reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Cześć wszystkim ☺ u mnie noc średnio przespana ;/ o 5:30 sąsiadka do góry zaczela czymś walić i dość ze ja się obudziłam to i syn się obudził 🙈 ale usnął i musialam go budzić 7;30 wstał i mówi mamusia ale poczekaj na mnie z pierniczkami bo on też chcę pięć o dekorować, więc wieczorem będziemy piec ciasto już gotowe w lodowce,

Ja też sądzę że możemy zakładać grupę zamknięta ja może i tak się nie udzielam ale codziennie coś napisze 😉 jak będziemy w grupie zamkniętej wtedy opowiem i więcej o sobie tu na otwartym za bardzo nie chce :/

A co do płatności to właśnie powyżej 30 os płaci pracodawca a poniżej 30os ZUS, ja pracuje w firmie dużej więc mi płaci pracodawca i zawsze mam wynagrodzenie tak jak miałam w trakcie pracy, teraz jestem na L4.

Też biorę Duphaston 2x1 i bolala mnie głowa jeden raz a tak jest ok.
Czuje się jak bym nie była w ciazy 🙈 przeszły mi wszystkie objawy jedynie co to jak się dotknie piersi to troszkę bolą ale po za tym nic i mam nadzieję że jest wszystko dobrze bo wizyta dopiero 04.01 🙈
Badania prenetalne mam na 17.01 a tydzień wcześniej muszę jechać na oddanie krwi,
Teraz w piątek mam endokrynologa bo mam wynik z tarczycy 2,75 a norma w 1 trymestrze 2,5 , czy może któraś też miała taki wynik i co lekarz powiedział??
Miłego dnia ☺☺☺
Ja TSH miałam 3,89 do endo idę za tydz w środę , także dopiero za tydz się odezwę co mówiła pani doktor ;)

reklama
Dziewczyny a z innej beczki, ale może pomożecie…
Myślicie ze mogę przykleić 13latkowi plaster przeciwbólowy nurofen?
Pisze ze od 16 lat, ale tam dawka 200 mg czyli jak w tabletce a tabletki od 12….
Nadwyrężył staw na turnieju i zanim dostaniemy się na usg chciałam mu jakoś ulżyć…:/

ja miałam pierwszy poród cc na zimno ponieważ dziecko było ułożone pośladkowo.
Drugi poród chciałam naturalny, wody mi odeszły rano tydzien po terminie, pojechaliśmy do szpitala, ale żadnych skurczy. Po całym dali mi kroplówkę z oksytocyny i skurcze się zaczęły, ale rozwarcie cały czas 4 cm, godziny mijały a postępu brak. Namawiali mnie na cc ale ja nie chciałam. W tym czasie ok 21 była jakaś inna nagła cesarka , poszedła do mnie jakąś lekarka i mówi mi że mogę mieć cc po tamtej dziewczynie bo cały zespół jest przygotowany i nie bede czekać, a wg niej skończy się u mnie na pewno cesarka bo przez cały dzień odchodziły mi wody a rozwarcie takie samo, słudze też nie były jakieś mocne . Po konsultacji z mężem i w płaczu zgodziłam się na cc i po 22 syn był na świecie.
Pierwsza cc przeszłam dobrze i szybko wróciłam do siebie, a druga była duża gorsza , rana się źle goiła, zaczęło mi się z niej coś sączyć, bolało mnie strasznie i psychicznie też się źle czułam że znowu cc. Teraz mam plan spróbować naturalnie , ale zobaczymy jak będzie. Nie chcę się nastawiać tak jak ostatnio.
Ja miałam podobnie. Największe miałam rozczarowanie że nie mogłam karmić piersią przez antybiotyki. A mleka miałam jak dla całej wioski... Bardzo źle psychicznie to znioslam. Mam nadzieję że się uda tym razem. Ale o tym dowiemy się niestety w dniu porodu 😂

Dziewczyny a z innej beczki, ale może pomożecie…
Myślicie ze mogę przykleić 13latkowi plaster przeciwbólowy nurofen?
Pisze ze od 16 lat, ale tam dawka 200 mg czyli jak w tabletce a tabletki od 12….
Nadwyrężył staw na turnieju i zanim dostaniemy się na usg chciałam mu jakoś ulżyć…:/
Ja bym przykleiła

Dziewczyny, które przyjmują progesteron.
Czy zauważyliście u siebie może takie żółtawe bezwonne upławy?
Hmm… Na papierze sa jakby mleko rozcienczone woda, ale widze, ze na bieliznie po jakims czasie robia sie wlasnie zoltawe. Mowilam o tym na poniedzialkowej wizycie to lekarz mowi, ze zauwazyl ze mam duzo i ze to jest prawidlowe 🤷🏼‍♀️

Powracam z dobrymi wieściami 😀
Z dzidziolem wszystko dobrze, serduszko pięknie bije. Niewiadomo skąd te plamienia. Wszystko na swoim miejscu. Dostałam duphaston i L4 do 10 stycznia. O pracy mogę zapomnieć. Jeszcze lekarz się zbulwersował, że pracuje w szpitalu, jak teraz covid, infekcje itd 😆
A najlepsze jest to że dzisiaj byłam na nfz i chyba jednak zostanę przy nim. Zastanawia mnie to czemu jak byłam prywatnie w piątek nic nie Dostałam na te plamienia tylko ,,dobre słowo", a tutaj z marszu🤔
Dziękuję za kciuki🥰

reklama
Powracam z dobrymi wieściami 😀
Z dzidziolem wszystko dobrze, serduszko pięknie bije. Niewiadomo skąd te plamienia. Wszystko na swoim miejscu. Dostałam duphaston i L4 do 10 stycznia. O pracy mogę zapomnieć. Jeszcze lekarz się zbulwersował, że pracuje w szpitalu, jak teraz covid, infekcje itd 😆
A najlepsze jest to że dzisiaj byłam na nfz i chyba jednak zostanę przy nim. Zastanawia mnie to czemu jak byłam prywatnie w piątek nic nie Dostałam na te plamienia tylko ,,dobre słowo", a tutaj z marszu🤔
Dziękuję za kciuki🥰
Cudowne wieści! 🥰

Do góry