reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny co to oznacza? Wyczytałam ze to wirus opryszczki jak i półpaśca którego miałam, opryszczka nigdy mi nie wyszła. Skoro przeciwciała to powinno być Ok? Jeszcze wyszła mi anemia 🤦‍♀️
@daariaa9, ja mam "podobne" wyniki. Dziś konsultowałam. Ten wirus może spowodować objawy podobne do mocnego przeziębienia. Niekoniecznie opryszczka.
Ja mam Igm 0,2 niereaktywny, Igg >500 I lekarz powiedział, że to oznacza, że przeszłam chorobę i mam przeciwciała. I to dobrze, bo nie zachoruje.

reklama
Dziewczyny dzisiaj zaczęłam strasznie wymiotować. Raz po raz. Zadzwoniłam do mojej Pani doktor żeby powiedzieć że zauważyłam krew w wymiocinach. Powiedziała że jak tak dalej będzie to jutro mam się stawić w szpitalu
Sprawdzalas tsh? Ja mam mega niskie i mi mowila doktor ze wlasnie takie uporczywe wymioty albo krew w wymiotach to jest objaw silnej neidoczynnowci tarczycy i szpital wtedy.
Mam nadzieje se to jakaś dzisiajsza akcja i do jutra ci przejdzie.

Mam pytanie do dziewczyn tylko niezaszczepionych. Czy Wasi lekarze naciskaja? Czy podejmowali ten temat? Ja do mojej chodzilam prywatnie teraz na nfz i dzis zapytala czy sie szczepilam powiedzialam ze nie ze jestem ozdrowiencem. Powiedziala ze musze ( musze? A to nie moja dobrowolna decyzja? ) zeby zrobic na kolejna wizyte 12go stycznia przeciwciala i ze porozmawiamy. Ja nie chce sie szczepic tymbardziej w ciazy...nie ufam... jak u Was jest?
Może chce zobaczyć, czy jeszcze te przeciwciała masz. Podobno naturalne przrcieciala utrzymuja się bardzo krótko w organizmie, do dwóch miesięcy.
Moj ginekolog wiedział, że jestem zaszczepiona. Teraz przeszłam zakażenie koroną, praktycznie bezobjawowe i bardzo prawdopodobne, że to zasługa szczepienia.

Co do szczepień - Ja jestem po dwóch dawkach, w grudniu mogłabym już przyjąć trzecią ale ginekolog zalecił poczekać do II trymestru więc tak też zrobię. Jest tyle rzeczy które mogą pójść nie tak w tej ciąży że chociaż covida nie chce mieć na sumieniu, gdzie mam realną szansę zmniejszyć skutki potencjalnej choroby :)
To prawda, ja też jestem po dwóch dawkach i w ubiegłym tygodniu test na covid - pozytywny.
Wierzę, że dzięki szczepieniu jedynym objawem byla utrata wechu i smaku. Jak tylko lekarz da mi zielone światło po zakażeniu to idę na trzecia dawkę 💪💪

Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
Ja mam zawsze, obojętnie czy w ciąży, czy nie. Zawsze mam badanie na fotelu i dopochwowe.

reklama
Do góry