@StKarolina uważaj na ten ból. Jeśli on zaczyna kłuć typowo w pośladku i zdaża mu się promieniować to mogą to być początki rwy, czego ci nie życzę i może to po prostu ucisk na jakiś nerw jeśli masz pracę siedzącą. Tu nie ma znaczenia czy się cały dzien siedzi czy pracuje fizycznie i cały dzień stoi. I to nie jest zależne od tego czy jest ciąża czy nie.
Ja mając 35lat miałam już rwę z kilka dobrych razy. Teraz gdy już go znam ( ten rodzaj bólu ) to za wczasu idę do lekarza chociaż teraz nie wiem coby mi przepisał bo dostawałam na zwiotczenie mięśni i przeciwbólowe po których traciłam kontakt z rzeczywistością.
Ale miałam też tego pecha , ze rwa uderzyła nagle z dnia na dzień z taką siłą, że przez pewien czas chodziłam na czworakach albo cały czas stałam. Siedzenie w jakiejkolwiek pozycji było torturą, nawet byłam zmuszona do tego żeby załatwiać się na stojąco ☹
Gdy się położyłam to rodzice musieli pomagać mi wstać i nie dało się żebym nie płakała.
@Marta1raz a Duphaston już brałaś wcześniej w tej ciąży czy jest to twój pierwszy raz ?