To i ja :-) wg kalendarza miesiąc przed 35 urodzinami powinnam się rozpakować jak dobrze oczywiście pójdzie ;-)Ja też 35 tyle, że w kwietniu. Sporo nas w tym wieku
reklama
Mom2B
Fanka BB :)
Mi najpierw zrobił górę potem się ubrałam zciągnęłam dol i zrobił dol także luz lekarz świetny młody i przystojny hehe i fajnyDziewczyny to mój poprzedni gin do którego chodziłam 10 lat zawsze najpierw badał mnie na fotelu a potem usg dopochwowe i usg piersi odrazu. No to zawsze ubierałam spudnice i koszule żeby całkiem nago nie leżec a kiedyś nie wiem co mi odwaliło No i mówię ubiorę tunikę i leginsy. I w drodze do gin mnie olśniło że przecież usg piersi będzie robił No i takim sposobem leżałam na leżance jak Ewa
Ironka
Ale tylko po ukończeniu 35 rż. lub q razie innych wskazań np. choroby genetycznej w rodzinie. W przeciwnym razie podstawa na tym etapie to usg prenatalne bez PAPPy.Nie. Pappa czyli test podwójny to podstawa.
Mamaginekolog
Na czym polega Test podwójny? O Usg genetycznym. Test papp-a. Badania diagnostyczne w ciąży. Amniopunkcja i biopsja kosmówki.mamaginekolog.pl
Ironka
Jeśli masz ukończone 35 lat to należy Ci się usg prenatalne + test PAPPa na nfz.Ja mam 35 , na razie mi lekarz nie mówił że muszę coś zrobić więcej niż prenatalne USG. Jeśli wyjdzie coś strasznie bardzo dziwnego to może pomyślę nad dodatkowym badaniem ale na razie nastawiam się tylko na te USG
PregnantOla2022
Ciąża +No to koleżanko na bogato
I z której jesteś najbardziej zadowolona?
Mi jeszcze na żadnej wizycie nie mówili terminu porodu, więc trzymam się tego wyliczonego przez aplikację, czyli 12.07O ja jutro 9+5 więc prawie równo. Jutro wizyta zobaczymy czy termin się zmieni czy lekarz będzie się trzymał dalej terminu z pierwszego USG.
PregnantOla2022
Dziewczyny dzisiaj zaczęłam strasznie wymiotować. Raz po raz. Zadzwoniłam do mojej Pani doktor żeby powiedzieć że zauważyłam krew w wymiocinach. Powiedziała że jak tak dalej będzie to jutro mam się stawić w szpitalu
Iza G
trzymamy kciuki kochana zeby to byl tylko dzisiejszy " wybryk"Dziewczyny dzisiaj zaczęłam strasznie wymiotować. Raz po raz. Zadzwoniłam do mojej Pani doktor żeby powiedzieć że zauważyłam krew w wymiocinach. Powiedziała że jak tak dalej będzie to jutro mam się stawić w szpitalu
Mom2B
Ja miesiąc po 35.To i ja :-) wg kalendarza miesiąc przed 35 urodzinami powinnam się rozpakować jak dobrze oczywiście pójdzie ;-)
reklama
Alicjaaa85
matko, ja tak mam! Wieczorem strzelam z armaty, a najbardziej jak się położę do spania. DramatSory, że tak walnę pytanie prosto z mostu ... ale czy wy też macie codziennie wzmożone gazy ?
Boże jedyny przychodzi wieczór i nagle zaczyna się faza jakbym zjadła fasolkę albo kapuśniak z kminkiem, niezależnie od tego co w danym dniu zjem , a bywa że tak jak np dzisiaj nie jem słodyczy bo mnie dziś nie ciągnie, piję wodę, na obiad rybka z marchewką w parowarze i ryż i nagle przychodzi wieczór i przez kilka godzin będę... ... dobrze że bezwonne