reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Zobaczcie, wypowiada się tutaj osoba, która nawet nie ma terminu porodu na lipiec - to ciekawe kto nas jeszcze po cichu czyta. Dlatego ja jestem za jak najszybszym założeniem wątku zamkniętego.
ja tez nie mam oficjalnie terminu porodu hehe choc z usg wyczytalam ze 27.07, a OM miałam 09.10. dopiero lekarz na wizycie 23.12 ma mi wyznaczyć łącznie z prenatalnymi, (mimo ze juz bylma u niego na 2 wizytach) to wiesz nie zawsze jest tak jak się to wydaje :D

reklama
Też nie kupuje ubrań na górę ciążowych. Mam właśnie tuniki i one plus legginsy ciążowe mi się bardzo sprawdziły. Wczoraj ubrałam pierwszy raz w tej ciąży spodnie jeansowe ciążowy - i teraz też ich nie mogę nosić - rozmiar niby dobry, a i tak ta końcówka jeansowa mnie uwiera w podbrzusze....
Ja nie kupuje ubran typowo ciazowych w poprzedniej ciąży kupilam tylko spodnie i kilka par legginsów. A tak to sukienki tuniki oversize. Zawsze się tak ubierałam wiec nie mam problemu z ubraniem teraz. Puki co nosze ostatnio ciągle legginsy. Zastanawiam się właśnie co by było jakbym spodnie założyła hehe

Balsamu nie polecę - używałam niebieski Nivea i mam straszne rozstępy - ale wg mnie to też genetyka. Staniki do karmienia miałam z Bonprix i super miękkie były.
Byłam na usg piersi i lekarz powiedział, ze mam mało tkanki tłuszczowej, a dużo gruczołowej i będę mieć duze piersi. Mam już zacząć smarować i nosic stanik bez fiszbin, a nawet w nim spać. Także:

Jaki balsam polecacie?

Jaka firme staników polecacie?

Hej.. Biję się w piersi, bo jestem 1 z tych, co napisała 1 post. Macie rację, to jest nie fair, ale naprawdę nie miałam złych zamiarów. Właściwie nie wiem, co miałabym Wam napisać, mam spadek formy, wizytę w piątek i jak zwykle czarne myśli w głowie, że coś jest nie tak.. Nie jestem jeszcze umówiona na prenatalne, badań krwi też jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że w piątek coś mi zleci. Mimo, że staraliśmy się 1.5 roku, nie potrafię się jeszcze tą ciążą cieszyć, boję się, że zapeszę i coś się schrzani... Na L4 jestem od samego początku, pracuję w żłobku i lekarka zabroniła mi ze względu na ilość infekcji

Dziewczyny, ratujcie jakimś pomysłem na obiad:)
Najlepiej szybki do przygotowania:)

Nie mogę znaleźć smaku…przez co nie wiem co gotowac żeby zaspokoić łaknienie…
Właśnie zjadłam czekolade i kabanosy…😂
Ja dziś szybka zupka z dyni- tylko z cebulką i serkiem topionym plus przyprawy. Do tego ryż na słodko z jabłkiem i cynamonem

Ale Ty się tu regularnie wypowiadasz i to wcale nie chodzi o takie osoby.
ja tez nie mam oficjalnie terminu porodu hehe choc z usg wyczytalam ze 27.07, a OM miałam 09.10. dopiero lekarz na wizycie 23.12 ma mi wyznaczyć łącznie z prenatalnymi, (mimo ze juz bylma u niego na 2 wizytach) to wiesz nie zawsze jest tak jak się to wydaje :D
Ja już do tematu nie będę wracać, nie podoba mi się, że czytac może nas tu każdy. I każdy może się wypowiedzieć, Miki, że nie należy do naszej grupy lipcowych mam. Dlatego jestem za zamkniętym forum.

Hej.. Biję się w piersi, bo jestem 1 z tych, co napisała 1 post. Macie rację, to jest nie fair, ale naprawdę nie miałam złych zamiarów. Właściwie nie wiem, co miałabym Wam napisać, mam spadek formy, wizytę w piątek i jak zwykle czarne myśli w głowie, że coś jest nie tak.. Nie jestem jeszcze umówiona na prenatalne, badań krwi też jeszcze nie miałam, mam nadzieję, że w piątek coś mi zleci. Mimo, że staraliśmy się 1.5 roku, nie potrafię się jeszcze tą ciążą cieszyć, boję się, że zapeszę i coś się schrzani... Na L4 jestem od samego początku, pracuję w żłobku i lekarka zabroniła mi ze względu na ilość infekcji
Hejka witaj. Napewno wsystsko jest dobrze. Napewno po takim czasie trudno uwierzyć ale musisz to zrobić i zacząć się cieszyć :) Powodzenia na wizycie

reklama
Byłam na usg piersi i lekarz powiedział, ze mam mało tkanki tłuszczowej, a dużo gruczołowej i będę mieć duze piersi. Mam już zacząć smarować i nosic stanik bez fiszbin, a nawet w nim spać. Także:

Jaki balsam polecacie?

Jaka firme staników polecacie?
Jejuśku, nawet bym nie pomyślała, że lekarz jest w stanie to stwierdzić. Człowiek się całe życie uczy! ;p

Do góry