reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Zobaczcie, wypowiada się tutaj osoba, która nawet nie ma terminu porodu na lipiec - to ciekawe kto nas jeszcze po cichu czyta. Dlatego ja jestem za jak najszybszym założeniem wątku zamkniętego.
ja tez nie mam oficjalnie terminu porodu hehe choc z usg wyczytalam ze 27.07, a OM miałam 09.10. dopiero lekarz na wizycie 23.12 ma mi wyznaczyć łącznie z prenatalnymi, (mimo ze juz bylma u niego na 2 wizytach) to wiesz nie zawsze jest tak jak się to wydaje :D

reklama
Też nie kupuje ubrań na górę ciążowych. Mam właśnie tuniki i one plus legginsy ciążowe mi się bardzo sprawdziły. Wczoraj ubrałam pierwszy raz w tej ciąży spodnie jeansowe ciążowy - i teraz też ich nie mogę nosić - rozmiar niby dobry, a i tak ta końcówka jeansowa mnie uwiera w podbrzusze....
Ja nie kupuje ubran typowo ciazowych w poprzedniej ciąży kupilam tylko spodnie i kilka par legginsów. A tak to sukienki tuniki oversize. Zawsze się tak ubierałam wiec nie mam problemu z ubraniem teraz. Puki co nosze ostatnio ciągle legginsy. Zastanawiam się właśnie co by było jakbym spodnie założyła hehe

Balsamu nie polecę - używałam niebieski Nivea i mam straszne rozstępy - ale wg mnie to też genetyka. Staniki do karmienia miałam z Bonprix i super miękkie były.
Byłam na usg piersi i lekarz powiedział, ze mam mało tkanki tłuszczowej, a dużo gruczołowej i będę mieć duze piersi. Mam już zacząć smarować i nosic stanik bez fiszbin, a nawet w nim spać. Także:

Jaki balsam polecacie?

Jaka firme staników polecacie?

Hej.. Biję się w piersi, bo jestem 1 z tych, co napisała 1 post. Macie rację, to jest nie fair, ale naprawdę nie miałam złych zamiarów. Właściwie nie wiem, co miałabym Wam napisać, mam spadek formy, wizytę w piątek i jak zwykle czarne myśli w głowie, że coś jest nie tak.. Nie jestem jeszcze umówiona na prenatalne, badań krwi też jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że w piątek coś mi zleci. Mimo, że staraliśmy się 1.5 roku, nie potrafię się jeszcze tą ciążą cieszyć, boję się, że zapeszę i coś się schrzani... Na L4 jestem od samego początku, pracuję w żłobku i lekarka zabroniła mi ze względu na ilość infekcji

Dziewczyny, ratujcie jakimś pomysłem na obiad:)
Najlepiej szybki do przygotowania:)

Nie mogę znaleźć smaku…przez co nie wiem co gotowac żeby zaspokoić łaknienie…
Właśnie zjadłam czekolade i kabanosy…😂
Ja dziś szybka zupka z dyni- tylko z cebulką i serkiem topionym plus przyprawy. Do tego ryż na słodko z jabłkiem i cynamonem

Ale Ty się tu regularnie wypowiadasz i to wcale nie chodzi o takie osoby.
ja tez nie mam oficjalnie terminu porodu hehe choc z usg wyczytalam ze 27.07, a OM miałam 09.10. dopiero lekarz na wizycie 23.12 ma mi wyznaczyć łącznie z prenatalnymi, (mimo ze juz bylma u niego na 2 wizytach) to wiesz nie zawsze jest tak jak się to wydaje :D
Ja już do tematu nie będę wracać, nie podoba mi się, że czytac może nas tu każdy. I każdy może się wypowiedzieć, Miki, że nie należy do naszej grupy lipcowych mam. Dlatego jestem za zamkniętym forum.

Hej.. Biję się w piersi, bo jestem 1 z tych, co napisała 1 post. Macie rację, to jest nie fair, ale naprawdę nie miałam złych zamiarów. Właściwie nie wiem, co miałabym Wam napisać, mam spadek formy, wizytę w piątek i jak zwykle czarne myśli w głowie, że coś jest nie tak.. Nie jestem jeszcze umówiona na prenatalne, badań krwi też jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że w piątek coś mi zleci. Mimo, że staraliśmy się 1.5 roku, nie potrafię się jeszcze tą ciążą cieszyć, boję się, że zapeszę i coś się schrzani... Na L4 jestem od samego początku, pracuję w żłobku i lekarka zabroniła mi ze względu na ilość infekcji
Hejka witaj. Napewno wsystsko jest dobrze. Napewno po takim czasie trudno uwierzyć ale musisz to zrobić i zacząć się cieszyć :) Powodzenia na wizycie

reklama
Byłam na usg piersi i lekarz powiedział, ze mam mało tkanki tłuszczowej, a dużo gruczołowej i będę mieć duze piersi. Mam już zacząć smarować i nosic stanik bez fiszbin, a nawet w nim spać. Także:

Jaki balsam polecacie?

Jaka firme staników polecacie?
Jejuśku, nawet bym nie pomyślała, że lekarz jest w stanie to stwierdzić. Człowiek się całe życie uczy! ;p

Do góry