chyba zdechne.

Dziewczyny ja to chyba jestem jakaś pechowa 😅 odebrałam wyniki z krwi, przeglądam i nigdzie nie mogę znaleźć wyniku glukozy, więc jadę do ośrodka a pielęgniarka mówi, że nie było na zleceniu, a przecież to ona spisywała jakie miałam zlecone badania a tam glukoza jest. Mówię no trudno, każdy mógł przeoczyć, także muszę iść jeszcze raz na pobranie, tyle że u nas pobierają tylko we wtorki a w środę mam wizytę rano i raczej wyniku nie będzie. Pomyślałam, że napewno lekarz znów zleci jakieś wyniki, więc może zrobię wszystko razem? Czy ta glukoza jest taka ważna? W pierwszej ciąży miałam ją zawsze ok. Czy jechać do miasta i zrobić szybciej na tą wizytę? Pomóżcie 😄
Ja bym zrobiła za tydzień przed wizytą. Glukoze robią praktycznie po dostarczeniu materiału. Ten osrodek nie ma systemu internetowego ? Ewentualnie niech Ci sprawdza przed wizyta w swoim systemie i dadzą karteczkę z wynikiem i pieczątka. No chyba, że to jakiś osrodek typu komuna i wyniki dostają na wydrukach 🤷‍♀️ tak właściwie to mówiłaś, że masz wizytę, bo sami mogliby Ci zaproponować jakieś rozwiązanie.

Masz racje. A mimo to ja mysle spokojniej jak mam w glowie ten tydzien dalej 😃 Po prostu moja glowa zakodowala ten 12 tydzien jako jakas magiczna bariere. Wiem wiem, nie sprowadzajcie mnie na ziemie 😂
Ja też tak mam 😀 odliczanie dni!!!
Ale zdecydowanie po każdej wizycie jest pozytywne doładowanie i uspokojenie.
Dlatego powiem Wam szczerze, że póki co wcale nie narzekam że chodzę na NFZ i prywatnie, bo wizyty mam co 2 tygodnie, a nie co miesiąc 🤣

Ja też tak mam 😀 odliczanie dni!!!
Ale zdecydowanie po każdej wizycie jest pozytywne doładowanie i uspokojenie.
Dlatego powiem Wam szczerze, że póki co wcale nie narzekam że chodzę na NFZ i prywatnie, bo wizyty mam co 2 tygodnie, a nie co miesiąc 🤣
Tez mi sie zazebiaja wizyty bo chodze do dwoch lekarzy poki co. Ja po wizycie jestem max 2 dni spokojna. Bylam w pon a dzisiaj juz mnie bierze 🤦🏼‍♀️

Ja to już spasiona jestem poprostu chyba 😂

Załączniki

• 16395838399911487005213138477637.jpg
    16395838399911487005213138477637.jpg
    470,9 KB · Wyświetleń: 91
byłam na usg 6 tyg 3 dni i bylo
Okrj wiec
Umówiłyśmy się na 9 tydzień i wtedy wyszło ze obumarło gdzies 6 tyg i 6 dni wiec chodziłam chwile nieświadoma - zero bólów plamien nic kompletnie - jedynie ta kawa
Trzymaj się - ja tez cała w nerwach wczoraj powtórzyłam betę jutro idę znowu i w piątek zobaczymy ... ;/ ale tez czuje się znowu jakbym nie była w ciąży i mam wrażenie ze znowu dostanę od życia liścia ;/
Dziewczyny nie stresujemy się i nie nakręcamy negatywnie.
Ja bym w ogóle nie porównywała, bo jak widzimy przebieg każdej ciąży wygląda inaczej. Ja ze swojej strony powiem, że mi od wczoraj chce się znowu pić kawe, a dopiero co byłam na usg i wiem, że wszystko jest super!
😀

Tez mi sie zazebiaja wizyty bo chodze do dwoch lekarzy poki co. Ja po wizycie jestem max 2 dni spokojna. Bylam w pon a dzisiaj juz mnie bierze 🤦🏼‍♀️
A ja się jakoś uspokoiłam..... może słowa lekarza, że ten najgorszy okres z największym ryzykiem za mną spowodowały że odetchnęłam i zaczęłam wierzyć że wszystko jest dobrze!
Zresztą czuję codziennie jak mi się macica rozszerza, jak od środka tam się pcha i naciska! Boli, ale mnie uspokaja :D

reklama
Do góry