reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny co to oznacza? Wyczytałam ze to wirus opryszczki jak i półpaśca którego miałam, opryszczka nigdy mi nie wyszła. Skoro przeciwciała to powinno być Ok? Jeszcze wyszła mi anemia 🤦‍♀️
@daariaa9, ja mam "podobne" wyniki. Dziś konsultowałam. Ten wirus może spowodować objawy podobne do mocnego przeziębienia. Niekoniecznie opryszczka.
Ja mam Igm 0,2 niereaktywny, Igg >500 I lekarz powiedział, że to oznacza, że przeszłam chorobę i mam przeciwciała. I to dobrze, bo nie zachoruje.

reklama
Dziewczyny dzisiaj zaczęłam strasznie wymiotować. Raz po raz. Zadzwoniłam do mojej Pani doktor żeby powiedzieć że zauważyłam krew w wymiocinach. Powiedziała że jak tak dalej będzie to jutro mam się stawić w szpitalu
Sprawdzalas tsh? Ja mam mega niskie i mi mowila doktor ze wlasnie takie uporczywe wymioty albo krew w wymiotach to jest objaw silnej neidoczynnowci tarczycy i szpital wtedy.
Mam nadzieje se to jakaś dzisiajsza akcja i do jutra ci przejdzie.

Mam pytanie do dziewczyn tylko niezaszczepionych. Czy Wasi lekarze naciskaja? Czy podejmowali ten temat? Ja do mojej chodzilam prywatnie teraz na nfz i dzis zapytala czy sie szczepilam powiedzialam ze nie ze jestem ozdrowiencem. Powiedziala ze musze ( musze? A to nie moja dobrowolna decyzja? ) zeby zrobic na kolejna wizyte 12go stycznia przeciwciala i ze porozmawiamy. Ja nie chce sie szczepic tymbardziej w ciazy...nie ufam... jak u Was jest?
Może chce zobaczyć, czy jeszcze te przeciwciała masz. Podobno naturalne przrcieciala utrzymuja się bardzo krótko w organizmie, do dwóch miesięcy.
Moj ginekolog wiedział, że jestem zaszczepiona. Teraz przeszłam zakażenie koroną, praktycznie bezobjawowe i bardzo prawdopodobne, że to zasługa szczepienia.

Co do szczepień - Ja jestem po dwóch dawkach, w grudniu mogłabym już przyjąć trzecią ale ginekolog zalecił poczekać do II trymestru więc tak też zrobię. Jest tyle rzeczy które mogą pójść nie tak w tej ciąży że chociaż covida nie chce mieć na sumieniu, gdzie mam realną szansę zmniejszyć skutki potencjalnej choroby :)
To prawda, ja też jestem po dwóch dawkach i w ubiegłym tygodniu test na covid - pozytywny.
Wierzę, że dzięki szczepieniu jedynym objawem byla utrata wechu i smaku. Jak tylko lekarz da mi zielone światło po zakażeniu to idę na trzecia dawkę 💪💪

Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
Ja mam zawsze, obojętnie czy w ciąży, czy nie. Zawsze mam badanie na fotelu i dopochwowe.

reklama
Do góry