reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny to mój poprzedni gin do którego chodziłam 10 lat zawsze najpierw badał mnie na fotelu a potem usg dopochwowe i usg piersi odrazu. No to zawsze ubierałam spudnice i koszule żeby całkiem nago nie leżec a kiedyś nie wiem co mi odwaliło No i mówię ubiorę tunikę i leginsy. I w drodze do gin mnie olśniło że przecież usg piersi będzie robił No i takim sposobem leżałam na leżance jak Ewa 🤣😲
Mi najpierw zrobił górę potem się ubrałam zciągnęłam dol i zrobił dol także luz ;) lekarz świetny młody i przystojny hehe i fajny

Nie. Pappa czyli test podwójny to podstawa.

Ale tylko po ukończeniu 35 rż. lub q razie innych wskazań np. choroby genetycznej w rodzinie. W przeciwnym razie podstawa na tym etapie to usg prenatalne bez PAPPy.

Ja mam 35 , na razie mi lekarz nie mówił że muszę coś zrobić więcej niż prenatalne USG. Jeśli wyjdzie coś strasznie bardzo dziwnego to może pomyślę nad dodatkowym badaniem ale na razie nastawiam się tylko na te USG
Jeśli masz ukończone 35 lat to należy Ci się usg prenatalne + test PAPPa na nfz.

reklama
Sory, że tak walnę pytanie prosto z mostu ... ale czy wy też macie codziennie wzmożone gazy ? 🤦‍♀️🤭
Boże jedyny przychodzi wieczór i nagle zaczyna się faza jakbym zjadła fasolkę albo kapuśniak z kminkiem, niezależnie od tego co w danym dniu zjem , a bywa że tak jak np dzisiaj nie jem słodyczy bo mnie dziś nie ciągnie, piję wodę, na obiad rybka z marchewką w parowarze i ryż i nagle przychodzi wieczór i przez kilka godzin będę... ... dobrze że bezwonne 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
matko, ja tak mam! Wieczorem strzelam z armaty, a najbardziej jak się położę do spania. Dramat😅

Do góry